Podjetje SCHUNK širi svojo ponudbo Plug & Work za robote

logo

Za lahke robote serij CB in E podjetja Universal Robots v podjetju SCHUNK prvič ponujajo robustno mehatronsko prijemalo z dolgim premikom za podajanje obdelovancev v orodne stroje, ki omogoča prosto nastavljiv premik do 42,5 mm na prst ter različne sile prijema od 50 do 600 N. 

Prijemalo z dolgim premikom EGL predstavlja znotraj ponudbe SCHUNK Plug & Work za robote UR novo dimenzijo dolžine premika, uravnavanja sile in robustnosti. Posebej primerno je za vstavljanje obdelovancev v orodne stroje, pa tudi za druge naloge pri manipulaciji delov z maso do 3 kg.

S tem prijemalom za sistem Plug & Work postavlja podjetje SCHUNK nova merila za robotske roke podjetja Universal Robots na področju prilagodljivosti, sile in funkcionalnosti v čistih ter zahtevnih okoljih. To pametno prijemalo lahko z nadzorovano silo procesno zanesljivo manipulira najrazličnejše dele z maso do 3 kg – ne glede na to, ali so občutljivi za deformacije ali težki. Masivno aluminijasto ohišje, stabilna vodila in brezkrtačni servomotor zagotavljajo visoko stopnjo robustnosti, stalne sile prijema skozi celotno območje premika ter zanesljivo delovanje z minimalnim vzdrževanjem. Pri izpadu električne napetosti električno krmiljena zavora zagotavlja, da se položaj prijemalnih prstov ohrani in referenciranje ni potrebno.

Skrajno preprost zagon
Začetni paket SCHUNK EGL vključuje pametno servoprijemalo z ustreznimi prilagodilnimi ploščami, kabli, standardnimi deli in vtičnikom URCaps, ki izredno poenostavi programiranje tega neverjetnega mehatronskega paketa. Pametne in zlahka razumljive funkcije v znanem vmesniku UR ter vnaprej konfigurirani parametri omogočajo, da začnete prijemalo uporabljati in ga programirate v 15 minutah. Začetni paket je na željo na voljo tudi z univerzalnimi prijemalnimi prsti in vpenjalnimi vložki. To omogoča še posebno hiter in preprost začetek vstavljanja obdelovancev v orodne stroje z lahkimi roboti Universal Robots. V primerjavi z običajnimi prijemali se potrebno delo za inženiring, zagon in programiranje skrajša z enega do dveh dni na manj kot eno uro. Vtičnik URCaps omogoča intuitivno programiranje pametnega prijemala SCHUNK EGL.

logoPopoln program prijemalnih sistemov
Ponudba SCHUNK Plug & Work za robote Universal Robots vključuje prijemala za sodelovalne sisteme, pnevmatska in električna prijemala, tipala ter menjalne sisteme. Z največjimi silami prijema od 140 do 930 N in dolžinami premika od 6 do 42,5 mm pokriva najrazličnejša področja uporabe, od običajne avtomatizacije do sodelovalnih sistemov. Program prijemalnih sistemov je enako primeren za začetnike in izkušene strokovnjake na področju avtomatizacije v panogi strojne obdelave, avtomobilski industriji ter elektroniki, pa tudi za številne druge panoge, ki želijo izkoristiti potenciale avtomatizacije z roboti UR. Vse, od prijemala in hitromenjalnega sistema do tipal sile ter navora, ima fiksne in medsebojno usklajene vmesnike. Vtičniki URCaps poleg tega poenostavijo programiranje.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
info@at.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

 

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjen snežni traktor

3D natisnjen snežni traktor

Nova www stran

Dragi kupci, spoštovani partnerji, Obveščamo vas, da smo v okviru vavčerja za digitalni marketing pridobili sofinanciranje izdelave spletnih strani. Naložbo  sofinancirata Republika Slovenija in Evropski...

MSCE Električni cilindri z vodilom in UNOMOTION koračnim sistemom

MSCE je električni cilinder z integriranim sistemom vodenja. Z uporabo integriranega natančnega krogličnega vretena, se rotacijsko gibanje (vrtenje) pogonske gredi pretvori v linearno gibanje (translacijo) batnice z visoko mehansko učinkovitostjo in majhnim notranjim trenjem.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!