Krmilniki Jazz® 2

Podjetje Unitronics, ki je tudi na našem trgu zelo močno prisotno s svojimi produkti prosto programabilnih krmilnikov in operaterskih pultov v eni sami napravi, je predstavilo kar nekaj novosti.

Tako so najmanjšo serijo krmilnikov Jazz® nadgradili z novimi procesorji, ki omogočajo do 30x hitrejše izvajanje programov kot pri predhodni seriji. Hkrati so povečali tudi pomnilnik in tako te male naprave omogočajo do 48k uporabniškega programa napisanega v lestvičnih diagramih. Novi krmilniki serije Jazz® 2 so že opremljeni z mini USB vrati, ki jih uporabimo za programiranje in tako dodatni serijski vmesnik ni več potreben. Nova serija je programsko združljiva s prejšnjo, tako da je prehod zelo enostaven, vsi napisani programi obstoječe serije tečejo tudi na novi seriji.

Druga pomembna novost je, da lahko nove krmilnike Jazz® 2 povežemo v Ethernet TCP/IP strežnik/odjemalec omrežje, krmilnik lahko komunicira preko Modbus TCP Master/Slave protokola z drugimi Jazz® 2 krmilniki ali napravami tretjih proizvajalcev na tem protokolu. Dodatno lahko uporabniki Ethernet vrata uporabijo za nalaganje in snemanje programov, za testiranje v on-line načinu delovanja, za daljinski dostop ali povezavo na SCADA programe.

Podjetje je že uveljavljeni seriji Vision350™ in Vision130™ dodalo modele s ploskimi prednjimi ekrani. Le ti so primerni predvsem za uporabo v prehrambni in farmacevtski industriji. Prva stran se ponaša z IP66/IP65/NEMA4X zaščito in je idealna kjer se potrebuje večja zaščito proti vlagi oz. drugimi atmosferskimi vplivi. Ohranili so grafično resolucijo pri barvnem Vision350™ pri 320 x 240 točk in 64k barv ter pri enobarvnem Vision130™ 128 x 64 točk. Modeli vključujejo vse obstoječe variante vhodno/izhodnih variant obeh serij kot tudi ostale funkcije (podpora SD karticam, Ethernet TCP/IP, Profibus DP, Modbus,…). USB vmesnik sta dobili tudi seriji V570 in V560 česar se bodo razveselili programerji, saj je nalaganje in snemanje programov hitrejše, vmesnikov za RS232 pa za programiranje ne potrebujemo več.

Več o članku

Tipteh d.o.o.

Tel.: +386 (0)1 200 51 50

www.unitronics.com

www.tipteh.si

Krmilniki Jazz® 2

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!