Večji, močnejši, hitrejši: novi linearni roboti IGUS za ekonomično avtomatizacijo

logo

Ugodna avtomatizacija z Igusovimi linearnimi roboti, ki ne potrebujejo mazanja!

Enostavni, natančni in hitri procesi: to so zahteve kartezičnih robotov. Uporabljajo se za aplikacije »pick and place«, za sisteme sortiranja in medicinsko tehnologijo. Nemško podjetje Igus je zdaj razvilo linearni in sobni linearni robot za velike delovne prostore. Dva nova sistema kinematike uporabnikom omogočata premik do pet kilogramov. Oba linearna robota sta na voljo iz zaloge. Prilagodijo se lahko tudi tako, da ustrezajo potrebam kupcev – minimalne količine naročila ni. Za preživetje na trgu tako veliki industrijski akterji kot mala podjetja potrebujejo avtomatizirane rešitve, ki se bodo hitro izplačale. Kartezični roboti so že leta sredstvo izbire v tehnologiji avtomatizacije. Uporabnikom omogočajo, da svoje naloge opravijo hitro, enostavno in ekonomično. Potrebno je le nekaj programiranja. Odvisno od zahtev za uporabo lahko izberete dvoosne linearne ali ravne linearne robote in triosne sobne linearne robote.

Ugodna avtomatizacija z linearnimi robotskimi rešitvami brez mazanja
Linearni roboti so sestavljeni iz predhodno konfiguriranih linearnih modulov, aluminijastih linearnih osi, koračnih motorjev NEMA in encoderjev. Novi linijski robot lahko prenaša obremenitve do 50 N v delovni prostor 800x500mm z največjo hitrostjo do 1 m/s. Novi sobni linearni robot je dobra možnost za zahtevnejša opravila. Prenaša lahko obremenitve do 50 N v delovnem prostoru 800x800x500 mm z največjo hitrostjo do 0,5 m/s. Dva linearna aktuatorja z zobatim jermenom ZLW in en zobniški aktuator GRR, omogočajo natančno vodenje in delovanje brez mazanja.

Prilagodite zasnovo sobnega linearnega robota
Uporabniki lahko na www.igus.si/robot-enquiry sestavijo tudi svoj linearni robot z do šest metri giba. Dolžine osi in različni motorji se lahko glede na zahteve kupca konfigurirajo tudi s takimi elementi, kot so napajalne verige in kabli.

HENNLICH d.o.o.
Ulica Mirka Vadnova 13, 4000 Kranj
GSM: 041 386 005
E-pošta: lin-tech@hennlich.si
www.hennlich.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!