»Klikni in vpni« s centričnim primežem GARANT Xtric

logo

Sistem za hitro menjavo vpenjalnih čeljusti prihrani čas opremljanja pri vpenjanju surovcev in gotovih delov; predhodno oblikovanje obdelovancev ni potrebno.

Novi centrični primež Hoffmann Group se imenuje GARANT Xtric. Primež je opremljen z novim sistemom za hitro menjavo vpenjalnih čeljusti, ki omogoča preprosto hitro menjavo na klik brez uporabe orodja z natančnostjo menjave v mikrometrskem območju. Zgornje čeljusti se lahko obrnejo za 180 stopinj ter omogočajo veliko vpenjalno območje in veliko prilagodljivost pri pritrditvi komponent. Za vpenjanje z več centričnimi primeži GARANT Xtric je mogoče natančno določiti središčno točko in s tem doseči visoko natančnost vpenjanja. Ker na vpeto komponento dejansko deluje vpenjalna sila 25 kN in pri vpenjanju ni skoraj nobene zračnosti čeljusti in obdelovanca, je GARANT Xtric primeren tako za vpenjanje surovcev kot za vpenjanje gotovih delov. Predhodno oblikovanje obdelovancev ni potrebno, zaradi česar je pri opremljanju mogoče doseči 50-odstoten prihranek časa.

Pri novem centričnem primežu GARANT Xtric je mogoče zgornje čeljusti zamenjati in obrniti za 180 stopinj z nekaj preprostimi ročnimi posegi – popolnoma brez uporabe orodja. Pri tem je treba zgornje čeljusti preprosto vstaviti v držalo v obliki lastovičjega repa in jih potisniti navzdol skozi vzmetne ploščice, dokler se ne zaskočijo. Zato ni treba odvijati in privijati nobenih utornih matic. S tem izjemnim sistemom na klik po načelu »klikni in vpni« lahko GARANT Xtric bistveno pripomore k znižanju stroškov opremljanja. Zaradi obrnljivih zgornjih čeljusti ima novi primež veliko vpenjalno območje od 0 do 144 milimetrov pri modelu 80S in od 0 do 194 milimetrov pri modelu 80M. Na sejmu EMO bo na trgu prvič predstavljen dodaten model s širino čeljusti 125 milimetrov. Vsi modeli so alternativno na voljo z obrnljivimi čeljustmi. Te prispevajo k bistvenemu povečanju procesne varnosti.

Pri GARANT Xtric na vpeto komponento neposredno deluje vpenjalna sila 25 kN. To pomeni, da je centrični primež primeren tudi za vpenjanje neobdelanih delov. Pri uporabi prijemalnih čeljusti z obliko vpenjalnih zob GARANT predhodno oblikovanje obdelovancev ni več potrebno. Za kupce, ki že uporabljajo sistem vpenjanja LANG, so na voljo ustrezne zgornje čeljusti z obliko vpenjalnih zob za sistem LANG. Zgornje čeljusti so na voljo v prevlečeni in neprevlečeni različici.
Da je mogoče vpeti večje obdelovance z več centričnimi primeži, se lahko središčna točka vpenjanja z GARANT Xtric nastavi na mikrometer natančno, po potrebi pa se lahko tudi pomakne za 0,5 milimetra na vsako stran – torej skupno za 1 milimeter. Pri tem je treba preprosto odviti vijak ob strani primeža, ponastaviti središčno točko vpenjanja s ključem za notranji 6-kotnik in znova zategniti vijak ob strani primeža.

Dodatno opremo primeža zaokrožujejo vzdolžni utori za natančno nastavitev na strojni mizi, izvrtine za sistem pozicioniranja LANG in adapterske plošče za pritrditev na sistem vpenjanja z ničelno točko GARANT Zero Clamp. Mogoča je tudi prilagoditev na druge sisteme vpenjanja z ničelno točko.

Novi centrični primež GARANT Xtric je mogoče naročiti v spletni trgovini Hoffmann Group od 8. julija, od 1. avgusta pa je na voljo tudi v novem katalogu Hoffmann Group 2019/2020.

Skupina Hoffmann Group
Kot vodilni evropski sistemski partner za kakovostno orodje Hoffmann Group združuje kompetence kot trgovec, proizvajalec in izvajalec storitev. Ta kombinacija več kot 135.000 kupcem zagotavlja zanesljivo oskrbo, zajamčeno kakovost in večjo produktivnost pri zadovoljevanju vseh njihovih potreb na področju orodja, delavniškega pohištva in osebne varovalne opreme. Vedno zagotavlja tudi optimalno in zanesljivo svetovanje – od analize individualnih potreb do učinkovite uporabe izdelkov. Poleg rezalnega, vpenjalnega, merilnega, brusnega in rezalnega orodja portfelj vsebuje tudi ročno orodje, osebno varovalno opremo ter delavniško pohištvo in opremo. Kupci so velike korporacije, ki kotirajo na borzi, pa tudi mala in srednje velika podjetja v več kot 50 državah. Hoffmann Group ponuja 80.000 kakovostnih orodij najboljših svetovnih proizvajalcev, vključno s svojo vrhunsko blagovno znamko GARANT. S celovito in zanesljivo ponudbo storitev v vseh regijah in več kot 99-odstotno, TÜV-certificirano kakovostjo dostave je ta specialist za orodja s sedežem v Münchnu zanesljiv in učinkovit partner svojim kupcem. S približno 3700 zaposlenimi je imela skupina Hoffmann Group leta 2018 več kot 1,4 milijarde evrov prometa.

Za več informacij obiščite www.hoffmann-group.com.

www.hoffmann-group.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!