LEDENe-verige

logo

Zagotavljanje brezhibnega delovanja vzpenjač pri temperaturah, ki so trajno pod lediščem, je nedvomno zahtevna naloga.

Nemoteno delovanje zahteva sistem oskrbe z energijo, ki učinkovito ščiti kable in sam po sebi ne postane moteč dejavnik. Ledene-verige imajo dolgo življenjsko dobo in ne potrebujejo vzdrževanja.
 
Rešitev težav zmrzovanja so vmesni čepki na verigi. Kar zadeva oskrbo z energijo, ta sistem zagotavlja, da vzpenjača nemoteno deluje. Rezultat uporabe ledenih-verig so lahko precejšnji prihranki, zlasti na področju vzdrževanja, saj se izognemo ponavljajočim se izdatkom za preizkuse delovanja in vzdrževanje, kar znatno poveča ekonomsko učinkovitost vsake vzpenjače. Kadar se ledene-verige redko premikajo in so temperature zelo nizke, brizgani čepki preprečujejo, da bi verige zamrznile.

HENNLICH d.o.o.
Ulica Mirka Vadnova 13
4000 Kranj
04 532 06 05
drobnic@hennlich.si
www.hennlich.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!