Adaptive Vision Studio in Library

logo

Sedaj na voljo kot nadgradnja vaše aplikacije strojnega vida v Tipteh d.o.o.

V Tiptehu vam lahko sedaj pomagajo nadgraditi aplikacije strojnega vida s programsko rešitvijo Adaptive Vision. Adaptive Vision Studio je učinkovito razvojno programsko okolje za uporabnike in inženirje strojnega vida s preglednim in učinkovitim uporabniškim vmesnikom. Vključuje obširno zbirko zmogljivih orodij za analizo slik.

Omogoča hitro izdelavo tipičnih aplikacij strojnega vida brez predhodnega znanja programiranja. Hkrati je okolje zaradi prilagodljivosti primerno tudi za razvoj obsežnih in individualnim zahtevam naročnikov prilagojenih projektov.

Intuitivno povezujte predhodno nastavljene funkcije za obdelavo slik
Intuitiven uporabniški vmesnik temelji na medsebojnem povezovanju funkcij za obdelavo slik, ki so v programu poimenovani filtri. V preglednem programskem urejevalniku so filtri predstavljeni kot funkcijski grafični bloki. S tem je poenostavljeno programiranje, saj inženirju omogoča osredotočanje na razvoj logike aplikacije strojnega vida, brez potrebe po poznavanju sintakse določenega programskega jezika.

Programiranje je izvedeno po enostavnem »drag & drop« principu – uporabnik v knjižnici filtrov poišče primernega nalogi, ga vstavi v programsko zanko (1), nastavi pripadajoče parametre (2) in ga poveže z drugimi filtri ali prikaže predogled rezultata filtra (3).

Razvoj je dodatno poenostavljen z možnostjo sprotne vizualizacije rezultatov, tako slikovnih kot številskih in drugih podatkov. Uporabnik lahko v realnem času opazuje vpliv sprememb parametrov na zajeto sliko ali druge meritve.

Programsko okolje hkrati vključuje tudi HMI Designer, s katerim je možno zgraditi napredne grafične uporabniške vmesnike. Razvoj celotne aplikacije strojnega vida je tako lahko izveden v enovitem programskem okolju.

Razvijte zmogljive rešitve
Programsko okolje zajema več kot 1000 temeljito preizkušenih in optimiziranih filtrov za obdelavo slik in podatkov v aplikacijah strojnega vida, tako 2D kot 3D.

Med drugim filtre za pred-procesiranje slik, kalibracijo kamer, lokalizacijo objektov, analizo oblik, 1D in 2D merjenje, branje črtnih in 2D kod, OCR, analizo histogramov, morfologijo idr.

Filtri so optimizirani za popoln izkoristek modernih več-jedrnih procesorjev s SSE2 in AVX instrukcijami ter prekašajo konkurenčne rešitve po hitrosti izvajanja.

Izkoristite prilagodljivost s standardi in strojno opremo
Adaptive Vision Studio podpira in je skladen s standardi kot sta GigE Vision in GenICam. Dodatno zajema podporo za številne proizvajalcem lastne protokole oz. API-je. Tako je program združljiv z večino kamer za strojni vid na tržišču, vključno z modeli proizvajalcev Basler, Photoneo, Allied Vision, Baumer, Dalsa, FLIR, Matrix Vision, Photon Focus, XIMEA.

Program je dodatno razširljiv z možnostjo vključitve novih filtrov, ki temeljijo na uporabniku lastni C/C++ programski kodi ali drugih programskih knjižnicah. Integracija tovrstne kode je ob pomoči dobro opisane predloge hitra in enostavna.

Prav tako pa je možno izvoziti programe izdelane v Adaptive Vision Studiu v C++ ali .NET kodo in na ta način vključiti algoritme strojnega vida v druge aplikacije spisane v programskih jezikih C++, C# ali VB. Poleg grafičnega programiranje je ob pomoči Adaptive Vision Library možna vključitev zmogljivih filtrov prisotnih v Adaptive Vision Studiu v lastne programe z jasno in opisno kodo.
Obiščite spletno stran https://tipteh.com/si, kjer lahko najdete posnetke kako enostavno lahko z Adaptive Vision Studio-jem izdelate aplikacijo strojnega vida.

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50
https://tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!