Sestavljanje brez sledi, skladno s PWIS

logo

Večnamenske rokavice brez silikona GARANT, ki so izdelane v okolju brez prisotnosti silikona, so sedaj na razpolago za uporabo pri izdelkih z izjemno občutljivo površino.

Podjetje Hoffmann Group je na sejmu A+A 2019 v Dusseldorfu prvič predstavilo svoje nove večnamenske rokavice brez silikona GARANT. Posebnost teh rokavic je, da tako rokavice namenjene sestavljanju kot tudi rokavice odporne na ureznine ne vsebujejo silikona in so izdelane v proizvodnem okolju, ki prav tako ne vsebuje silikona. Rezultat tega je, da rokavice ne puščajo prstnih odtisov ali sledi na občutljivih površinah in so posebej zasnovane za uporabo v lakirnicah na področju avtomobilske industrije.

Oba tipa rokavic sta v skladu s standardi EN 388 in En 420 ter z VDMA standardnim listom 24364 za snovi, ki ovirajo utrjevanje premazov, kot so silikoni PWIS (Paint-Wetting Impairment Substances), ki ga je izdalo Združenje nemške strojne industrije (WDMA). Skladnost s slednjim je preveril in potrdil Fraunhoferjev inštitut v Stuttgartu. Rokavice za sestavo brez silikona GARANT so primerne za lahko industrijsko uporabo. So izjemno udobne za nošnjo in ponujajo zelo visoko odpornost na abrazijo. Kombinacija 15-krat pletene mešanice najlona in spandexa ter odporna poliuretanska prevleka zagotavljata te posebne lastnosti rokavic. Rokavice odporne na ureznine brez silikona GARANT so lahke ter navdušujejo s svojim izjemnim prileganjem med nošnjo. Preja 18-krat fino pletenega nosilnega materiala iz koži prijaznega najlon spandexa zagotavlja, da so rokavice izjemno fleksibilne in prilagodljive. To pomeni, da rokavice omogočajo izjemno spretnost, ki je potrebna pri manipulaciji majhnih natančnih izdelkov z ostrimi robovi. Odporna poliuretanska prevleka zagotavlja izjemen prijem in zanesljivo varuje roke pred poškodbami. Nove večnamenske rokavice brez silikona GARANT se lahko naročijo iz kataloga podjetja Hoffmann Group 2019/2020 ali preko spletne trgovine. Rokavice so na razpolago v velikostih 7 do 11.

www.hoffmann-group.com

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!