Nova linija univerzalnih okroglih vakuumskih sesalk SCHMALZ SUF

logo

SCHMALZ je svetovno uveljavljen specialist za rešitve na področju vakuumske tehnologije. Pred kratkim smo našemu tržišču prvič predstavili njihove inovativne, okrogle vakuumske sesalke SUF.

Okrogle sesalke SUF se uporabljajo za hitre aplikacije Pick & Place ravnih obdelovancev z gladko ali rahlo hrapavo površino. Zaradi možnosti izbire različnih materialov sesalk SUF (NBR-55, NBR-ESD-55, SI-55, SI-AS-55, HT1-60) so le-te primerne za prijemanje vročih obdelovancev, kot so deli iz plastike, stekla ali pločevine. Poleg tega se prijemalke SUF lahko uporabijo za prijemanje produktov, na katerih ne sme biti odtisov prijema (HT1-60), ali za zaščito pred elektrostatičnim praznjenjem (NBR-ESD-55).

Pomembne prednosti za uporabnike:
• Širok izbor premerov in materialov sesalk
• Odlične sesalne lastnosti z visoko natančnostjo pozicioniranja
• Ploščast sesalnik z majhno prostornino in optimizirano strukturo trenja
• Primerne za širok spekter zahtev (temperaturno odporne, prevodne in puščajo le nekaj ali nič sledi)
• Učinkovito in natančno rokovanje s komponentami
• Hitri časi ciklov z visoko bočno absorpcijo sile

Če se teže ali mere obdelovancev s časom spremenijo, se lahko spremeni tudi potrebna sesalna sila. To pomeni, da mora imeti sesalka večji ali pa manjši premer. V tem primeru je menjava za uporabnika zelo preprosta, saj so po višini vse sesalke enake. Ker ostajajo dimenzije po višini enake, ni treba spreminjati krmiljenja sistema/stroja, kar zelo poenostavi delo.

Kontakt:

MB-NAKLO d.o.o.
Toma Zupana 16, SI-4202 Naklo
Telefon: +386 (0)4 277 17 00
E-pošta: info@mb-naklo.si
www.mb-naklo.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!