75W napajalnik iz serije SDR proizvajalca Mean Well za pritrditev na DIN letev

Novi SDR-75 je predstavnik visoko učinkovitih in kompaktnih napajalnikov za montažo na DIN-letev.

Po seriji SDR-960, SDR-480, SDR-240, SDR-120 je Mean Well razvil še 75 W AC/DC serijo napajalnikov za montažo na Din letev. Napajalnik SDR-75 se ponaša z izredno ozkim dizajnom širine le 32 mm. Ima tudi izredno visok izkoristek 90%, zaradi česar kljub majhni velikosti za hlajenje ne potrebuje ventilatorja, pač pa se hladi le z naravno konvekcijo zraka. V temperaturnem območju -30°C do +55°C ga lahko obremenimo s polno močjo. Če želimo napajalnik uporabiti v okolju s temperaturo do +70°, pa moramo ustrezno zmanjšati izhodno moč.

Vhodna napetost je 88-264VAC. Izhodna napetost in tok je 12VDC in 6.3A za napajalnik SDR-75-12, 24VDC in 3.2A za SDR-75-24 in 48VDC in 1.6A za SDR-75-48. Na sprednji strani napajalnikov je DC OK indikator in potenciometer za nastavitev izhodne

napetosti, ki jo lahko nastavljamo v območju 100 – 116% nazivne izhodne napetosti. Napajalnik lahko kratkotrajno (3s) obremenimo s 150% njegove nazivne moči (112.5W). Zaščita proti preobremenitvi je omejitev izhodnega toka in po 3s izklop napajalnika, kar omogoča uporabo napajalnika s kritičnimi obremenitvami, kot so induktivna ali kapacitivna bremena. Ostale standardne zaščite so še zaščita pred kratkim stikom, preveliko napetostjo in temperaturo. Napajalnik ustreza najstrožjim standardom in ima certifikate UL/CB/CE, izpolnjuje pa tudi zahteve glede ravni neobčutljivosti v težki industriji EN61000-6-2.

Več o članku

LCR d.o.o.

E-pošta: matej.rutar@lcr.si

www.lcr.si

75W napajalnik iz serije SDR proizvajalca Mean Well za pritrditev na DIN letev

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!