Industrijski paneli Beckhoff, prilagojeni željam naročnika

logo

Industrijski paneli predstavljajo »obraz« stroja – njihov izgled ter funkcionalnost lahko predstavljata pomemben faktor pri trženju vašega stroja. Kljub trendu zaslonov na dotik lahko mehanske tipke in stikala pomagajo pri boljšem rokovanju operaterja s strojem.

Panel z vgrajenimi mehanskimi elementi pa v nekaterih primerih predstavlja tudi nižje stroške, saj se tako lahko mogoče znebimo namenske elektro omare ali konzole z gumbi. Poleg tega se – še posebej v primeru, da se odločite za tovarniško nameščene gumbe in stikala – zmanjša količina ožičenja ter posledično možnost napak.

Beckhoff ponuja 3 stopnje prilagoditve panelov:

  • stopnja: predstavlja vizualne spremembe na panelu. Mnogo podjetij se odloči za montažo svojega logotipa ali spremembo barvne sheme. Ko se z nami dogovorite o svojih željah, vam pripravimo posebno naročniško številko, s katero lahko naročite panel z vašim dizajnom.
  • stopnja: omogoča integracijo različnih gumbov, stikal, indikatorjev itd. Preko spletnega vmesnika si lahko sestavite svoj nabor elementov, ki bodo vgrajeni na panel. Tipke in stikala so lahko fiksno ožičeni ali pa so povezani interno preko USB vmesnika.
  • stopnja: izdelava panela popolnoma po željah naročnika. Le-ta odloči o dizajnu, barvah ter materialu panela (aluminij, nerjavno jeklo ipd.). Podjetje Beckhoff ima dolgoletne izkušnje na tem področju in nudi pomoč pri razvoju takega panela. Ta možnost je na voljo za večje strojegradnike.

Poleg omenjenih prilagoditev imamo v ponudbi tudi standardne izvedbe z npr. tipko za izklop v sili in tremi gumbi. Za stranke s posebnimi željami pa ponujamo panel z izrezanimi standardnimi luknjami za vgradnjo lastnih stikal, tipk ter ostalih elementov.
Nekateri paneli so na voljo tudi v nerjavni izvedbi. Sporočite nam svoje želje in z veseljem vam bomo pomagali do optimalnega izgleda vašega stroja ali naprave.

Več informacij najdete na spletni strani www.beckhoff.si ali pri podjetju Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

www.beckhoff.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!