Najbolj vsestranski 3D tiskalnik

Novi Objet30 Pro, namenjen profesionalnim uporabnikom, je edini tiskalnik na svetu, ki lahko tiska s kar sedmimi različnimi materiali, ki vključujejo prosojne in temperaturno odporne fotopolimere. Podjetje Objet Ltd (sedaj Stratasys) je ustvarilo najbolj vsestranski profesionalni namizni 3D tiskalnik. Ta tiskalnik omogoča tiskanje s sedmimi različnimi materiali, ki vključujejo prosojen material in material odporen na visoke temperature, kar do zdaj še ni bilo mogoče v namiznih sistemih.

Objet30 Pro je vrhunska rešitev hitrega modeliranja za oblikovalce in inženirje v različnih industrijah, vse od potrošnih dobrin in elektronik do medicinskih naprav in oblikovalskih svetovanj. Predstavlja sam vrh Objetovih linij 3D tiskalnikov, saj ponuja natančnost in vsestranskost vrhunskih prototipnih naprav v velikosti navadnega namiznega tiskalnika.

Natančnost in debelina plasti je odvisna od velikosti kapljic materiala, ki ga nanaša tiskalnik s polyjet tiskalno glavo. Objet30 Pro ponuja 50 pikolitrov debele kapljice, kar omogoča natančne podrobnosti in gladko površino. Tiskalnik se hvali z 0,1 mm natančnosti in 28 mikronsko kvaliteto tiska. Neprosojne materiale lahko tiska s hitrostjo 112 cm3/h in prosojne s hitrostjo 60 cm3/h. Za proizvodnjo realističnih modelov nudi 300 x 200 x 150 mm velik pladenj.

Njegova ključna prednost je izbira sedmih materialov, med katerimi se nahajata dva posebna. Prosojni material Objet VeroClear ima čisto prosojnost, ki simulira polimetilmetakrilat (PMMA). To je prosojna termoplastika, ki se pogosto uporablja kot alternativa steklu. Visokotemperaturni material RGD525 simulira termalne lastnosti industrijskih plastik ter je dimenzionalno dovolj stabilen za tisk statičnih 3D modelov in prototipov. Po tisku je odporen na temperature do 65°C, kar lahko s kratko termalno obdelavo v pečici zvišamo do 80°C. Ta toplotna odpornost je primerna za modele, ki jih je potrebno termalno preveriti, kot na primer testiranje pretoka toplega zraka ali tople vode v pipah in ceveh.

Več o članku

(P.R.)

Audax d.o.o.

Tel.: 01 200 40 50

www.3dtiskalniki.si

Najbolj vsestranski 3D tiskalnik

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!