168 novosti s področja motion plastics® zasnovanih kar od doma

logo

Nove razmere zahtevajo prilagajanje in to so v podjetju igus® dobro izkoristili, saj se v zadnjem letu lahko pohvalijo s številnimi novostmi, za katere bi lahko rekli, da so nastale kar doma.

Začelo se je s pobudo, da sodelavci sami določijo število dni, ki jih bodo opravili v domači pisarni. Postavili so le nekaj pravil in jasnih meril za uspešno in inovativno snovanje. Tako je letos podjetje igus® predstavilo več novosti kot lani – od integriranih pogonov robotov do krogličnih ležajev z 21-kratno življenjsko dobo. Tokrat predstavljamo dve novosti: izboljšan pogonski element za robote in rešitev za 3D-gibanje.

ReBeL za hitro in cenovno ugodno avtomatizacijo
Po dveh letih razvoja novega pogonskega elementa ReBeL lahko zdaj z modularnim sistemom hitro in ugodno izdelate robotske roke. Osrčje ReBeL-a je povsem izboljšan gonilnik iz polimerov. Integrirani BLDC elektromotor je mogoče priključiti na različne krmilnike. Delovanje lahko tudi vnaprej preizkusite. Preprosto prenesite brezplačno programsko opremo s spletne strani igus® in se že v simulacijskem okolju prepričajte o prednostih, ki jih vaši aplikaciji prinaša ReBeL.

Revolucionarna rešitev zaščit za 3D gibanje
Tudi na področju velikih industrijskih robotov ima igus® novo rešitev za preskrbo z energijo. Sistem TRX, ki s
povsem novega zornega kota nadgrajuje področje sklopov zaščitnih cevi za robote. Nova zasnova hrbtenice sistema TRX omogoča raztezek zaščitne cevi za do 40 % lastne dolžine, s čimer lahko nadomestimo natezne sisteme. S tem prihranimo pri ceni, teži (do 83 % manjša teža na 3. osi) in prostoru. Nov revolucionarni koncept si lahko ogledate na spletni strani podjetja igus® ali na njihovem virtualnem sejmu.

Na fotografiji je direktor podjetja igus® Frank Blase z revolucionarnim sistemom TRX za preskrbo robotov z energijo na povsem prenovljenem fizično-virtualnem sejemskem razstavnem prostoru v Kölnu. Razstavni prostor je bil nagrajen z nagrado „iF. Communication Design Award 2021“.

Avtorja:
Klemen Šobak, sobak@hennlich.si
Matic Butja, butja@hennlich.si
Vir: gradivo podjetja igus® GmbH

2021 / 34

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!