Napredni laserski senzor OMRON serije E3NC-L in E3NC-S

Predstavljena serija laserskih senzorjev Omron ponuja zelo natančno in zanesljivo zaznavo v industrijskem okolju.

Serija E3NC-L je na voljo v izvedbi z delovno razdaljo 70±15mm oz. za velike razdalje do 1200mm, kjer je možno nastavljati velikost laserske točke. Preklopna meja se zelo enostavno določi s pomočjo pripadajočega krmilnega ojačevalnika.

Serija E3NC-S uporablja napredno HSDR (high speed dynamic range) in CMOS tehnologijo, kjer krmilni ojačevalnik ves čas prilagaja moč svetlobe in odboja in s tem izniči vpliv različnih površin. Na voljo sta dva tipa senzorske glave za delovne razdalje od 35 – 250mm oz. 35 – 100mm. Zelo majhna laserska točka in napredni krmilni ojačevalnik omogočata zelo natančno zaznavo, zaradi linearnega merjenja vrednosti odboja, pa se lahko senzor pogojno uporabi tudi kot merilni senzor.

Več o članku

Miel d.o.o.

E-pošta: info@miel.si

Tel: +386 (0)3 898 57 50

Modra številka: 080-MIEL

www.miel.si

Napredni laserski senzor OMRON serije E3NC-L in E3NC-S

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!