75W napajalnik iz serije SDR proizvajalca Mean Well za pritrditev na DIN letev

Novi SDR-75 je predstavnik visoko učinkovitih in kompaktnih napajalnikov za montažo na DIN-letev.

Po seriji SDR-960, SDR-480, SDR-240, SDR-120 je Mean Well razvil še 75 W AC/DC serijo napajalnikov za montažo na Din letev. Napajalnik SDR-75 se ponaša z izredno ozkim dizajnom širine le 32 mm. Ima tudi izredno visok izkoristek 90%, zaradi česar kljub majhni velikosti za hlajenje ne potrebuje ventilatorja, pač pa se hladi le z naravno konvekcijo zraka. V temperaturnem območju -30°C do +55°C ga lahko obremenimo s polno močjo. Če želimo napajalnik uporabiti v okolju s temperaturo do +70°, pa moramo ustrezno zmanjšati izhodno moč.

Vhodna napetost je 88-264VAC. Izhodna napetost in tok je 12VDC in 6.3A za napajalnik SDR-75-12, 24VDC in 3.2A za SDR-75-24 in 48VDC in 1.6A za SDR-75-48. Na sprednji strani napajalnikov je DC OK indikator in potenciometer za nastavitev izhodne

napetosti, ki jo lahko nastavljamo v območju 100 – 116% nazivne izhodne napetosti. Napajalnik lahko kratkotrajno (3s) obremenimo s 150% njegove nazivne moči (112.5W). Zaščita proti preobremenitvi je omejitev izhodnega toka in po 3s izklop napajalnika, kar omogoča uporabo napajalnika s kritičnimi obremenitvami, kot so induktivna ali kapacitivna bremena. Ostale standardne zaščite so še zaščita pred kratkim stikom, preveliko napetostjo in temperaturo. Napajalnik ustreza najstrožjim standardom in ima certifikate UL/CB/CE, izpolnjuje pa tudi zahteve glede ravni neobčutljivosti v težki industriji EN61000-6-2.

Več o članku

LCR d.o.o.

E-pošta: matej.rutar@lcr.si

www.lcr.si

75W napajalnik iz serije SDR proizvajalca Mean Well za pritrditev na DIN letev

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!