Nova serija kamer Alvium za ugnezdene/embedded sisteme

logo

Revolucionarna kamera, ki deluje na osnovi procesorja ALVIUM®, je bila razvita zaradi porasta uporabe ugnezdenih (embedded) sistemov kot alternativa PC sistemom, hkrati pa bodo določene serije namenjene tudi klasičnim aplikacijam s področja strojnega vida. Tako kamera združuje najboljše iz obeh sistemov.

Vmesnikoma MIPI (ciljano predvsem na ugnezdene/embedded sisteme) in USB3 Vision (primeren tudi za strojni vid) bo že v začetku leta 2020 sledila serija z GigE vmesnikom za zahtevnejše ravni uporabe.

Serija Alvium podjetja Allied Vision je inovativna ugnezdena/embedded kamera na osnovi procesorja Alvium, ki odpravlja omejitve, povezane z obstoječimi kamerami za ugnezdene/embedded aplikacije, in snovalcem sistemov ponuja prej neznano raven svobode. Srce kamer je revolucionarna tehnologija ALVIUM s sistemom na procesorju (System-On-Chip), ki ga je razvila družba Allied Vision. Prvi seriji Alvium 1500 in Alvium 1800 predstavljata kamere nižjega segmenta za ugnezdene/embedded sisteme z lastnostmi, ki so bile prej poznane pri industrijskih kamerah.

Kamere Alvium odlikuje 7 ključnih prednosti za sistemske inženirje:

  • široka paleta najsodobnejših senzorjev 
  • procesiranje na kameri
  • kompaktnost
  • enostavna strojna in programska integracija
  • vse na enem tiskanem vezju, industrijska zasnova, kompaktna izvedba
  • inteligentno upravljanje porabe
  • odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo – od 134 EUR dalje

ALVIUM 1500 C
Alvium 1500 C z vmesnikom MIPI SCI-2 – za ugnezdene (embedded) aplikacije – Video4Linux2 (V4L2) in Direct Register Access (DRA). Podpora za večino bolj razširjenih ugnezdenih sistemov (tudi NVIDIA). Trenutno na voljo v ločljivostih od 0,5 do 5 MP (milijonov slikovnih točk). V kratkem pričakujemo v tej seriji tudi nov model s slikovnim senzorjem IMX304 (12 milijonov slikovnih točk).

ALVIUM 1800 U

Alvium 1800 U z USB Vision vmesnikom – namenjena ugnezdenim (embedded) sistemom kot tudi PC sistemom s področja strojnega vida (GenICam standard). Trenutno na voljo v ločljivostih od 0,4 do 5 MP (milijonov slikovnih točk). V prvem četrtletju bodo predstavljene še zmogljivejše kamere s Sonyjevimi slikovnimi senzorji IMX264, IMX265, IMX304 in IMX183 z ločljivostmi do 20 MP (milijonov slikovnih točk).

CONPHIS d.o.o.
Kersnikova ulica 27
1234 Mengeš
040 617 108
Info@meritve.si
www.meritve.si

Več o članku si preberite v PDF reviji!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!