MVK Fusion

logo

… vabi k standardizaciji modularnih enot in odpira vrata strategiji z enim modulom

Modul PROFINET/PROFIsafe združuje tri temeljne funkcije namestitvene tehnike:

  • digitalne standardne senzorje in aktuatorje
  • digitalne varnostne senzorje in aktuatorje
  • IO-Link

Ta kombinacija je zelo inovativna. Omogoča nove in pionirske koncepte na področju avtomatizacije. Tako postane namestitev enostavnejša in hitrejša.

Kompleksnost nastavljanja parametrov se z uporabo modula MVK Fusion odločilno zmanjša, saj ga v celoti izvede orodje za inženiring v sistemu varnostnega upravljanja. Razvijalec programske opreme in inženir elektrotehnike ne potrebujeta usposabljanja o orodjih in priročnikih, specifičnih za posameznega proizvajalca.

Z modulom MVK Fusion je na modularno enoto potrebnih manj modulov Fieldbus, v najboljšem primeru le eden. To nudi privlačne možnosti za uporabo avtomatizacije na številnih področjih.

En modul z maksimalno raznolikostjo
Posebnost modula Fieldbus MVK Fusion je njegova raznolikost. Združuje tri temeljne funkcije namestitvene tehnike – digitalne standardne senzorje in aktuatorje, digitalne varnostne senzorje in aktuatorje ter IO-Link.

Dve digitalni standardni vtični mesti lahko prosto nastavimo kot vhod ali izhod – točno tako, kot zahteva uporaba.

Štiri varnostna vtična mesta skrbijo, da so skoraj vse digitalne varnostne zahteve brez povečane obremenitve vključene v namestitveni koncept.

Dve vtični mesti IO-Link ponujata zelo velik obseg funkcij, saj lahko integrirata tudi kompleksne senzorje in aktuatorje v sistem Fieldbus. Poleg tega sta primerni za stroškovno ugodno širjenje standardnih signalov s pomočjo razdelilnikov IO-Link.
To poenostavlja namestitve, omogoča varčevanje prostora in zmanjšuje število potrebnih modulov.

Maksimalna fleksibilnost za varno uporabo
Modul MVK Fusion združuje varnostne naloge posamezne namestitvene rešitve v en modul:

  • S tremi varnimi vhodnimi vrati z dvema kanaloma zbira signale tipičnih varnostnih senzorjev, kot so tipka za izklop v sili, svetlobne zapore, dvoročno upravljanje, zaščitna vrata itd. – do maksimalne ravni učinkovitosti e.
  • Varna izhodna vrata z dvema varnima izhodoma lahko nastavimo glede na uporabo (PP, PM ali PPM preklopni) in s tem omogočimo priključitev različnih vrst aktuatorjev, dvojnih ventilov in ventilskih otokov – tudi v tem primeru do ravni učinkovitosti e.
  • Posebna vrata Class-B-IO-Link-Port skrbijo za to, da se naprave IO-Link, kot so ventilski otoki ali razdelilniki, lahko na enostaven način varno izključijo do ravni učinkovitosti d.

Tako z modulom MVK Fusion lahko dosežete visoko stopnjo varnosti – to ponuja optimalno zaščito za človeka in stroj!

Varnostno parametriranje z majhnim številom klikov
Z modulom MVK Fusion je nastavljanje parametrov varnostnih senzorjev in aktuatorjev izjemno enostavno: v orodju za inženiring v sistemu varnostnega upravljanja le z nekaj kliki izberete varnostno funkcijo (npr. svetlobno zaveso ali tipko za izklop v sili) – in nastavljanje parametrov je v celoti zaključeno. Uporabniki – po navadi razvijalec programske opreme in inženir elektrotehnike – ne potrebujejo znanja o parametrih tega modula. Dodaten korak pri verifikaciji (izračun CRC) z dodatno programsko opremo posameznega proizvajalca odpade. To pospeši proces in zmanjša nevšečnosti, saj preprečuje napačne vnose.

Visoka učinkovitost
Moduli so primerni za uporabo v kombinaciji z razredi Conformance Class C (IRT), Shared Device in Netload Class III. Tako jih lahko brez težav uporabimo v namestitvah, ki zahtevajo maksimalno zmogljivost in popolno zanesljivost. Ti moduli so za rešitve PROFINET popolne komponente.

Vsestranska uporaba in obsežne diagnostične možnosti
Robustno kovinsko ohišje z zalivno maso omogoča vsestransko uporabo – vse do ekstremnih uporab varjenja.

Modul shranjuje napake s časovnim žigom na integriran spletni strežnik tudi pri izpadu električne napetosti – ne iščite napak, ampak jih najdite ter tako zmanjšajte čas mirovanja naprave.

Varnostni naslov nastavite z vrtljivim stikalom neposredno na modulu – in prek naslova »000« lahko modul MVK Fusion ponastavite na standardne nastavitve.

Modul lahko uporabite tudi pri visokih zunanjih temperaturah (do 60 °C) v kombinaciji z visokimi električnimi tokovi (do 16 A) – neobvezna hladilna enota za te izredne razmere razširi možnosti uporabe.

Modul lahko uporabljate tudi v visoko ležečih proizvodnih obratih (do 3000 metrov), kar je precej nenavadno.

V vsakem kanalu se nadzirajo napake, kot so preobremenitev, kratki stik senzorja ali prekinitev kabla – obsežne diagnostične možnosti zagotavljajo hitro prepoznavanje, analizo in odpravljanje napak.

Murrelektronik GmbH
Concorde Business Park D2/11
A-2320 Schwechat

mail@murrelektronik.at
Telefon: +43 1 7064525-0
Fax: +43 1 7064525-300
https://www.murrelektronik.com

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!