Nova serija kamer Alvium za ugnezdene/embedded sisteme

logo

Revolucionarna kamera, ki deluje na osnovi procesorja ALVIUM®, je bila razvita zaradi porasta uporabe ugnezdenih (embedded) sistemov kot alternativa PC sistemom, hkrati pa bodo določene serije namenjene tudi klasičnim aplikacijam s področja strojnega vida. Tako kamera združuje najboljše iz obeh sistemov.

Vmesnikoma MIPI (ciljano predvsem na ugnezdene/embedded sisteme) in USB3 Vision (primeren tudi za strojni vid) bo že v začetku leta 2020 sledila serija z GigE vmesnikom za zahtevnejše ravni uporabe.

Serija Alvium podjetja Allied Vision je inovativna ugnezdena/embedded kamera na osnovi procesorja Alvium, ki odpravlja omejitve, povezane z obstoječimi kamerami za ugnezdene/embedded aplikacije, in snovalcem sistemov ponuja prej neznano raven svobode. Srce kamer je revolucionarna tehnologija ALVIUM s sistemom na procesorju (System-On-Chip), ki ga je razvila družba Allied Vision. Prvi seriji Alvium 1500 in Alvium 1800 predstavljata kamere nižjega segmenta za ugnezdene/embedded sisteme z lastnostmi, ki so bile prej poznane pri industrijskih kamerah.

Kamere Alvium odlikuje 7 ključnih prednosti za sistemske inženirje:

  • široka paleta najsodobnejših senzorjev 
  • procesiranje na kameri
  • kompaktnost
  • enostavna strojna in programska integracija
  • vse na enem tiskanem vezju, industrijska zasnova, kompaktna izvedba
  • inteligentno upravljanje porabe
  • odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo – od 134 EUR dalje

ALVIUM 1500 C
Alvium 1500 C z vmesnikom MIPI SCI-2 – za ugnezdene (embedded) aplikacije – Video4Linux2 (V4L2) in Direct Register Access (DRA). Podpora za večino bolj razširjenih ugnezdenih sistemov (tudi NVIDIA). Trenutno na voljo v ločljivostih od 0,5 do 5 MP (milijonov slikovnih točk). V kratkem pričakujemo v tej seriji tudi nov model s slikovnim senzorjem IMX304 (12 milijonov slikovnih točk).

ALVIUM 1800 U

Alvium 1800 U z USB Vision vmesnikom – namenjena ugnezdenim (embedded) sistemom kot tudi PC sistemom s področja strojnega vida (GenICam standard). Trenutno na voljo v ločljivostih od 0,4 do 5 MP (milijonov slikovnih točk). V prvem četrtletju bodo predstavljene še zmogljivejše kamere s Sonyjevimi slikovnimi senzorji IMX264, IMX265, IMX304 in IMX183 z ločljivostmi do 20 MP (milijonov slikovnih točk).

CONPHIS d.o.o.
Kersnikova ulica 27
1234 Mengeš
040 617 108
Info@meritve.si
www.meritve.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!