Industrijski senzorji podjetja AECO

logo

V prodajnem naboru podjetja Marchiol d.o.o. so tudi izdelki proizvajalca AECO. Podjetje AECO je bilo ustanovljeno leta 1978 v Inzagu (Italija). Podjetje se je zaradi zahtev, potreb in ciljev kupcev, ki so vedno bolj pozorni na kakovost izdelkov, nenehno razvijalo.

Za ponudbo inovativnih rešitev iz avtomatiziranih senzorjev so izdelki AECO preko distribucijske mreže prisotni v več kot 50 državah. Učinkovita storitev, pred in po prodaji, zagotavlja podporo za tehnično rešitev težav, s katerimi lahko zadovoljite tudi najzahtevnejše kupce.

Oblikovanje in raziskave so ključne za skladnost izdelkov. Podjetje AECO ogromno vlaga v raziskave prek visoko specializiranega osebja, da vedno ponudi tehnološko dovršen izdelek, kar kupcem ponuja široko paleto modelov in novih tehničnih rešitev.

Celotna proizvodnja izdelkov je v obratu v Inzagu, kar omogoča večjo učinkovitost in večji nadzor kontrole različnih stopenj obdelave. V proizvodnji se zaradi zagotavljanja kakovosti izdelkov uporabljajo najnovejši in najmodernejši sistemi za montažo.

Zaradi zagotavljanja razpoložljivosti izdelkov in hitre dobave, so končni izdelki na voljo v skladišču proizvajalca. Velika količina polizdelkov, ki so na zalogi in pripravljenost proizvodnje, pa omogoča hitre dobave tudi za količine večje od razpoložljivih.

Proizvodnji program AECO obsega kapacitivne, induktivne, fotoelektrične, ultrazvočne, magnetne in nivojne senzorje. Vse našteto je tudi skladno s standardom ATEX. Poleg tega AECO proizvaja tudi varnostne module in varnostne magnetne senzorje.

AECO predstavlja novo linijo miniaturnih fotocelic serije FTPS (Slika 1) in vibracijski senzor nivoja (Slika 2).

Kompaktna konstrukcija je še posebej primerna za vgradnjo v zaprte prostore. V različicah 12-24V DC, NPN in PNP so na voljo štirje sistemi za zaznavanje z neposrednim odsevom na materialu z in brez zastiranja ozadja, s polariziranim odsevom z odsevnikom in s pregrado projektor + sprejemnik. Občutljivost se uravnava s potenciometrom, zelena LED lučka označuje kakovost opravljene prilagoditve. S posebnim izbirnim stikalom se lahko nastavlja delovanje stikala svetli/temni svetlobni impulz in tako se določi izbiro funkcije, ki je potrebna za vašo uporabo. Stopnja zaščite je IP67, celotna serija pa je za električno povezavo opremljena s konektorjem M8x1, kar olajša nameščanje fotocelice v instalaciji zahvaljujoč fleksibilnosti izhodnega kabla in hkrati koristi od priključka, ki je priključen na nekaj centimetrov od same fotocelice.

Senzor za nadzor nivoja vibracij se uporablja tam, kjer je potrebno nadzorovati najmanjšo ali / in najvišjo raven trdnih snovi v prahu ali zrnu. Uporabljajo se za nadzor nivoja v silosih za krmo, moko, žaganje, pesek, cement itd., v obratih za prevoz, odmerjanje, skladiščenje in predelavo plastike ali drugih razsutih materialov z gostoto večjo od 30 g / liter in z največjo granulacijo 8 mm, v livarnah in tovarnah cementa. Te kontrole so primerne tudi za uporabo v stiku z živili.

Njihovo delovanje temelji na aktiviranju vibrirajoče vilice, katere dve palici aktivirata piezoelektrični vir. Ko vibracijske vilice pridejo v stik z materialom, ki ga je treba nadzorovati, se nihanje zaduši in zmanjša vibracijo. Elektronika zazna zmanjšanje vibracije in generira preklop signala.

Gre za zelo robustno opremo, ki je na voljo v ohišju iz aluminija in s priključki iz nerjavečega jekla AISI 316. Z zmanjšanjem dolžine vibrirajoče vilice ti senzorji prenesejo visoke mehanske obremenitve. Uporaba teh naprav je preprosta in ne potrebuje vzdrževanja.

Marchiol d.o.o.
Industrijska cesta 5A, Kromberk
5000 NOVA GORICA
Tel.: 05/33-13-100
www.marchiol.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!