Ameriška poštna služba testira samovozeče tovornjake

logo

Ameriška poštna služba je začela izvajati prve teste s samovozečimi tovornjaki za transport med distribucijskimi centri, poleg tega pa raziskuje tudi to, kakšen ekonomski vpliv bi imela širša implementacija takšne tehnologije, in seveda tudi s tem povezano varnost.

Dvotedenski testni projekt izvaja »start up« podjetje TuSimple, ki bo odgovorno za prevoze med distribucijskima centroma v Dallasu (Teksas) ter Phoenixu (Arizona).

»Raziskavo in testiranje v tej smeri smo začeli v želji, da bi imeli na voljo popolnoma nov razred naprednih transportnih vozil, ki bi podpirala raznolike pakete, povečala varnost, kvaliteto storitev, pri tem pa bi se zmanjšale emisije ter ustvarili ekonomski prihranki.«

Ameriška poštna služba bo sodelovala s podjetjem TuSimple, ki že od leta 2015 razvija umetno inteligenco ter računalniški vid, ki naj bi imel zaznavni domet 1 km, kar bo vozilu omogočilo 35-sekundni reakcijski čas pri avtocestnih hitrostih.

»Vznemirljivo je, da bodo še pred prvo redno vožnjo v samovozečem taksiju ljudje že prejemali pakete, ki jih bo dostavil samovozeči tovornjak,« je povedal predsednik podjetja TuSimple. »Izvajanje te začetne storitve za ameriško poštno službo na tej relaciji nam bo omogočilo izvajanje različnih načinov uporabe tehnologij za potrditev delovanja sistema, hkrati pa bo pospešilo tehnološki razvoj in široko možnost uporabe našega sistema.«

Med to 1600 km dolgo potjo bo v kabini tovornjaka prisoten varnostni inženir, ki bo spremljal delovanje vozila ter zagotavljal varnost v prometu. Pot naj bi trajala približno 22 ur. Ta raziskava pa ni prva svojega tipa, saj podobne vozne tehnologije razvijajo tudi podjetja Google, Uber in Tesla.

Vir: https://phys.org/news/2019-05-postal-self-driving-trucks.html

https://phys.org/

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Avtomatizacija v podjetju Intel

Avtomatizacijo v podjetju Intel enostavno morate videti! To je resnično vrhunsko avtomatizirana proizvodnja.

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Zanimivi 3D zobniki

Izredno zanimivi zobniki izdelani v 3D tehnologiji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!