Popolna rešitev z Omron IO-Link senzorji

logo

Predstavljamo vam široko paleto visokozmogljivih IO-Link senzorjev, ki v kombinaciji z vsestransko IO-Link »master« enoto, še lažje dosega povečanje produktivnosti in učinkovitosti pametnih tovarn.

Vsi modeli so na voljo s predhodno ožičenimi povezavami ali pa s standardnimi M8 in M12 vijačnimi ter s t. i. »Smartclick« priključki, ki ponujajo hitrejšo in priročnejšo namestitev.

V novo družino IO-link senzorjev spadajo:

  • fotoelektrični senzorji: svetlobni, odsevni, difuzno odsevni,
  • barvni fotoelektrični senzorji,
  • senzorji pretoka,
  • senzorji tlaka,
  • varnostne zavese,
  • bližinske senzorje s standardnim ohišjem,
  • in senzorji, ki so odporni na brizganje.

Številne inovativne funkcije, ki jih ponujajo novi senzorji, vključujejo sposobnost nenehne diagnostike lastnega stanja (serijska številka, vrsta, pregrevanje naprave, umazana zaznavna površina), poročanja dogodkov na mreži in pošiljanje izhodnih podatkov senzorja. IO-Link je odprt mednarodni standard, ki ga podpira več kot 100 podjetij, vključno z večjimi proizvajalci senzorjev.

Omogoča dvosmerno komunikacijo, poleg tega pa podpira tipične signale senzorjev in aktuatorjev ter omogoča njihovo izmenjavo informacij o stanju in delovnih parametrih. To pomeni, da lahko senzor ustvari opozorilo, ko njegova zmogljivost začne upadati, s tem pa omogoča predhodno popravilo, preden pride do zaustavitve stroja. Možnost pošiljanja novih parametrov na senzorje je še posebej uporabna pri strojih, ki upravljajo z več vrstami izdelkov, saj v mnogih aplikacijah odpravlja potrebo po ročnem posredovanju.

Senzorje dopolnjujeta t. i. IO-Link »master« enoti, ki omogočata priklop več IO-link senzorjev na eno napravo, na kateri lahko programer dostopa do vseh senzorjev hkrati.

Omronovi IO-Link izdelki so del celotne platforme za avtomatizacijo podjetja, ki vključuje tudi podporo za EtherCAT in EtherNet/IP. Izdelki IO-Link so za brezhibno integracijo vključeni v programsko okolje Omron’s Sysmac Studio, ki ponuja celovite zmogljivosti za konfiguriranje, programiranje, simuliranje in nadzor sistemov za avtomatizacijo.

info@miel.si
www.miel.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!