Točnost in prvovrstna kakovost PGN-plus-P – makes me superior

logo

»Rešitev za avtomatizacijo naših strojev za upogibanje je mobilna in jo je mogoče v nekaj minutah priklopiti na stiskalnico. Tako lahko naše stranke delajo tudi večizmensko brez dodatnega osebja,« razlaga vodja izdelka Benedikt Kreisel prednosti sistema.

Zgodba
Po vodja izdelkov Benedikt Kreisel in aplikacijski inženir Jochen Schreiber stojita pred »svojo« robotsko celico Bystronic za avtomatizacijo upogibanja, hitro vidimo njuno tehnično navdušenje. Švicarska skupina Bystronic v kraju Gotha razvija in izdeluje prvovrstne rešitve za upogibanje pločevine – na to sta oba očitno ponosna.
»Naša robotska celica omogoča samodejno robotsko podprto upogibanje tudi kompleksnih geometrij pločevine z izredno točnostjo in ponovljivostjo,« pravi Jochen Schreiber, ki je med drugim odgovoren za izbiro prave tehnologije prijemal. Za mobilno avtomatizacijo vstavljanja obdelovancev kompaktne stiskalnice za upogibanje je izbral najzmogljivejšo rešitev podjetja SCHUNK, vzporedno prijemalo PGN-plus-P, saj lahko s svojim patentiranim zobatim vodilom obdelovance prijemlje zelo točno in ponovljivo ter jih vstavlja v stiskalnico. »V tem primeru je kakovost končnega izdelka v celoti odvisna od točnosti podajanja,« pravi izkušeni inženir. Ponosnega navdušenca nad tehnologijo je prepričalo tudi v celoti v vgradno ploščo vgrajeno pnevmatsko in električno napajanje prijemala, saj to v celoti odpravlja moteče štrleče cevi na prijemalu.

Razlike pa so tudi v podrobnostih
»Rešitev za avtomatizacijo naših strojev za upogibanje je mobilna in jo je mogoče v nekaj minutah priklopiti na stiskalnico. Tako lahko naše stranke delajo tudi večizmensko brez dodatnega osebja,« razlaga vodja izdelka Benedikt Kreisel prednosti sistema. Tudi prijemalo SCHUNK PGN-plus-P je mogoče z bajonetnim zapahom zelo preprosto zamenjati, kar omogoča hitro in preprosto prilagajanje robotske aplikacije, na primer za nove obdelovance. Trajno mazanje, vgrajeno v prijemalo PGN-plus-P, pomeni, da vzdrževanje ni potrebno, tako da je prijemalo idealno za mobilno uporabo, saj sta zanesljivo delovanje in točnost zagotovljena tudi pri le občasni uporabi rešitve za avtomatizacijo. Odsotnost zunanjih priključkov in pnevmatskih komponent pomeni, da je celoten sistem zelo robusten ter procesno zanesljiv. Serija prijemal PGN-plus-P omogoča velike navore prijema in s tem uporabo dolgih prijemalnih prstov brez izgube sile prijema ali točnosti. »Vgrajena prijemala PGN-plus-P so poleg tega opremljena s potrebnimi tipali za zajemanje celotnega procesa in na primer pravočasno zaznavanje napak v dovedenih blokih ali položaju obdelovanca,« pravi Benedikt Kreisel, ko opisuje posebne zmožnosti komponente SCHUNK.

Prvovrstno od začetka do konca
»Znamka Bystronic pomeni absolutno kakovost na vseh področjih – brez kompromisov. Stranke to pričakujejo od naše celotne rešitve, pa tudi od vsake posamezne uporabljene komponente. Zato se zanašamo na vrhunska prijemala serije PGN-plus-P podjetja SCHUNK,« na koncu soglasno skleneta Jochen Schreiber in Benedikt Kreisel.

Prijemalo PGN-plus-P pri uporabi v podjetju Bystronic

logoPregled značilnosti izdelka:

  • Izpopolnjen, edinstven in vsestranski
  • Brez vzdrževanja skozi celotno življenjsko dobo, legendaren in že desetletje številka 1.
  • Univerzalno prijemalo SCHUNK PGN-plus-P je najbolj preverjeno in vsestransko prijemalo na trgu.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
info@at.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!