Dvigajoča se rešitev – izdelovalce letal so prepričali več-napetostni vhodi

Recept za uspeh italijanskega sistemskega integratorja Simav vsebuje visoko stopnjo prilagodljivosti in časovne učinkovitosti. Pomembna sestavina v prenovi avtomatizacije proizvodnega obrata letalskega izdelovalca AA so bili relejski moduli Weidmüller serije TERM.

Naše stranke nam zaupajo tehnične in vzdrževalne projekte povezane z visokimi stroški v primeru nezanesljivosti in časovne neučinkovitosti. Zanašamo se na učinkovite partnerje, kot je Weidmüller, ki nam stojijo ob strani s strokovnim znanjem in vizijo. To nam pomaga, da se povsem osredotočimo na naše ključne kompetence in na veliko odgovornost, ki jo imamo do naših strank, pravi GM iz Italijanskega sistemskega integratorja Simav.

„Naše podjetje je specializirano za vzdrževanje in dodelave veliko različnih sistemov v najrazličnejših industrijskih obratih. Vprašanje, ki se nam vedno postavlja je: »S kakšno napetostjo bomo imeli v določenemu obratu opravka?«

Pri obstoječih obratih moramo v teoriji analizirati celoten senzorski sistem, senzor za senzorjem in ugotoviti katere komponente naj, glede na napetost, izberemo. Zahvaljujoč relejskim in polprevodniškim ločilnikom Weidmüller z univerzalnimi napetostnimi vhodi, imamo sedaj učinkovito rešitev na dosegu roke.“ Več-napetostni vhodi omogočajo priklope brez skrbi glede napetosti in z veliko zanesljivostjo delovanja. Podjetje Simav so prepričale Weidmüllerjeve rešitve, v okviru velikega projekta za letalskega izdelovalca AA.

Dober občutek že od vsega začetka

Podjetje AA ima skoraj stoletno zgodovino proizvodnje letal, je eno od vodilnih podjetij v svetu letalske in vesoljske industrije. Portfelj izdelkov podjetja je sestavljen iz civilnih in vojaških letal, usposabljanja pilotov in kompleksnih sistemov v vseh fazah pilotiranja njihovih letal. Proizvodnja v Neaplju je specializirana za izdelavo naprednih letalskih struktur za civilna letala. Na primer Airbus A380.

>> Z relejskimi moduli serije TERM je bil Weidmüller sposoben ponuditi splošno uporaben in kvaliteten izdelek.<<

GM, Simav

V civilnem proizvodnem obratu v Neaplju uporabljajo deset dvigal pri katerih je v nadzornih omarah uporabljena Simav tehnologija. “Kot pri vseh naših projektih v AA, je bil časovni dejavnik ključnega pomena. Prenova obrata avtomatizacije vedno povzroči, da obrat obstoji ali je nekaj časa zaprt.”, pravi GM. “Bili smo zelo veseli, ker je bil Weidmüller sposoben takoj ponuditi tako uporaben in univerzalen izdelek.” V preteklosti so v podjetju Simav uporabljali releje z zaporedno vezanimi predupori. To je povzročalo segrevanje relejev med delovanjem. Posledica tega so bile odpovedi relejev in zato veliko težav z vzdrževanjem.

„O tem problemu smo razpravljali z Weidmüllerjevimi strokovnjaki v ključni fazi prenove obrata. Specialist je podrobno analiziral naše zahteve in nam kmalu predstavil rešitev, katera se je nato izkazala za zanesljivo: relejski modul serije TERM“ izpostavlja GM.

Več o članku

Elektrospoji d.o.o.

www.elektrospoji.si

Dvigajoča se rešitev – izdelovalce letal so prepričali več-napetostni vhodi

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!