IRB 1520ID z integriranim poveznim paketom

ABB-jev NOV cenovno ugoden varilni robot IRB 1520ID z integriranim poveznim paketom, ki vam omogoča večjo učinkovitost in nižji strošek varjenja.

Robot posebej razvit za varjenje

Robot IRB 1520ID ima povezni paket popolnoma integriran v zgornji del manipulatorja, vsi mediji potrebni za varjenje (el. vodi, varilna žica, zaščitni plin in zrak), pa so speljani skozi bazo manipulatorja. S tem je omogočena maksimalna učinkovitost sistema in dolga življenjska doba opreme. Integriran povezni paket omogoča daljšo življenjsko dobo kablov in cevi, varjenje v tesnih prostorih ter izvajanje krožnih varov brez prekinitev.

Prilagodljiva montaža za maksimalno izkoriščenost

Robot IRB1520 ID z nosilnostjo 4 kg, dosegom 1,5 m ter montažo na tla ali obrnjeno navzdol omogoča maksimalen dostop do zvarov, kompaktno varilno celico ter s tem manjši prostor v vaši proizvodnji.

Odlična točnost in hitrost

ABB roboti so v svetu znani po izredno dovršeni kontroli gibanja. To kontrolo omogočata standardno vgrajeni funkciji TrueMove™ in QuickMove™, ki zagotavljata maksimalno hitrost gibanja robota ob zagotavljanju točne trajektorije, neodvisno od trenutno izbrane hitrosti gibanja. Ob dovršeni kontroli gibanja je posledično tudi poraba električne energije majhna, s tem pa so stroški varjenja minimalni.

Preprost za uporabo, preprost za programiranje

Programiranje gibanja robota in vnos varilnih parametrov operater izvaja preprosto preko učne enote FlexPendant. To je preprost za uporabo, vendar visoko učinkovit vmesnik, s katerim operater kontrolira gibanje robota ter delovanje varilne in periferne opreme. FlexPendant standardno vsebuje na dotik občutljiv zaslon ter ABB-jevo posebej razvito progresivno upravljalno ročico. Za operaterje, ki programirajo robote offline, nudi ABB najbolj popularen in cenovno dostopen simulacijski program RobotStudio™, z dodatkom Arc Welding Power Pac, ki vključuje VirtualArc™. AWPP in VirtualArc™ vam omogočata programiranje varjenja in celo iskanje pravih varilnih parametrov na podlagi ABB-jevih dolgoletnih izkušenj. S programsko opremo RobotStudio™ lahko programirate varjenje novih izdelkov, med tem ko vaša varilna celica normalno obratuje ter s tem dodatno zmanjšujete stroške vaše proizvodnje.

Več o članku

ABB d.o.o.

E-pošta: info@si.abb.com

Tel.:+386 1 2445 453

www.abb.si

IRB 1520ID z integriranim poveznim paketom

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!