Na F 270 CUBE izdelan prefinjen dvokomponentni pokrov

F 270 CUBE z zapiralno silo 2.700 kN je nov model v modularni seriji F. Istočasno je to prvi stroj s konceptom kocke v tej seriji. Že 15 let ponuja Ferromatik Milacron hidravlične in hibridne stroje za brizganje s prilagodljivim stopenjskim obračalnim sistemom, ki je bil nadgrajen v koncept kocke in dvojne kocke. Z modelom F 270 CUBE je Ferromatik Milacron ponudil tržišču prvi popolnoma električni stroj s konceptom kocke, pravi Gerold Schley, upravni direktor v podjetju Ferromatik Milacron.

Stroj ima razmik med stebri 750 x 750 mm. V sredini je vrtljiva enota s kockastim orodjem s štirimi stranmi in na vsaki strani 8+8-gnezd – oboje izdelano v podjetju Foboha (Haslach, Nemčija). Stroj je opremljen z General Perfomance (GPe) 50 enoto s konico in sojemalno konico GPe 45, ki je povezana in gnana preko zapiralne enote z gibljivo vpenjalno ploščo. Obe enoti konice sta poganjani izključno električno in imata polža premera 45 mm. Na obeh delilnih ravninah kockastega orodja se nahaja drug ob drugem na spodnjem in zgornjem delu zasučno zaklepanje. Po 90° obračanju kockastega orodja se paralelno naslednji stopnji brizganja na obeh posluževalnih straneh stroja oba dela strojno medsebojno privijeta. Dva robota snameta privita dela, ki se potem preko Air-Move-Sistema podjetja Trio-technik (Meinerzhagen, Nemčija) odvedeta. Teža brizganja znaša 77 g. Ciklus znaša samo 9,5 s.

Vrhunec navojnega kompleta je prašna komora v zgornjem delu, ki se naknadno zapira s pokrovom. Pri prvem zavoju nastane v sredini komore odprtina, preko katere se prašek dozira. Ta zapiralni komplet se uporablja na primer pri izotoničnih pijačah in zdravilih, kjer dobimo pravi efekt le, ko se sestavine sveže premešajo.

Več o članku

Generalni zastopnik podjetja Ferromatik Milacron GmbH

Halder d.o.o.

Tel: +386 (0)2 61 82 646

www.halder.si

Na F 270 CUBE izdelan prefinjen dvokomponentni pokrov

Sorodni članki

Zadnji članki

Umetna inteligenca in droni izboljšujejo varovanje prostorov in opreme

Dron, ki ga krmili umetna inteligenca (AI) bo pregledoval prostore in iskal potencialne težave v prostorih ter tudi zaznal vlomilce. https://www.youtube.com/watch?v=q4RAmA9v114

Kibernetska varnost OT ni več nišno področje – VIDEO

Podjetja imajo veliko razlogov, da pozorneje spremljajo vprašanja okoli kibernetske varnosti v svojih tovarnah. Digitalizacija in povezave OT/IT poganjajo inovacije in prinašajo številne prednosti, vendar povečujejo tudi ranljivost za kibernetske napade. Drugi del serije o varnosti OT ponazarja posledice: implementacija varnostnih standardov za operativno tehnologijo (OT) še vedno zaostaja za IT.

Kromiranje 3D natisnjenih predmetov

Video pokaže, kako pripraviti 3D natisnjen predmet tako, da bo dovolj gladek in primeren za barvanje najprej s prevodno barvo, nato pa še za...

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!