M-12 konektorji s plastično matico

logo

ESCHA, specialist za povezljivost, predstavlja novost, program M12-konektorjev s plastično matico.

Danes so ti na voljo v štirih različnih barvah. Posebej so prilagojeni za zahtevne aplikacije predvsem v kemijski industriji, pri aplikacijah v korozivnih okoljih, neprimernih ali manj primernih za kovinske dele (npr. kemikalije v galvanah, klor v vodovodnih aplikacijah, drugo), pri aplikacijah, kjer je barvno kodiranje pomembna funkcija in pomoč, ter drugje. ESCHA plastične matice so izjemno robustne in v predstavljenih aplikacijah ustrezna zamenjava maticam iz nerjavnega jekla ali drugih kovinskih materialov. Zahvaljujoč unikatnemu dizajnu se jih lahko privija z roko ali s ključem. Skladni so s standardom IEC 61076-2-101 za M12 konektorje in izpolnjujejo visoko stopnjo zaščite, vse do IP67 in IP68.

Prednosti plastičnih matic pred maticami iz nerjavnega jekla:

  • Pri določenih, predstavljenih aplikacijah so nujna zamenjava.
  • Zahvaljujoč visokokvalitetni plastiki so fizično in temperaturno odporne.
  • Optimalne so tudi za aplikacije na področju mobilne avtomatizacije in v okoljih, kjer je tipično prisotno dosti vode, blata ali olja.
  • Primerne so za izjemno visoke temperature poleti in izredno nizke temperature pozimi. Plastične matice in ohišja ESCHA je enostavno čistiti in vzdrževati pri temperature od -30 ° C do + 90 ° C. UV stabilizatorji preprečujejo nastanek porozne ali grobe površine.

Barvno kodiranje izboljšuje preglednost
Novi konektorji so na voljo s črnimi, sivimi, rdečimi ali modrimi maticami za barvno kodiranje.
To omogoča uporabniku enostavno označevanje, kontrolo in razlikovanje povezav oz. konektorjev. Jasnost v aplikaciji se s tem bistveno izboljša in napake pri vgrajevanju ali vzdrževanju je lažje preprečiti.

Pri senzorskih aplikacijah so na voljo številne variante z različnim številom pinov (3, 4, 4+PE, 5, 8, 12) z vsemi standardnimi kombinacijami tipov M12 konektorjev, več variant PVC in več variant PUR kablov, vključno s kablom za robotske aplikacije.

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50
https://tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

New Generation Compact Drive | Delta Industrial Automation

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!