Absorpcijski materiali in premazi za omejevanje svetlobe in zmanjševanje motenj

logo

Acktar je vodilni proizvajalec materialov za absorpcijo svetlobe in motenj, ki se osredotoča na vesoljsko, elektronsko, avtomobilsko in podobne industrije.

Natančnost je bistveni del zasnove nekega izdelka in proizvodnih procesov. Če ne posvečamo dovolj pozornosti celo najmanjšim podrobnostim, je to lahko usodno za neuspeh celotnega projekta. Kot proizvajalec ali vodja projektov si morate vedno prizadevati za najvišjo natančnost in vrhunsko kakovost proizvodnje. Od trenutka, ko se vam ideja začne vrteti v mislih, morate izbrati najboljše materiale, se odločiti, katere tehnike in orodja so najbolj primerna za projekt in zbrati kompetentno ekipo, ki ga bo strokovno izvedla. Vendar se včasih tudi ob skrbnem načrtovanju spregleda kakšna majhna podrobnost in pokvari celotno zasnovo, na primer šibke motnje ali izolacija svetlobe. Absorpcija svetlobe in motenj je ključnega pomena za različne izdelke, zlasti v avtomobilski, vesoljski, obrambni, instrumentacijski, raziskovalni in drugih podobnih industrijah. Poskrbeti morate, da bo vaš izdelek dosegel najboljšo vrednost in izpolnil vse tisto, kar je bilo obljubljeno končnemu uporabniku. Profesionalna rešitev za preprečevanje svetlobe in zmanjševanja motenj vam lahko pomaga, da vaš projekt ne bo obsojen na neuspeh in vam obenem zagotavlja boljši položaj na trgu. Acktar je s svojimi storitvami eden izmed takšnih primerov. Acktar je vodilno svetovno podjetje na področju materialov in premazov za absorpcijo svetlobe. Proizvajajo materiale in premaze Super Black za zmanjševanje neželene svetlobe in zmanjšanje motenj valovnih dolžin VIS, SWIR in MWIR.

Acktar prevleke za absorpcijo motenj in svetlobe
Acktar ima za sabo že dolgo zgodovino izdelave prvovrstnih absorpcijskih materialov in premazov. Nanašajo Super Black (res črno-črne), črne folije in neposredne premaze za zatemnitev opto-mehanskih komponent, da se zmanjša preostala svetloba in izboljša kakovost slike v optičnih sistemih. Te komponente je mogoče uporabiti za sisteme zatiranja svetlobe, vključno z ohišji leč, zaščitnimi stenami, IR senzorji, UV-senzorji, pasivnimi infrardečimi detektorji, črnimi telesi, detektorji svetlobe, UV-absorberji in še v veliko drugih primerih.

Podjetje Acktar je specializirano za:

 • Črne premaze
 • Podjetje ponuja napredno optično črno barvno rešitev za zatiranje neželene svetlobe. Njihove črne prevleke absorbirajo svetlobo po celotnem spektru, ultra vijolično, vidno in infrardečo valovno dolžino. Za čim boljše rezultate izdelujejo in ponujajo vsestranske Super Black materiale.

Obložene črne folije in filmi
Ta storitev je namenjena predvsem podjetjem, ki potrebujejo velike količine premazov in v takšnih primerih, ko jih je treba občasno obnavljati. Prevlečene folije in tanki filmi se običajno uporabljajo tudi za izdelavo prototipov in preverjanje izvedljivosti pred uvedbo serijske proizvodnje in nanašanja premazov neposredno na izdelke. Izdelek je premaz v neposredni proizvodnji v obliki premaza. Črne folije in tankoplastne prevleke so na voljo z ali brez lepilne podlage kot listi, že izrezanih oblik ali v rolah.

Potemnjene opto-mehanske komponente
To so standardni produkti, cevi, absorberji žarkov, luknje in reže, ki so bile nadgrajene s prevlekami Acktar, ki povečujejo njihovo sposobnost zmanjšanja motenj, odpravljajo neželene odboje in povečujejo učinkovitost optičnega sistema. Acktar ponuja tudi svoj edinstven HexaBlack ™ za zatiranje neželene svetlobe z različnih zornih kotov.

