Preprosto zaznavanje debeline: dva ultrazvočna senzorja, tri velikosti, različni predmeti

logo

Dve družini izdelkov, veliko možnih rešitev. Visokozmogljivi ultrazvočni senzorji U300 in U500 / UR18 podjetja Baumer ponujajo številne integrirane funkcije in možnosti prilagajanja. Omogočajo optimalno prilagoditev senzorja glede na aplikacijo. Nova funkcija zaznavanja debeline je zdaj implementirana v ultrazvočnem senzorju s funkcijo enosmernega ultrazvočnega tipala »through beam«.

Zaznavanje dvojnega lista: zanesljivo zaznavanje ene ali več plasti

Dvojni listi pogosto povzročijo izpad stroja in posledično stroške popravila. Zanesljivo zaznavanje dvojnih listov ali plošč z družinami izdelkov U300 in U500 / UR18 ultrazvočnih senzorjev lahko to prepreči. Uporaba teh senzorjev povečuje varnost postopka ter preprečuje poškodbe in odpadke v nadaljnjih korakih postopka. Sprejemnik »through beam« senzorja je opremljen z dvema binarnima preklopnima izhodoma in vmesnikom IO-Link. Senzor zanesljivo zazna najpogostejše materiale v standardni nastavitvi. Če se pojavijo kritične debeline materiala, je senzor to mogoče optimalno naučiti s pomočjo konfiguracije parametrov. Tako v načinu IO-Link kot v preklopnem načinu senzor zazna eno, dve ali več plasti materialov, kot so folija, papir, karton, nalepke ali celo tanke pločevine.

Tipične aplikacije, poleg zaznavanja dvojnih listov, so zaznavanje raztrganin filma, zaznavanje površine lepljenja in pregled nalepk. Tu srečamo zelo raznolike materiale in njihovo debelino ter izjemno različne pogoje vgradnje, kar pa ni problem za ultrazvočne senzorje podjetja Baumer. Senzor »through beam« je mogoče prilagoditi materialom in razmeram vgradnje, na primer razdalji. Preko IO-Link lahko parametre enostavno in hitro prilagodite kritičnim materialom, ki absorbirajo zvok, kar omogoča zanesljivo zaznavanje. Odčitajo se procesne vrednosti, povezane z materialom, in temu primerno nastavijo preklopni pragovi. Za namestitev lahko ohišje oddajnika in ustrezen sprejemnik izberete tudi glede na situacijo namestitve. Prav tako je mogoče kombinirati kvadratni sprejemnik (U500) s cilindričnim oddajnikom (UR18). Izbira ohišja senzorja in spremenljivo nastavljiv obseg zaznavanja tako ponujata veliko prilagodljivost pri načrtovanju.

Poleg tega lahko, tako kot pri vseh drugih različicah družin senzorjev U300 in U500 / UR18, tudi »through beam« senzor uporabi številne druge parametre IO-Link, da senzor optimalno prilagodi zahtevam aplikacije. To omogoča še bolj zanesljivo aplikacijsko rešitev. Senzorji zagotavljajo dodano vrednost s sekundarnimi diagnostičnimi in procesnimi podatki. Posledično je mogoče sistemsko učinkovitost še povečati in postopke trajno optimizirati.

 

Za več podatkov ali ponudbo se obrnite na info@proel.si.

ProElektronika d.o.o.

Mariborska cesta 86, SI-3000 Celje

E-pošta: info@proel.si

www.proel.si

 

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!