NOVOST V SERIJI 25C– DRT 25

logo

Leuze predstavlja novega člana serije 25C. DRT25 je dinamični referenčni skener, ki za referenco uporablja statične ali premikajoče se predmete. Gre za nov princip detektiranja na trgu. Zaznava objektov je praktično neodvisna od barve in oblike detektiranega objekta.

Neodvisen od ozadja in lastnosti predmetov
Najpogostejša aplikacija novega senzorja je detekcija objektov na tekočem traku. Trak je lahko poljubne barve, lahko je moker, umazan, lahko tudi vibrira. Senzor zazna objekte vseh vrst. Lahko so svetleči, ravni, perforirani, strukturirani ali transparentni. Senzor je od traku lahko oddaljen do 200 mm. Potrebno je omeniti, da senzor ni namenjen verižnim tekočim trakovom.

Narejen za najzahtevnejša okolja
Senzor je zasnovan za uporabo v najzahtevnejših okoljih. Brez težav deluje pri temperaturah od -10°C do +50°C. IP67, IP69K ohišje preprečuje vdor vode in prahu v senzor, možno je čiščenje z visokotlačnim čistilcem. ECOLAB certifikat dovoljuje varno uporabo predpisanih čistilnih sredstev.

Preprost za uporabo
Komplicirani problemi potrebujejo enostavne rešitve. DRT je zasnovan tako, da je kar najbolj preprost za uporabo.

Namestimo ga na ustrezno višino
Ustrezna razdalja je od 50 – 200 mm. Priporočena razdalja je 100 mm.
Nastavimo ustrezno občutljivost

Senzor omogoča nastavitev treh nivojev občutljivosti:
ROBUSTNI NIVO – Teach gumb pridržimo za 2 – 7s

  • Izberemo, če je tekoči trak umazan oz bo s časom postal umazan. Potrebno je paziti, da transparenti objekti ne bodo zaznani s to nastavitvijo.

STANDARDNI NIVO – Teach gumb pridržimo za 7 – 12s

  • Izberemo za standardne aplikacije. Trak je lahko malo umazan.

OBČUTLJIV NIVO – Teach gumb pridržimo za več kot 12s

  • Izberemo pri detekciji transparentnih ali zelo tankih objektov. Potrebno je paziti, da trak pri tej nastavitvi ne sme biti umazan.

Enostavna povezava in nastavljanje preko PLC-ja
Senzor ima integrirano IO-link komunikacijo. Tako lahko preko PLC-ja enostavno nastavljamo emperatu senzorja. Prav tako lahko preberemo podatke s senzorja in na ta način dobimo podatke o trenutnem stanju izhodnega signala, emperature senzorja, stanje dodatnih funkcij (npr. Tracking) in še in še.

Ne pozabite!
Senzor je član obširne družine optičnih fotocelic serije 25C. S tako obsežnim portfelijem lahko rešimo večino težav na trgu.

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50

https://tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!