Mikro plošče in mikropolja
Mikro plošče in mikropolja z visoko adsorptivno porozno površino izboljšajo vezavo beljakovin in DNK ter omogočajo boljše oprijemanje celic. Prednosti Acktarja so nična avtofluorescenca in zmanjšanje motenj iz ozadja za znižanje meje zaznavanja pri analizah.

Ključne značilnosti absorpcijskih materialov in premazov Acktar
Acktar si prizadeva izboljšati procese izdelave izdelkov za podjetja, ki se spopadajo s problemom neželene svetlobe in zmanjšanjem motenj v visokozmogljivih optičnih sistemih. Zagotavljajo največjo razpoložljivo absorpcijo skupaj z naprednimi aplikacijami in njihovimi prednostmi.

Nekaj prednosti in lastnosti pri uporabi rešitev Acktar:

 • Absorpcija do 99%
 • Odličen oprijem na kovine, steklo, keramiko in polimere
 • Popolnoma anorganska rešitev in izredno nizka nagnjenost k izparevanju
 • Temperaturna stabilnost od -269 ° C do + 450 ° C (4 ° K do 623 ° K)
 • Velika stopnja združljivosti z vakuumom 10-11mbar
 • Tanka plast, ki ustreza tudi ostrim robom
 • Brez delcev in ima visoko vibracijsko stabilnost
 • Na voljo so električne prevodne in neprevodne rešitve
 • Odporne so proti obrabi in imajo visoko odpornost na topila
 • Ekološko čista rešitev, skladna z uredbo REACH / RoHS
 • Rešitve so skladne z ISO 9001-2008 in AS 9100 rev in so 100% ponovno uporabne

Več o podjetju
Podjetje Acktar je bilo ustanovljeno leta 1993 in je doslej razvilo in izdelalo več doslej najbolj črnih premazov. Ker je podjetje vodilno na področju neželene svetlobe, seveda rešitve za zmanjšanje svetlobnih motenj Acktarju veliko pomenijo, vendar s tem njihovih prizadevanj še ni konec. Acktar je prevzel tudi odgovornost do okolja in si močno prizadeval za izvajanje trajnostne proizvodnje in izbire oblike proizvodnje. Acktarjevi premazi in postopki za nanašanje prevlek izključujejo uporabo okolju škodljivih materialov in posledično ne ustvarjajo neželenih odpadkov. V samem postopku se oblikuje površina z nadzorovano topologijo, ki je ustvarjena z vakuumskim nanašanjem anorganskih in popolnoma nestrupenih materialov. Premazi so 100% skladni z RoHS in REACH. Ti edinstveni atributi so v današnjem času, ko vsak dan bolj stremimo k »zelenemu«, vsekakor zelo pomembni. In medtem, ko se drugi premazi počasi umikajo s trga, Acktar črni premazi zaradi svojih okolju prijaznih lastnosti na tržišču seveda ostajajo. Večina največjih svetovnih industrij, avtomobilska industrija, vesoljska industrija, biotehnologija in druge bodo vztrajale pri izdelkih in storitvah, ki bodo zagotavljale skladnost s temi visokimi standardi. Premazi Acktar Black se trenutno uporabljajo v vseh zgoraj navedenih in mnogih drugih področjih industrije po vsem svetu. Acktar prevleke lahko nanesete na katero koli podlago, ki je združljiva z vakuumom, v obliki nečesa, kar je bilo natiskano na vašem 3D tiskalniku, do mehanskih delov, ki so natančno strojno obdelani, od plastike do stekla, keramike, silicija, kovin in vsega, kar se nahaja vmes med temi materiali.

Če torej iščete načine za izboljšanje oblikovanega izdelka in rezultatov njegove izdelave, razmislite o uporabi naprednih absorpcijskih materialov in prevlek Acktar. Za več informacij lahko obiščete Acktar, se povežete prek LinkedIn ali pa neposredno prek spletne pošte na: info@acktar.com.

Vir:
https://interestingengineering.com/absorption-materials-and-coatings-for-light-suppression-and-noise-reduction

Avtorica članka: Egle Rackauskaite
https://interestingengineering.com

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!