uIBX-250-BW

logo

Miniaturni računalnik s pasivnim hlajenjem in štirijedrnim procesorjem.

V industrijskem okolju je vedno pogosteje prisotna želja po kompaktnih komponentah, ki za svojo vgradnjo ne zahtevajo veliko dragocenega prostora. Računalniški sistem uIBX-250-BW proizvajalca IEI s svojo kompaktnostjo zagotovo ustreza zahtevi po varčevanju prostora. V kompaktnem ohišju so združeni: štirijedrni procesor Intel, bogat nabor priključkov ter prostor za 2,5” HDD/SSD. Procesor, ki je vgrajen v sistem, je v primerjavi s prejšnjimi generacijami še zmogljivejši, obenem pa ostaja energetsko nezahteven. Nova generacija prinaša tudi naprednejšo izrabo energije in podporo DDR3L pomnilniku, ki za delovanje zahteva manj energije kot običajen pomnilnik. Tako je poraba celotnega sistema, brez nosilca podatkov, le približno 24 W. Grafični del predstavlja Intel® HD grafika, s podporo strojnemu kodiranju videa visoke ločljivosti.

Zaradi nizke porabe energije je hlajenje izvedeno pasivno, preko aluminijastega ohišja, kar pomeni odsotnost ventilatorjev, ki so pogosto razlog za odpoved strojne opreme. Poleg višje zanesljivosti delovanja pa je manjša tudi občutljivost na tresljaje. Tako je sistem skladen z MIL-STD-810F 514.5C-2.

Za hrambo podatkov je možno uporabiti 2,5” HDD/SSD preko SATA 3.0 priključka ali mSATA modula. Podprti so sistemi Windows 8.1, Windows 7 E ter Windows 10. Zaradi kompaktnosti in zmogljivosti je sistem odlična izbira za najrazličnejše aplikacije v okoljih, kjer je potrebno pasivno hlajenje, priklop dodatnih naprav preko serijskih vrat ali USB priključkov. Temperaturno območje delovanja sistema je med -20 ºC in 60 ºC, ob uporabi primernega nosilca podatkov (SSD), kar še dodatno razširi možnost uporabe.

Proizvajalec IEI, v sodelovanju s podjetjem Intel, za določene modele garantira dobavljivost daljše obdobje in med njimi je tudi sistem uIBX-250-BW. Tako naj bi bil model uIBX-250-BW dobavljiv vse do leta 2030.

Zaradi odpornosti na tresljaje, širokega temperaturnega delovanja, kompaktnega ohišja, dolge dobavljivosti ter zmogljivosti je uIBX-250-BW odlična izbira za uporabo v proizvodnih procesih, skladiščenju in v transportu.

www.lcr.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!