ELEKTRON 50 izdeluje silikonske dude

Na sejmu Fakuma so prvič predstavili drugo generacijo izključno elekričnih strojev serije ELEKTRON. ELEKTRON je nova globalna serija koncerna Milacron, ki je dobavljiva v izvedbah devetih različnih zapiralnih sil, ki so lahko v območju od 500 do 4.500 kN z devetimi različnimi enotami konic internacionalnih velikosti 55 do 3.470.

Oblikovani so v skladu s serijo F. Stroj je bele barve, kar podčrtuje čistočo stroja. Vodoraven sivi trak okrog stroja poudarja položaj vsebinske funkcionalnosti. Prepoznavna značilnost sta dve rdeči črti na enoti konice in zapiralni enoti.

Druga novost je krmilje ENDURA touch, ki je bilo razvito in stroškovno optimirano posebej za izzive serije ELEKTRON. Novo krmilje ima pregleden 15 colski zaslon občutljiv na dotik, kjer so tipke zamenjane s simboli. Tipke tvorijo konsekventno položaj strojne funkcionalnosti – kar je na stroju desno se krmili s tipkami na desni strani, kar pa na levi pa z levimi tipkami.

„Krmilje se poslužuje intuitivno, tako da se uporabnik nanj trenutno privadi”, pravi Hans-Peter Hüglin, produktni vodja serije ELEKTRON pti Ferromatik Milacron.

Na sejmu Fakuma smo lahko videli model ELEKTRON 50 z zapiralno silo 500, ki je bila izdelana namensko za obdelavo tekočega silikona (LSR). Izvedena je konično z enoto velikosti 55 in ima posebno plastifikacijsko enoto ter silikonski polž premera 22 mm. „LSR ima zaradi univerzalnih lastnosti materialov široko uporabnost in vsi Ferromatik Milacron brizgalni stroji se enostavno priredijo na razmere potrebne za brizganje silikona “, pravi Sven Engelmann, vodja aplikacij in sistemov pri Ferromatik Milacron.

Dvokomponentni tekoči silikon je zmešan s pomočjo električne dozirne naprave podjetja Reinhardt-Technik (Kierspe, Nemčija) v razmerju 1:1 in dovajan s LSR plastificirno enoto temperiran na 12°C.

Več o članku

Generalni zastopnik podjetja Ferromatik Milacron GmbH

Halder d.o.o.

Tel: +386 (0)2 61 82 646

www.halder.si

ELEKTRON 50 izdeluje silikonske dude

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!