Nova linija univerzalnih okroglih vakuumskih sesalk SCHMALZ SUF

logo

SCHMALZ je svetovno uveljavljen specialist za rešitve na področju vakuumske tehnologije. Pred kratkim smo našemu tržišču prvič predstavili njihove inovativne, okrogle vakuumske sesalke SUF.

Okrogle sesalke SUF se uporabljajo za hitre aplikacije Pick & Place ravnih obdelovancev z gladko ali rahlo hrapavo površino. Zaradi možnosti izbire različnih materialov sesalk SUF (NBR-55, NBR-ESD-55, SI-55, SI-AS-55, HT1-60) so le-te primerne za prijemanje vročih obdelovancev, kot so deli iz plastike, stekla ali pločevine. Poleg tega se prijemalke SUF lahko uporabijo za prijemanje produktov, na katerih ne sme biti odtisov prijema (HT1-60), ali za zaščito pred elektrostatičnim praznjenjem (NBR-ESD-55).

Pomembne prednosti za uporabnike:
• Širok izbor premerov in materialov sesalk
• Odlične sesalne lastnosti z visoko natančnostjo pozicioniranja
• Ploščast sesalnik z majhno prostornino in optimizirano strukturo trenja
• Primerne za širok spekter zahtev (temperaturno odporne, prevodne in puščajo le nekaj ali nič sledi)
• Učinkovito in natančno rokovanje s komponentami
• Hitri časi ciklov z visoko bočno absorpcijo sile

Če se teže ali mere obdelovancev s časom spremenijo, se lahko spremeni tudi potrebna sesalna sila. To pomeni, da mora imeti sesalka večji ali pa manjši premer. V tem primeru je menjava za uporabnika zelo preprosta, saj so po višini vse sesalke enake. Ker ostajajo dimenzije po višini enake, ni treba spreminjati krmiljenja sistema/stroja, kar zelo poenostavi delo.

Kontakt:

MB-NAKLO d.o.o.
Toma Zupana 16, SI-4202 Naklo
Telefon: +386 (0)4 277 17 00
E-pošta: info@mb-naklo.si
www.mb-naklo.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!