M-12 konektorji s plastično matico

logo

ESCHA, specialist za povezljivost, predstavlja novost, program M12-konektorjev s plastično matico.

Danes so ti na voljo v štirih različnih barvah. Posebej so prilagojeni za zahtevne aplikacije predvsem v kemijski industriji, pri aplikacijah v korozivnih okoljih, neprimernih ali manj primernih za kovinske dele (npr. kemikalije v galvanah, klor v vodovodnih aplikacijah, drugo), pri aplikacijah, kjer je barvno kodiranje pomembna funkcija in pomoč, ter drugje. ESCHA plastične matice so izjemno robustne in v predstavljenih aplikacijah ustrezna zamenjava maticam iz nerjavnega jekla ali drugih kovinskih materialov. Zahvaljujoč unikatnemu dizajnu se jih lahko privija z roko ali s ključem. Skladni so s standardom IEC 61076-2-101 za M12 konektorje in izpolnjujejo visoko stopnjo zaščite, vse do IP67 in IP68.

Prednosti plastičnih matic pred maticami iz nerjavnega jekla:

  • Pri določenih, predstavljenih aplikacijah so nujna zamenjava.
  • Zahvaljujoč visokokvalitetni plastiki so fizično in temperaturno odporne.
  • Optimalne so tudi za aplikacije na področju mobilne avtomatizacije in v okoljih, kjer je tipično prisotno dosti vode, blata ali olja.
  • Primerne so za izjemno visoke temperature poleti in izredno nizke temperature pozimi. Plastične matice in ohišja ESCHA je enostavno čistiti in vzdrževati pri temperature od -30 ° C do + 90 ° C. UV stabilizatorji preprečujejo nastanek porozne ali grobe površine.

Barvno kodiranje izboljšuje preglednost
Novi konektorji so na voljo s črnimi, sivimi, rdečimi ali modrimi maticami za barvno kodiranje.
To omogoča uporabniku enostavno označevanje, kontrolo in razlikovanje povezav oz. konektorjev. Jasnost v aplikaciji se s tem bistveno izboljša in napake pri vgrajevanju ali vzdrževanju je lažje preprečiti.

Pri senzorskih aplikacijah so na voljo številne variante z različnim številom pinov (3, 4, 4+PE, 5, 8, 12) z vsemi standardnimi kombinacijami tipov M12 konektorjev, več variant PVC in več variant PUR kablov, vključno s kablom za robotske aplikacije.

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50
https://tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!