Embalažna industrija in seski

logo

Nove zahteve, nove tehnologije, nove rešitve
Embalažna industrija postaja bolj dinamična in raznolika.Cikli izdelkov so kratki, hitro se menjajo tudi predstavitve novih izdelkov.Pomemben trend postaja tudi trajnost.Tako je na primer okolju prijazna embalaža vedno bolj priljubljena med potrošniki – zlasti v živilski industriji.Za dobavitelje izdelkov, kot je FIPA, to zahteva visoko stopnjo prilagodljivosti in nove rešitve.

Hiter čas cikla je še vedno ključen

Vsi govorijo o pojmih, kot sta digitalizacija in okolju prijazna embalaža.Čeprav prilagojena embalaža in prilagojeni izdelki postajajo vse bolj priljubljeni, v embalažni industriji, zlasti v živilski industriji, še vedno ostaja pravilo količine. Kar zadeva množični trg, večja je proizvodnja, stroškovno učinkovitejša je proizvodnja.Visoka produktivnost zahteva največjo zanesljivost postopka, da se zagotovi stabilen proces in doseže hiter čas cikla.Izjemno dinamične aplikacije postavljajo posebne zahteve pri ravnanju z blagom.

Ravnanje z embalažo je lahko enostavno s pravo opremo
Tržni delež embalažnih vrečk, ki se pogosto uporablja za hrano, izdelke za nego, kozmetiko in zdravila, kaže dinamično rast. Ravnanje z embalažo je zapleteno, ker vrečke niso dimenzijsko stabilne, zlasti kadar se tekočina premika po vrečki.Vrečke je treba dvigniti na enem mestu, kar ima za posledico izrazite gube.Redne ravne vakuumske sesalke pogosto puščajo in tako po navadi izgubijo oprijem na embalaži.To ima očitno negativne posledice: embalaža pade in tekoči trak se ustavi. Vedno več kupcev zahteva zanesljivejši proces.V skladu z našim geslom »Izziv sprejet« smo razvili primerno rešitev in tako zapolnili vrzel v naši ponudbi izdelkov.Serijsko ime nove ploščate vakuumske sesalke je SL-FP;registrirano ime je Variopack®.

Novi sesek Variopack® je FDA skladen
Avtomatizirano ravnanje z embalažo zahteva zanesljive in trajne komponente za kratek čas cikla in s tem visoke pospeške.FIPA ima nedvomno največjo ponudbo vakuumskih seskov na svetu, ki jih lahko kombiniramo z neštetimi vakuumskimi komponentami, da zagotovimo varno prijemanje vseh vrst embalaže.Naša mešanica geometrije vakuumskih seskov, prilagodljivosti in zanesljivosti postopkov se je izkazala v embalažni industriji.Silikon naših seskov za prehrambeno in embalažno industrijo je v skladu s smernicami EU1935 / 2004 in FDA.Novi sesek Variopack® je tako brez škodljivih dodatkov.

Variopack® so odlična rešitev za različne industrije
Seski so zasnovani za hitre postopke prijemanja embalaže. Kupci prihajajo iz industrij, kot so prehrambena industrija, industrija pijače, farmacija in kozmetika.Za uporabo v zvezi s hrano je pogosto potrebna skladnost z EU ali FDA.Za to so potrebni trpežni materiali, ki na živilih ne puščajo nobenih dodatkov.Naš seski izpolnjujejo vse zahteve v zvezi s tem.Primerni so tudi za ravnanje s svežim sadjem, zelenjavo, sladkarijami in pecivom.V farmacevtskem sektorju so primerni za ravnanje s predmeti, kot so infuzijske vrečke.V kozmetiki se lahko uporabljajo za polnjenje tekočega mila in šampona.

TOP TEH d.o.o.
Cesta Toneta Kralja 26, 1290 Grosuplje
Telefon: +386 (0)1 787 16 61
E-pošta: info@topteh.si
www.topteh.siwww.fipa.com
www.topteh.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!