Pametno, hitro in vzdržljivo: Sumitomo (SHI) Demag

logo

Sumitomo (SHI) Demag je na sejmu K 2019 predstavil svojo najhitrejšo, energijsko učinkovito serijo strojev. Skupno je bilo moč videti pet strojev, saj se podjetje trudi ohranjati fokus na vseh področjih brizganja plastike in skrbi, da so njihovi stroji natančni, zmogljivi in hitri.

CEO Gerd Liebig je ob tej priložnosti pripomnil: »Produktivnost, vzdržnost, električna energija, plastični odpadki, Industrija 4.0, avtomatizacija – to so glavne teme že zadnje desetletje. Približujemo se koncu desetletja in Sumitomo (SHI) Demag premaguje nove ovire in dokazuje, da lahko plastičarjem po svetu pomaga pri premagovanju težavnih tržnih pogojev in muhastega gospodarstva.«

Pametnejša podpora strankam
Industrija 4.0 omogoča uporabnikom zelo detajlen vpogled v podatke, pridobljene od stroja za brizganje plastike. Z uporabo naprav, povezanih v mrežo, lahko vodja proizvodnje lažje nadzira proizvodnjo in upravlja s procesom, tako da podjetje beleži nižje stroške, minimizira mirovanje strojev in upravlja z nepravilnostmi, kot je na primer izmet.

Sumitomo (SHI) Demag je predstavil prihodnost pametnih komunikacij med strojem in uporabnikom, kar jeprikazal s povezanim sistemom myConnect, ki združuje diagnostiko, oddaljeno pomoč, sledenje dokumentaciji in naročanje rezervnih delov. Andreas Holzer, direktor oddelka za podporo strankam,je za to priložnost podal naslednjo izjavo: »Naša tehnologija brizganja je že nekaj časa brez konkurence na področju ponovljivosti, varčnosti, stabilnosti in hitrosti, sedaj pa si želimo več narediti še za samega uporabnika stroja, ki bo z novo tehnologijo procesnega sledenja, diagnostike in nadzora nad celotno produkcijo v podjetju. Prav tako pa si želimo izboljšati odzivni čas pri servisnih intervencijah.«

Dva energetsko izboljšana stroja El-exis SP za pakirno industrijo
»Sposobnost najkrajših ciklov strojeEl-exis trenutno skupno s ponovljivostjo in varčnostjo uvršča v sam vrh strojev za pakirno industrijo,« razloži Arnaud Nomblot, vodja oddelka za pakirno industrijo. Za hitre cikle stroja El-exis je prav gotovo ključen hidravlični akumulator, ki dosega hitrosti tudi do 1000 mm/s. To omogoča upravljalcu, da izdeluje še tanjše predmete. Serija El-exis pa sodi tudi v sam vrh strojev glede na brizgalno dinamiko. »Kombinacija hitrosti in procesne ponovljivosti omogoča še dodatno zmanjšanje izmeta, ki je hud problem,« dodaja Nomblot.
Visokotehnološke konzole na dotik za avtomobilsko industrijo na novem stroju IntElect 500
Gre za povečanje obsega serije IntElect– novi IntElect 500 je prvi električni stroj te velikosti, ki ga hkrati odlikuje tudi preciznost, energetska varčnost in veliko večji prostor za orodje. Povečanje prostora med vodili in višine prostora za orodje je omogočilo novemu stroju IntElect 500 upravljanje s še večjimi orodji kot prej. »Vse tehnološke novosti na novem IntElectu so ustvarjene za uporabnika. Sinhronizacija stroja, varovanje orodja in realno časovna možnost nadzora nad produkcijo sole nekaterenovosti, ki bodo podjetjem pomagale premagovati težave in izzive naslednjega desetletja,« je poudaril Henrik Langwald, vodja oddelka za avtomobilsko industrijo.

Prihodnost obdelovanja tekoče silikonske gume (v nadaljevanju LSR)
Letošnje tržne napovedi kažejo na to, da bo do leta 2026 vrednost tržišča na področju LSR vredna že skoraj 10milijard USD, kar sam material in trg naredi zelo zanimiv za aplikacije v elektronski in avtomobilski industriji. Sumitomo (SHI) Demag je na sejmu demonstriral svojotehnično bazo znanja, ki jo bo tudi fizično prikazal na posebni aplikaciji na svojemstroju IntElect 130. »LSR ima zelo dobre optične lastnosti, je temperaturno obstojen, odporen proti UV in kemikalijam ter zelo izolativen, za nameček pa omogoča zelo veliko svobodo pri dizajnu,« komentira Thomas Kottler, projektni vodja za LSR pri Sumitomo (SHI) Demag.»Obdelovanje LSR zahteva visoko procesno stabilnost in preciznost,« še poudarja Thomas. »Zadnji stroji serije IntElect dosegajo ekstremno precizno težo brizga v materialih z nizko viskoznostjo.« Serija je opremljena s posebnim polžem premera od 14 do 45mm, modificirano plastifikacijsko enoto in zapiralno šobo, posebej zasnovano za brizganje LSR materiala.

Stroj IntElect S, prilagojen za medicino, narekuje nove smernice čistoče in vzdržljivosti
IntElect S 180 ton je še ena novost, ki jo je Sumitomo (SHI) Demag predstavil na sejmu K 2019. Stroj je izdelan posebej za masovno produkcijo medicinskih izdelkov in je posebno prilagojen za zelo majhne tolerance ter aplikacije z zelo hitrimi cikli (3 – 10 s). Čistejši, hladnejši, hitrejši, tih in energetsko učinkovit stroj z dodelanim prostorom za orodje omogoča izdelavo izdelkov brez kontaminacije, delcev in maziv, ujetih v predelovalni površini. Certifikat GMP pa ganaredi idealnega tudi za aplikacije, ki potrebujejo čiste prostore (ang.: »Clean room«). Stroj se lahko pohvali tudi z dolgo življenjsko dobo, kar ga naredi še dodatno privlačnega za vse proizvajalce medicinskih pripomočkov. Vodja produkcije Peter Gladigau potrjuje: »S strojem smo opravili celovite teste vzdržljivosti in jih primerjali z drugimi podobnimi stroji na tržišču. Prav ta testiranja so pokazala, da so vse tehnološke inovacije na stroju še dodatno podaljšale življenjsko dobo stroja in vitalnih delov, tudi orodja.«

Paket »priklopi in uporabljaj« za cenovno ugodno večkomponentno brizganje
Uporabniki že obstoječih strojev Sumitomo (SHI) Demag bodo lahko sedaj povečali svoje produkcijske sposobnosti in nadgradili obstoječi stroj v dvokomponentni stroj brez velikih stroškov z inovacijo, imenovano eMultiPlug. EMultiPlug uporablja enak pogon kot stroj IntElect, kot samostojno enoto pa galahko vkomponiramo na že obstoječi stroj, kar proces naredi še bolj donosen in izvedljiv. Vodja produkcije Peter Gladigau dodaja: »Imeti opcijo nadgradnje že obstoječega stroja z novimi funkcijami je pomembna stvar, saj naredi samo proizvodnjo bolj fleksibilno in zviša življenjsko dobo opreme.« Odvisno od zahtev je lahko eMultiPlug nameščen na stroj vertikalno ali navpično.

Top teh d.o.o.
Tel.: 01 787 16 61
E-pošta: info@topteh.si
www.topteh.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!