168 novosti s področja motion plastics® zasnovanih kar od doma

logo

Nove razmere zahtevajo prilagajanje in to so v podjetju igus® dobro izkoristili, saj se v zadnjem letu lahko pohvalijo s številnimi novostmi, za katere bi lahko rekli, da so nastale kar doma.

Začelo se je s pobudo, da sodelavci sami določijo število dni, ki jih bodo opravili v domači pisarni. Postavili so le nekaj pravil in jasnih meril za uspešno in inovativno snovanje. Tako je letos podjetje igus® predstavilo več novosti kot lani – od integriranih pogonov robotov do krogličnih ležajev z 21-kratno življenjsko dobo. Tokrat predstavljamo dve novosti: izboljšan pogonski element za robote in rešitev za 3D-gibanje.

ReBeL za hitro in cenovno ugodno avtomatizacijo
Po dveh letih razvoja novega pogonskega elementa ReBeL lahko zdaj z modularnim sistemom hitro in ugodno izdelate robotske roke. Osrčje ReBeL-a je povsem izboljšan gonilnik iz polimerov. Integrirani BLDC elektromotor je mogoče priključiti na različne krmilnike. Delovanje lahko tudi vnaprej preizkusite. Preprosto prenesite brezplačno programsko opremo s spletne strani igus® in se že v simulacijskem okolju prepričajte o prednostih, ki jih vaši aplikaciji prinaša ReBeL.

Revolucionarna rešitev zaščit za 3D gibanje
Tudi na področju velikih industrijskih robotov ima igus® novo rešitev za preskrbo z energijo. Sistem TRX, ki s
povsem novega zornega kota nadgrajuje področje sklopov zaščitnih cevi za robote. Nova zasnova hrbtenice sistema TRX omogoča raztezek zaščitne cevi za do 40 % lastne dolžine, s čimer lahko nadomestimo natezne sisteme. S tem prihranimo pri ceni, teži (do 83 % manjša teža na 3. osi) in prostoru. Nov revolucionarni koncept si lahko ogledate na spletni strani podjetja igus® ali na njihovem virtualnem sejmu.

Na fotografiji je direktor podjetja igus® Frank Blase z revolucionarnim sistemom TRX za preskrbo robotov z energijo na povsem prenovljenem fizično-virtualnem sejemskem razstavnem prostoru v Kölnu. Razstavni prostor je bil nagrajen z nagrado „iF. Communication Design Award 2021“.

Avtorja:
Klemen Šobak, sobak@hennlich.si
Matic Butja, butja@hennlich.si
Vir: gradivo podjetja igus® GmbH

2021 / 34

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Avtomatizacija v podjetju Intel

Avtomatizacijo v podjetju Intel enostavno morate videti! To je resnično vrhunsko avtomatizirana proizvodnja.

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Zanimivi 3D zobniki

Izredno zanimivi zobniki izdelani v 3D tehnologiji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!