75W napajalnik iz serije SDR proizvajalca Mean Well za pritrditev na DIN letev

Novi SDR-75 je predstavnik visoko učinkovitih in kompaktnih napajalnikov za montažo na DIN-letev.

Po seriji SDR-960, SDR-480, SDR-240, SDR-120 je Mean Well razvil še 75 W AC/DC serijo napajalnikov za montažo na Din letev. Napajalnik SDR-75 se ponaša z izredno ozkim dizajnom širine le 32 mm. Ima tudi izredno visok izkoristek 90%, zaradi česar kljub majhni velikosti za hlajenje ne potrebuje ventilatorja, pač pa se hladi le z naravno konvekcijo zraka. V temperaturnem območju -30°C do +55°C ga lahko obremenimo s polno močjo. Če želimo napajalnik uporabiti v okolju s temperaturo do +70°, pa moramo ustrezno zmanjšati izhodno moč.

Vhodna napetost je 88-264VAC. Izhodna napetost in tok je 12VDC in 6.3A za napajalnik SDR-75-12, 24VDC in 3.2A za SDR-75-24 in 48VDC in 1.6A za SDR-75-48. Na sprednji strani napajalnikov je DC OK indikator in potenciometer za nastavitev izhodne

napetosti, ki jo lahko nastavljamo v območju 100 – 116% nazivne izhodne napetosti. Napajalnik lahko kratkotrajno (3s) obremenimo s 150% njegove nazivne moči (112.5W). Zaščita proti preobremenitvi je omejitev izhodnega toka in po 3s izklop napajalnika, kar omogoča uporabo napajalnika s kritičnimi obremenitvami, kot so induktivna ali kapacitivna bremena. Ostale standardne zaščite so še zaščita pred kratkim stikom, preveliko napetostjo in temperaturo. Napajalnik ustreza najstrožjim standardom in ima certifikate UL/CB/CE, izpolnjuje pa tudi zahteve glede ravni neobčutljivosti v težki industriji EN61000-6-2.

Več o članku

LCR d.o.o.

E-pošta: matej.rutar@lcr.si

www.lcr.si

75W napajalnik iz serije SDR proizvajalca Mean Well za pritrditev na DIN letev

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!