Emparro67 Hybrid

logo

Nove razsežnosti decentralizirane oskrbe z električno energijo.

Inovativen preklopni napajalnik Emparro67 Hybrid je multitalent z različnimi prednostmi: ne le da napajalnik podaljša oskrbo z električno energijo iz stikalne omarice v industrijsko polje, temveč z dvema integriranima kanaloma za nadzor obremenitve s 24 V DC tokokrogom prav tako spremlja tokove in s tem zagotavlja visoko zanesljivost. Vmesnik IO-Link omogoča obsežno in transparentno komunikacijo.

Preklopni napajalniki IP67 iz serije Emparro so zasnovani za uporabo zunaj stikalne omarice. Vse komponente so zaščitene pred mehanskimi obremenitvami. Kompaktno in robustno kovinsko ohišje je inkapsulirano in v surovih industrijskih okoljih učinkovito ščiti pred umazanijo, vlago, hladilnimi sredstvi in mazivi. Visoka energetska učinkovitost – do 93,8 odstotka vložene energije se pretvori – zagotavlja, da naprave zaradi nizke površinske temperature ostanejo dotakljive tudi pri polni obremenitvi. Zaradi tega so preklopni napajalniki resnično vsestransko uporabni v najrazličnejših aplikacijah.

Velika prednost te decentralizirane rešitve: napetost se iz 230 V AC v 24 V DC ne pretvori več v stikalni omarici, temveč v polju in s tem neposredno na porabniku. Na ta način se izgube v vodih zmanjšajo na minimum, znižajo se tudi stroški energije. Stikalne omarice so lahko manjših dimenzij, v nekaterih primerih uporabe pa lahko sploh niso več potrebne.

Elektronsko spremljanje električne energije za visoko varnost pri obratovanju
Novi priklopni napajalnik Emparro67 Hybrid ima dva integrirana Mico kanala za elektronsko spremljanje električne energije npr. ločenih sestavnih delov naprav, senzorjev, aktuatorjev ali – še posebej zanimivo – modulov Fieldbus. Ločeno se lahko spremlja tako napajanje senzorjev in modulov kot tudi napajanje aktuatorjev, priključenih na sisteme Fieldbus. To ustvarja želeno selektivnost, ki je pri skupnem nadzoru obeh vhodnih napetosti ne bi bilo – in zagotavlja maksimalno varnost pri obratovanju. V primeru prekinitve napajanja aktuatorja, npr. zaradi kratkega stika, preobremenitve ali prekinitve kabla, se modul Fieldbus še naprej napaja prek napajanja senzorjev in modulov. Krmilniku lahko še vedno pošlje sporočila o napakah in diagnostične informacije.

Mico kanali za nadzor dveh 24 V DC tokokrogov se lahko nastavijo na različne vrednosti toka bodisi s pritiskom gumba neposredno na napravi bodisi prek komunikacijskega vmesnika. Sprožanje Mico kanalov je patentirano in sledi načelu »tako zgodaj, kot je potrebno, vendar tudi tako pozno, kot je možno«. Ko je doseženih 90 odstotkov nastavljene vrednosti električne energije, se izda zgodnje opozorilo, ki omogoča pravočasno ukrepanje, še preden pride do napake. Izklopljene kanale je možno s pritiskom gumba ali s signalom ponovno vklopiti. Če vzdrževalec s pritiskom gumba na napravi izklopi kanal, npr. za izvajanje vzdrževalnih del, ga lahko le še ročno aktivira. Funkcija daljinskega vklopa je medtem izključena.

Obsežna komunikacija
Emparro67 Hybrid ima vmesnik IO-Link (povezava M12) in lahko komunicira kot naprava z nadrejenim IO-Link Master modulom. Tako je mogoče uporabiti Emparro67 Hybrid v neprestano povezanih inteligentnih aplikacijah, v katerih se prenašajo obsežni diagnostični in obratovalni podatki. Konkreten primer uporabe je spremljanje življenjske dobe: Emparro67 Hybrid ponuja zelo natančne informacije o stanju naprave. Če je dosežen status, ki ga je določil uporabnik, se lahko naročilo sproži neposredno in naprava se kot del naslednjega cikličnega vzdrževanja zamenja brez večjih naporov ali izpadov naprav. Podjetja za gradnjo strojev in naprav lahko takšne funkcije prediktivnega vzdrževanja uporabljajo za razvoj novih poslovnih modelov.

Murrelektronik GmbH
Concorde Business Park D2/11
A-2320 Schwechat
mail@murrelektronik.at
Telefon: +43 1 7064525-0
Fax: +43 1 7064525-300
https://www.murrelektronik.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Umetna inteligenca in droni izboljšujejo varovanje prostorov in opreme

Dron, ki ga krmili umetna inteligenca (AI) bo pregledoval prostore in iskal potencialne težave v prostorih ter tudi zaznal vlomilce. https://www.youtube.com/watch?v=q4RAmA9v114

Kibernetska varnost OT ni več nišno področje – VIDEO

Podjetja imajo veliko razlogov, da pozorneje spremljajo vprašanja okoli kibernetske varnosti v svojih tovarnah. Digitalizacija in povezave OT/IT poganjajo inovacije in prinašajo številne prednosti, vendar povečujejo tudi ranljivost za kibernetske napade. Drugi del serije o varnosti OT ponazarja posledice: implementacija varnostnih standardov za operativno tehnologijo (OT) še vedno zaostaja za IT.

Kromiranje 3D natisnjenih predmetov

Video pokaže, kako pripraviti 3D natisnjen predmet tako, da bo dovolj gladek in primeren za barvanje najprej s prevodno barvo, nato pa še za...

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!