Predvidene smernice IoT v letu 2019

logo

Bolj pametni internet stvari (IoT) postane inteligenca stvari.

Vse, kar je bilo mogoče povezati na internet, je nanj že povezano. Naslednji korak za naše IoT naprave je, da bo z njimi vedno bolj upravljala umetna inteligenca, posebno z integracijo zmožnosti za strojno učenje same naprave, ki jo upravlja. Primer takšnega produkta so WiFi zvočniki z AI integracijo, mnogi drugi sorodni produkti so že na poti.

Nišne integrirane rešitve z multifunkcijskimi zmožnostmi za IoT
V letu 2019 gre razvoj v smeri nišnih integriranih rešitev s sposobnostjo multifunkcij v obliki različnih senzorjev vključno s povezljivostjo. Primer so senzorji za brezžično komunikacijo, ki so narejeni po meri na nivoju čipov, z najboljšo cenovno in energetsko učinkovitostjo in z najmanjšimi možnimi dimenzijami. Priložnosti za aplikacijo takšnih produktov so predvsem v IoT prostoru.

Pametna oblačila in pametne ure
Že nekaj časa narašča trend električnih pripomočkov za spremljanje telesnih funkcij. Nekateri vidijo prihodnost v pametnih oblačilih, na katerih so majhni pametni senzorji, ki lahko merijo EKG, srčni utrip, rabo mišic in celo telesno temperaturo bolnika in UV obsevanost kopalca s pametnimi kopalkami.

Pričakovani pa so še drugi produkti za zunanjo rabo, kot so nogavice, ki s pomočjo senzorjev pritiska spremljajo pretečene kilometre, čas in hitrost teka, ali celo oblačila, ki prilagajajo zadrževanje temperature glede na zunanje pogoje.

5G
Čeprav bo omrežje 5G zagnano šele leta 2020, bo v fokusu že v letu 2019, ko bodo novi produkti podpirali vse višje in višje hitrosti, nizko latenco in večje število uporabnikov, povezanih z bazno postajo. Ker 5G omrežje omogoča komunikacijo med vozili, lahko pričakujemo, da bo avtomobilska industrija še naprej investirala v realizacijo 5G omrežja.

Povzeto po: https://www.electronicspecifier.com/around-the-industry/expected-electronics-trends-in-2019

www.production.electronicspecifier.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!