Kamera za strojni vid Cognex In-Sight D900

logo

Pametna kamera za strojni vid In-Sight D900
Pametna kamera In-Sight D900 vam skupaj z zmogljivo programsko opremo In-Sight ViDi omogoča hitro in enostavno rešitev kompleksnih problemov na vaši proizvodni liniji. Ob pomoči globokega učenja (ang. deep learning) si zagotovite optično prepoznavo znakov, kontrolirajte montažo različnih sestavov in zaznajte naključne napake na svojih izdelkih.

Kamera za strojni vid za reševanje kompleksnih problemov
Pametna kamera za strojni vid In-Sight D900 je dopolnilo serije sistemov za strojni vid podjetja Cognex. Cognex je vodilni proizvajalec opreme za strojni vid, namenjene izboljšanju kakovosti in odpravi napak v vaši proizvodnji ter znižanju proizvodnih stroškov. Pametna kamera za strojni vid In-Sight D900 z zmogljivo programsko opremo In-Sight ViDi je zasnovana za aplikacije, ki temeljijo na za vas prijaznem strojnem učenju.

S celovito rešitvijo, vgrajeno v pametno kamero kompaktnih dimenzij, hitro in enostavno rešitite kompleksne probleme neposredno na proizvodni liniji. Ob pomoči globokega učenja (ang. deep learning) si zagotovite natančno in zanesljivo:
• optično prepoznavo znakov (ang. Optical Character Recognition, OCR),
• kontrolo pravilnosti montaže raznolikih sestavov,
• zaznavo naključnih napak oz. anomalij na vaših izdelkih.

Tako lahko izboljšate zanesljivost končne kontrole svojih izdelkov ter pohitrite proces priprave ustreznih programskih rešitev za kontrolo. Slednje velja zlasti v primerih, ko je priprava programa s tradicionalnimi algoritmi, ki temeljijo na definiranju pravil, zamudna ali prezahtevna.
In-Sight ViDi aplikacije lahko na pametni kameri In-Sight D900 vzpostavite brez osebnega ali industrijskega računalnika. Vzpostavitev sistema brez znanja programiranja predstavlja poenostavitev, ki zagotovi dostopnost strojnega učenja prav vsem.
Pametna kamera za strojni vid In-Sight D900 uporablja dobro poznano in enostavno platformo In-Sight Spreadsheet.

Kamera za strojni vid za optično prepoznavo znakov (OCR)
Pametna kamera In-Sight D900 zmore razbrati močno deformirane, nagnjene ter slabo natisnjene oz. gravirane kode, pri katerih tradicionalna OCR orodja odpovedo. Z njo si zagotovite robustno prepoznavo optičnih znakov, podprto s tehnologijo globokega učenja in naučeno na zbirki raznolikih pisav. Zbirko lahko tudi zelo enostavno dopolnite.
Z orodjem In-Sight ViDi Read lahko že brez dodatnega nastavljanja dosežete odlično prepoznavo. Zadošča le definiranje interesnega območja (ang. region of interest – ROI) ter nastavitev velikosti znakov.

Kamera za strojni vid za kontrolo sestavov
S pametno kamero In-Sight D900 lahko zanesljivo zaznate zapletene značilke in objekte ter preverite pravilnost pozicioniranja posameznih delov sestavov na podlagi pričakovane in predhodno definirane postavitve.
Orodje In-Sight ViDi Check naučite kakšne so oblike komponent in ustvarite obsežno knjižnico, ki jo uporabite pri kontroli. Kakovost kontrole ni odvisna od velikosti posnetih objektov in kota posnetka.

Kamera za strojni vid za zanesljivo detekcijo napak
Orodje In-Sight ViDi Detect se uči na podlagi slik kvalitetnih izdelkov ter zaznava poškodovane. Idealno je predvesem, če želite poiskati anomalije na kompleksnih objektih ali nehomogenih površinah.
Orodje se posebej dobro obnese pri detekciji napak, ki so nepredvidljivih oblik.

Uporabniško okolje In-Sight Spreadsheet
Programska oprema In-Sight ViDi vam skupaj z intuitivnim uporabniškim okoljem In-Sight Spreadsheet omogoča hitro vzpostavitev aplikacij globokega učenja brez znanja programiranja. S popolnim naborom komunikacijskih in I/O funkcij vam okolje In-Sight Spreadsheet poenostavlja razvoj aplikacij in integracijo v obstoječe sisteme.
Prav tako omogoča združevanje tradicionalnih Cognex orodij, ki temeljijo na definiranju pravil (kot recimo PatMax Redline), in novih orodij globokega učenja v skupen projekt. S tem pohitrite razvoj in si zagotovite konkurenčno prednost na vse zahtevnejšem in hitro spreminjajočem se trgu.

Prilagodljivost sistema In-Sight D900
Kot drugi Cognex sistemi in senzorji strojnega vida je tudi sistem In-Sight D900 izjemno prilagodljiv ter ustreza standardu zaščite IP67. S širokim naborom dodatne in izmenljive opreme kot so osvetlitve, objektivi z avtomatskim in ročnim fokusom, filtri in zaščitna stekla, lahko sistem enostavno prilagodite svoji aplikaciji.
Izbirate lahko med štirimi modeli pametnih kamer serije In-Sight D900 z barvnimi in mono senzorji ločljivosti 2,3 MP in 5 MP ter hitrostmi zajema slik med 16 in 51 slik na sekundo.
Gigabitna mrežna povezava vam zagotavlja hiter prenos podatkov ter komunikacijo z več industrijskimi in drugimi protokoli kot: TCP/IP, Modbus TCP/IP, EtherNet/IP, PROFINET idr. Na voljo pa vam je tudi več digitalnih I/O signalov.

Spletni uporabniški vmesnik HMI
Sistem In-Sight D900 ima za enostaven vpogled v delovanje sistema in nastavitev osnovnih parametrov delovanja spletni uporabniški vmesnik, do katerega enostavno dostopate iz spletnega brskalnika. Tako lahko do pametne kamere dostopate kjerkoli iz omrežja.

https://tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!