Oddaljeno vzdrževanje v industriji

logo

Možnost dostopa in aktivnega posredovanja v oddaljen sistem, je v komunikacijski dobi nujno orodje za učinkovito delovanje.

Sporočilo o nepravilnostih stroja na mobilni telefon, vpogled na nadzorno ploščo, povezava na krmilnik ali prenos žive slike vzdrževalca stroja, so le ene izmed funkcionalnosti orodij, ki jih ponuja podjetje Tipteh.

Vuzix
Video prenos v realnem času izboljša komunikacijo strokovnjaka s terenskim delavcem in olajša delovni postopek.

Delavec preko pametnih očal prenaša živo sliko in zvok sodelujočim v videokonferenci. Obratno njemu na ekran pametnih očal sodelujoči pošiljajo relevantne informacije, npr. podatkovni list ali načrt vezave, in mu s tehnologijo AR označijo lokacijo na napravi, kamor mora poseči. Strokovnjaki ga enostavneje usmerjajo okoli stroja, označijo dele na napravi, pošiljajo skice in mu tako asistirajo pri celotni operaciji odprave napake. Delavca pametna očala ne omejujejo, ker jih uporablja prostoročno in lokacijsko neovirano.

Proizvajalec Vuzix z nakupom pametnih očal ponuja 1-letno brezplačno naročnino na programe za oddaljeno komuniciranje (Zoom, Skype, Vuzix Remote Assist). Aplikacija za napredno oddaljeno podporo xAssist podjetja Ubimax, pa ponuja še številne funkcionalnosti, kot so izmenjava dokumentov ter oddaljena obogatena resničnost.

Prednosti prostoročne videokonference s pametnimi očali:

 • Strokovna asistenca kadarkoli in kjerkoli,
 • Brez potrebe po potovanjih,
 • Nižji stroški in prihranjen čas,
 • Enostavna in neovirana uporaba,
 • Glasovno upravljanje.
 • Brez pomislekov zaposlednih glede varnosti in zdravja,
 • Brez stroškov mobilnih operaterjev kjerkoli po svetu.

Secomea
Podjetje Secomea je specializirano za področje oddaljenih industrijskih komunikacij, ki vam pomagajonadzorovati, upravljati in servisirati vašo opremo ne glede na to, kje se nahajate. Njihovo vodilo je nareditipovezavo varno in enostavno.

 • Vzdrževanje na daljavo
 • diagnostika in programiranje PLC, HMI in ostalih pametnih naprav
 • Prediktivno vzdrževanje
 • predpripravljen modul za izračun Splošne učinkovitosti opreme (OEE), z dolgoročno analizo podatkov, omogoča predvideti delovanje in okvare stroja v prihodnosti.
 • Preventivno vzdrževanje
 • dostop do nadzorne plošče v oblaku ali decentraliziranega SCADA Web vmesnika za upravljanje in monitoring

Tpteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50

https://tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!