NOVOST V SERIJI 25C– DRT 25

logo

Leuze predstavlja novega člana serije 25C. DRT25 je dinamični referenčni skener, ki za referenco uporablja statične ali premikajoče se predmete. Gre za nov princip detektiranja na trgu. Zaznava objektov je praktično neodvisna od barve in oblike detektiranega objekta.

Neodvisen od ozadja in lastnosti predmetov
Najpogostejša aplikacija novega senzorja je detekcija objektov na tekočem traku. Trak je lahko poljubne barve, lahko je moker, umazan, lahko tudi vibrira. Senzor zazna objekte vseh vrst. Lahko so svetleči, ravni, perforirani, strukturirani ali transparentni. Senzor je od traku lahko oddaljen do 200 mm. Potrebno je omeniti, da senzor ni namenjen verižnim tekočim trakovom.

Narejen za najzahtevnejša okolja
Senzor je zasnovan za uporabo v najzahtevnejših okoljih. Brez težav deluje pri temperaturah od -10°C do +50°C. IP67, IP69K ohišje preprečuje vdor vode in prahu v senzor, možno je čiščenje z visokotlačnim čistilcem. ECOLAB certifikat dovoljuje varno uporabo predpisanih čistilnih sredstev.

Preprost za uporabo
Komplicirani problemi potrebujejo enostavne rešitve. DRT je zasnovan tako, da je kar najbolj preprost za uporabo.

Namestimo ga na ustrezno višino
Ustrezna razdalja je od 50 – 200 mm. Priporočena razdalja je 100 mm.
Nastavimo ustrezno občutljivost

Senzor omogoča nastavitev treh nivojev občutljivosti:
ROBUSTNI NIVO – Teach gumb pridržimo za 2 – 7s

  • Izberemo, če je tekoči trak umazan oz bo s časom postal umazan. Potrebno je paziti, da transparenti objekti ne bodo zaznani s to nastavitvijo.

STANDARDNI NIVO – Teach gumb pridržimo za 7 – 12s

  • Izberemo za standardne aplikacije. Trak je lahko malo umazan.

OBČUTLJIV NIVO – Teach gumb pridržimo za več kot 12s

  • Izberemo pri detekciji transparentnih ali zelo tankih objektov. Potrebno je paziti, da trak pri tej nastavitvi ne sme biti umazan.

Enostavna povezava in nastavljanje preko PLC-ja
Senzor ima integrirano IO-link komunikacijo. Tako lahko preko PLC-ja enostavno nastavljamo emperatu senzorja. Prav tako lahko preberemo podatke s senzorja in na ta način dobimo podatke o trenutnem stanju izhodnega signala, emperature senzorja, stanje dodatnih funkcij (npr. Tracking) in še in še.

Ne pozabite!
Senzor je član obširne družine optičnih fotocelic serije 25C. S tako obsežnim portfelijem lahko rešimo večino težav na trgu.

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50

https://tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!