Večji, močnejši, hitrejši: novi linearni roboti IGUS za ekonomično avtomatizacijo

logo

Ugodna avtomatizacija z Igusovimi linearnimi roboti, ki ne potrebujejo mazanja!

Enostavni, natančni in hitri procesi: to so zahteve kartezičnih robotov. Uporabljajo se za aplikacije »pick and place«, za sisteme sortiranja in medicinsko tehnologijo. Nemško podjetje Igus je zdaj razvilo linearni in sobni linearni robot za velike delovne prostore. Dva nova sistema kinematike uporabnikom omogočata premik do pet kilogramov. Oba linearna robota sta na voljo iz zaloge. Prilagodijo se lahko tudi tako, da ustrezajo potrebam kupcev – minimalne količine naročila ni. Za preživetje na trgu tako veliki industrijski akterji kot mala podjetja potrebujejo avtomatizirane rešitve, ki se bodo hitro izplačale. Kartezični roboti so že leta sredstvo izbire v tehnologiji avtomatizacije. Uporabnikom omogočajo, da svoje naloge opravijo hitro, enostavno in ekonomično. Potrebno je le nekaj programiranja. Odvisno od zahtev za uporabo lahko izberete dvoosne linearne ali ravne linearne robote in triosne sobne linearne robote.

Ugodna avtomatizacija z linearnimi robotskimi rešitvami brez mazanja
Linearni roboti so sestavljeni iz predhodno konfiguriranih linearnih modulov, aluminijastih linearnih osi, koračnih motorjev NEMA in encoderjev. Novi linijski robot lahko prenaša obremenitve do 50 N v delovni prostor 800x500mm z največjo hitrostjo do 1 m/s. Novi sobni linearni robot je dobra možnost za zahtevnejša opravila. Prenaša lahko obremenitve do 50 N v delovnem prostoru 800x800x500 mm z največjo hitrostjo do 0,5 m/s. Dva linearna aktuatorja z zobatim jermenom ZLW in en zobniški aktuator GRR, omogočajo natančno vodenje in delovanje brez mazanja.

Prilagodite zasnovo sobnega linearnega robota
Uporabniki lahko na www.igus.si/robot-enquiry sestavijo tudi svoj linearni robot z do šest metri giba. Dolžine osi in različni motorji se lahko glede na zahteve kupca konfigurirajo tudi s takimi elementi, kot so napajalne verige in kabli.

HENNLICH d.o.o.
Ulica Mirka Vadnova 13, 4000 Kranj
GSM: 041 386 005
E-pošta: lin-tech@hennlich.si
www.hennlich.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!