Prihodnost programiranja je tu

logo

WEMO predstavlja novo programsko platformo WIPS 4.0, ki temelji na izkušnjah programiranja tisočih robotov v zadnjem desetletju. Novi ergonomski in lahko ročni krmilnik v kombinaciji z 10,1 palčnim barvnim zaslonom operaterjem omogoča boljši pregled.

Dlančnik je opremljen s tremi nivoji varnostnih gumbov, ob strani pa smo ohranili gumbe za najpogosteje uporabljene funkcije. Zaslon na dotik izboljša hitrost vsakodnevne uporabe in naredi postopek hitrejši in učinkovitejši. Prijaznost do uporabnika WIPS 4.0. je zaokrožena s začetnim zaslonom, prilagojenim za potrebe uporabnika.

Ključne tri prednost:

1 Vizualizacija – Izboljšan uporabniški vmesnik

2 Izvedba – Najhitrejši odzivni čas

3 Povezljivost – Vmesnik za industrijo 4.0

 

Ergonomičen in lahek
Hitra zmogljivost

Nov ročni krmilnik W-HP12 je ergonomično oblikovan in lahek, tako da omogoča bolj udobno uporabo upravljalcem in programerjem. Visoko resolucijski 10,1” barvni zaslon je obrnjen navpično za boljšo preglednost statusa in strukture programa.

Nov zaslon je osnovan na najnovejši tehnologiji procesorjev, ki delujejo veliko hitreje, zato bo lahko nadzor in uporaba enostavnejša in bolj učinkovita.

Funkcija drsanja
Gumbi in kolesca

Še ena od izboljšav je, da ima ta zaslon na dotik enako funkcionalnost kot zaslon na pametnih telefonih in tablicah. To omogoči hitrejšo in učinkovitejšo vsakdanjo uporabo, kar pripomore k boljši uporabi z zmanjšanim preklapljanjem po straneh.

Na desni strani krmilnika smo ohranili popularno zasnovo z gumbi za največkrat uporabljane funkcije kot je aktivacija osi premika in glavne funkcije procesa. Kot vedno pri Wemo, ima ročna krmilna plošča tudi kolesce in varovalni gumb tretjega nivoja.

Preprosta uporaba

Najenostavnejša pot je najhitrejša pot, ki vodi do prihranka časa in stroškov. To je osnovna ideja za koncept programiranja.

Naša prioriteta je zasnovanje funkcionalne oblike krmilnika, da naredimo čim bolj uporabniku prijazen sistem. Novi krmilnik vsebuje preproste ikone in samo-generirane programske vrstice operaterja vodijo skozi različne alternative, kar omogoča kratek čas učenja programiranja pri operaterjih.

Jasen in razumljiv vmesnik ima najvišjo prioriteto, da olajša delo. 

Fleksibilna sistemska arhitektura
WIPS 4.0 = pripravljen za industrijo 4.0

Odprta arhitektura WIPS nadzornega sistema ne nadzira le robotov, ampak tudi zunanje osi in se lahko poveže z več različnimi tipi opreme v avtomatizaciji. To pripomore k bolj stabilnim funkcijam in zmanjša stroške avtomatizacije, poenostavi proces, vzdrževanje in servisno storitev.

Krmilnik in programska oprema sta že pripravljena na povezljivost z opredeljenim OPC UA-TSN vmesnikom. To pomeni, da se robot običajno popolnoma prilagodi funkciji, da vodi proces ter sprejema in oddaja podatke celotne avtomatizacije.

Priključi in zaženi funkcije z W-link

Ko mora biti povezana še ostala oprema na liniji, je pomembno, daje dodajanje novih možnosti narejeno na varen in preprost način. Z različnimi sistemi vodil je mogoče komunicirati z zunanjimi sistemi preko industrije 4.0.

Zasnova vseh Wemo linearnih robotov je osnovana temelju koncepta Priklopi & zaženi z moduli za direktno komunikacijo z W-linkom. To omogoči hitro in enostavno postavitev, stabilnost funkcij in zmanjša stroške širjenja avtomatizacije.

Wemo programska oprema brez povezave

Nova Wips 4.0 programska oprema je zasnovana za uporabo in pripravo programa brez povezave z robotom. Ta program je brezplačen ob nakupu novega robota.

 

Top Teh d.o.o.
Tel.: 01 787 16 61
E-pošta: info@topteh.si
www.topteh.si

 

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!