ELEKTRON 50 izdeluje silikonske dude

Na sejmu Fakuma so prvič predstavili drugo generacijo izključno elekričnih strojev serije ELEKTRON. ELEKTRON je nova globalna serija koncerna Milacron, ki je dobavljiva v izvedbah devetih različnih zapiralnih sil, ki so lahko v območju od 500 do 4.500 kN z devetimi različnimi enotami konic internacionalnih velikosti 55 do 3.470.

Oblikovani so v skladu s serijo F. Stroj je bele barve, kar podčrtuje čistočo stroja. Vodoraven sivi trak okrog stroja poudarja položaj vsebinske funkcionalnosti. Prepoznavna značilnost sta dve rdeči črti na enoti konice in zapiralni enoti.

Druga novost je krmilje ENDURA touch, ki je bilo razvito in stroškovno optimirano posebej za izzive serije ELEKTRON. Novo krmilje ima pregleden 15 colski zaslon občutljiv na dotik, kjer so tipke zamenjane s simboli. Tipke tvorijo konsekventno položaj strojne funkcionalnosti – kar je na stroju desno se krmili s tipkami na desni strani, kar pa na levi pa z levimi tipkami.

„Krmilje se poslužuje intuitivno, tako da se uporabnik nanj trenutno privadi”, pravi Hans-Peter Hüglin, produktni vodja serije ELEKTRON pti Ferromatik Milacron.

Na sejmu Fakuma smo lahko videli model ELEKTRON 50 z zapiralno silo 500, ki je bila izdelana namensko za obdelavo tekočega silikona (LSR). Izvedena je konično z enoto velikosti 55 in ima posebno plastifikacijsko enoto ter silikonski polž premera 22 mm. „LSR ima zaradi univerzalnih lastnosti materialov široko uporabnost in vsi Ferromatik Milacron brizgalni stroji se enostavno priredijo na razmere potrebne za brizganje silikona “, pravi Sven Engelmann, vodja aplikacij in sistemov pri Ferromatik Milacron.

Dvokomponentni tekoči silikon je zmešan s pomočjo električne dozirne naprave podjetja Reinhardt-Technik (Kierspe, Nemčija) v razmerju 1:1 in dovajan s LSR plastificirno enoto temperiran na 12°C.

Več o članku

Generalni zastopnik podjetja Ferromatik Milacron GmbH

Halder d.o.o.

Tel: +386 (0)2 61 82 646

www.halder.si

ELEKTRON 50 izdeluje silikonske dude

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!