Pametni sistemi za dezinfekcijo

logo

Dezinfekcija površin in zraka v zaprtih prostorih predstavlja vedno večji problem sodobne družbe. Onesnažen zrak in mikroorganizmi predstavljajo nevidnega sovražnika, ki ogroža naše zdravje in niža kvaliteto našega življenja, zato so potrebe po kvalitetni dezinfekciji zraka in površin vse večje.

Vpodjetju BMP imamo primerne rešitve za vsak prostor. Robot SteriPRO in EOLIS Air Manager sta dezinfekcijski tehnologiji, ki zagotavljata zdravo okolje za bolnike, zdravstvene delavce in vse, ki so dnevno izpostavljeni tveganju za okužbe z mikroorganizmi, kar aktivno pripomore zniževati stroške zdravljenja, ki so direktno povezani z bolnišničnimi okužbami (HAI). Posledično se s tem zniža potreba po predpisovanju zdravil in skrajša čas okrevanja.

EOLIS Air Manager je pameten in ekološko zasnovan kompakten sistem filtracije zraka, izdelan v EU. Združuje visokokakovostno filtracijo z medicinskim filtrom po EU standardu, UVC dezinfekcijo in (opcijsko) generator aktivnega kisika za globinsko dezinfekcijo. Svojim uporabnikom omogoča učinkovito čiščenje, analizo in nadzor kakovosti zraka v zaprtih prostorih. Inovativni filtri zraka zagotavljajo optimalno kvaliteto zraka v prostorih. Medicinsko certificiran filtrirni sistem izloči 99,997 % delcev, vonjav, hlapnih organskih spojin (HOS), bakterij, virusov, pelodov, plinov, prahu, itd.. Patentirana tehnologija sproti izračuna stopnjo izrabljenosti filtrov. Naprava je opremljena s senzorji, s katerimi spremlja stopnjo onesnaženosti zraka v prostoru, pri čemer razlikuje med HOS (hlapne organske spojine) in drobnimi delci (PM2.5) v zraku. To omogoča, da se naprava samodejno prilagodi prostoru, v katerem deluje. Daljinsko upravljanje naprave s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu omogoča, da lahko na daljavo spremljate in nadzorujete delovanje svoje naprave znotraj WIFI omrežja stavbe, v kateri se naprava nahaja.

SteriPRO robot se uporablja za dezinfekcijo površin v bolnišničnih prostorih, kjer delajo in se zadržujejo osebe (izolacijske in operacijske sobe, ordinacije, laboratoriji, hodniki, čakalnice, sanitarije, kopalnice, kuhinje …). Je izredno učinkovit, avtomatiziran sistem za UV-C dezinfekcijo, ki uniči bakterije, viruse ter spore. Dokazano je, da se po redni uporabi UV-C dezinfekcije število bolnišničnih okužb zmanjša za več kot 30 %. Robot SteriPRO s pomočjo vgrajenega skenerja izmeri velikost prostora in izračuna optimalen čas, ki je potreben za učinkovito dezinfekcijo. Za en prostor je potreben le kratek cikel dezinfekcije (od 3 min dalje). Opremljen je s številnimi varnostnimi mehanizmi, ki zagotavljajo varnost uporabe. Robot SteriPRO omogoča popolno sledljivost procesov. V vsakem trenutku je razvidno kateri prostori so bili dezinficirani, kdaj, kako dolg je bil cikel in kdo je izvajal dezinfekcijo. Upravljanje je urejeno preko tablice, kar časovno razbremeni osebje, ki se lahko posveti drugim zadolžitvam, medtem ko robot SteriPRO deluje. V kolikor smo v vas vzbudili radovednost, vas vabimo, da si tehnične podatke ogledate na www.bmp.si.

BMP, d.o.o.
Opekarska cesta 11
1000 Ljubljana
01 429 34 12
https://www.bmp.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

LAPP in obnovljivi viri energije

Klimatske spremembe za človeštvo predstavljajo resen problem. Pomembno je, da se tega zavedajo tako gospodarstva kot tudi vlade. Najhitrejši učinek na okolje bi dosegli, če bi se odpovedali komoditetam modernega sveta.

Nadomestite mehanske z magnetnimi zobniki

Kako to, da se o magnetnih prenosih tako malo govori? Poglejte si zanimiv video o megnetnih prenosih: https://www.youtube.com/watch?v=DAWVetrtD9U

Frekvenčni pretvornik GA700 za industrijske aplikacije

Vsestranski frekvenčni pretvornik za industrijsko uporabo Yaskawa GA700 odlikujejo velika prilagodljivost, majhne dimenzije in številne vgrajene funkcije.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!