Nova serija kamer Alvium za ugnezdene/embedded sisteme

logo

Revolucionarna kamera, ki deluje na osnovi procesorja ALVIUM®, je bila razvita zaradi porasta uporabe ugnezdenih (embedded) sistemov kot alternativa PC sistemom, hkrati pa bodo določene serije namenjene tudi klasičnim aplikacijam s področja strojnega vida. Tako kamera združuje najboljše iz obeh sistemov.

Vmesnikoma MIPI (ciljano predvsem na ugnezdene/embedded sisteme) in USB3 Vision (primeren tudi za strojni vid) bo že v začetku leta 2020 sledila serija z GigE vmesnikom za zahtevnejše ravni uporabe.

Serija Alvium podjetja Allied Vision je inovativna ugnezdena/embedded kamera na osnovi procesorja Alvium, ki odpravlja omejitve, povezane z obstoječimi kamerami za ugnezdene/embedded aplikacije, in snovalcem sistemov ponuja prej neznano raven svobode. Srce kamer je revolucionarna tehnologija ALVIUM s sistemom na procesorju (System-On-Chip), ki ga je razvila družba Allied Vision. Prvi seriji Alvium 1500 in Alvium 1800 predstavljata kamere nižjega segmenta za ugnezdene/embedded sisteme z lastnostmi, ki so bile prej poznane pri industrijskih kamerah.

Kamere Alvium odlikuje 7 ključnih prednosti za sistemske inženirje:

  • široka paleta najsodobnejših senzorjev 
  • procesiranje na kameri
  • kompaktnost
  • enostavna strojna in programska integracija
  • vse na enem tiskanem vezju, industrijska zasnova, kompaktna izvedba
  • inteligentno upravljanje porabe
  • odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo – od 134 EUR dalje

ALVIUM 1500 C
Alvium 1500 C z vmesnikom MIPI SCI-2 – za ugnezdene (embedded) aplikacije – Video4Linux2 (V4L2) in Direct Register Access (DRA). Podpora za večino bolj razširjenih ugnezdenih sistemov (tudi NVIDIA). Trenutno na voljo v ločljivostih od 0,5 do 5 MP (milijonov slikovnih točk). V kratkem pričakujemo v tej seriji tudi nov model s slikovnim senzorjem IMX304 (12 milijonov slikovnih točk).

ALVIUM 1800 U

Alvium 1800 U z USB Vision vmesnikom – namenjena ugnezdenim (embedded) sistemom kot tudi PC sistemom s področja strojnega vida (GenICam standard). Trenutno na voljo v ločljivostih od 0,4 do 5 MP (milijonov slikovnih točk). V prvem četrtletju bodo predstavljene še zmogljivejše kamere s Sonyjevimi slikovnimi senzorji IMX264, IMX265, IMX304 in IMX183 z ločljivostmi do 20 MP (milijonov slikovnih točk).

CONPHIS d.o.o.
Kersnikova ulica 27
1234 Mengeš
040 617 108
Info@meritve.si
www.meritve.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!