VRD Dankon d.o.o. – SIEMENS – Varnostne funkcije Sinamics pogonov

logo

Siemensova družina Sinamics motornih pogonov ponuja možnost izbire optimalne moči in izbiro stopnje zahtevnosti obratovanja, prav tako pa so ob izbiri optimalnega pogona na voljo tudi varnostne funkcije, ki so integrirane v samih pogonih.

Varnostne funkcije je možno usklajevati in jih nadzirati tudi s Simatic, Sinumerik in Simotion krmilnimi sistemi preko komunikacije PROFIsafe. Prednost uporabe teh funkcij je varnost uporabnika stroja in tudi prihranki pri projektiranju, ožičenju in samem zagonu stroja.
Vse integrirane varnostne funkcije v Sinamics pogonih izpolnjujejo zahteve v Delu 5-2 mednarodnega standarda IEC 61800 za sisteme s frekvenčnim pogonom. Varnostni funkciji SBT (Safe Brake Test) in SP (Safe position) sta še naprednejši od zahtev v IEC 61800-5-2.
Integrirane varnostne funkcije so skladne s standardi:
Safety Integrity Level (SIL) 2 po DIN EN 61508_2010
Kategorija 3 po DIN EN ISO 13849-1:2008
Performance Level (PL) d po DIN EN ISO 13849-1:2008
Zaradi lažjega razumevanja vseh varnostnih funkcij, ki so na voljo v družini pogonov Sinamics, bi vam predstavil sledeče varnostne funkcije. Pregled varnostnih funkcij in v katerih pogonih so te funkcije integrirane. Integrirane varnostne funkcije zagotavljajo varno delovanje za uporabnika stroja. Z uporabo integriranih varnostnih funkcij in PROFIsafe komunikacije, je poenostavljeno ožičenje, prvi zagon in tudi diagnostika stroja.

Vaša dodatna vprašanja na to temo naslovite na naše podjetje VRD Dankon d.o.o., (ales.kovacec@dankon.si), kjer vam bomo pomagali z optimalnimi predlogi.

Podjetje VRD Dankon je Siemensov certificirani partner. Poleg dobave opreme Siemens in tehnične podpore, za vas organiziramo tudi šolanja za TIA PORTAL.

Na voljo so jesenski termini:

Termini za šolanja Siemens

  • Tia Portal TIA PRO1 (5 dni): 28. September – 02. Oktober 2020
  • TIA PRO2 (5 dni): 12. – 16. Oktober 2020

VRD Dankon, d. o. o.
Podutiška cesta 94
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 3200 861
www.dankon.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!