168 novosti s področja motion plastics® zasnovanih kar od doma

logo

Nove razmere zahtevajo prilagajanje in to so v podjetju igus® dobro izkoristili, saj se v zadnjem letu lahko pohvalijo s številnimi novostmi, za katere bi lahko rekli, da so nastale kar doma.

Začelo se je s pobudo, da sodelavci sami določijo število dni, ki jih bodo opravili v domači pisarni. Postavili so le nekaj pravil in jasnih meril za uspešno in inovativno snovanje. Tako je letos podjetje igus® predstavilo več novosti kot lani – od integriranih pogonov robotov do krogličnih ležajev z 21-kratno življenjsko dobo. Tokrat predstavljamo dve novosti: izboljšan pogonski element za robote in rešitev za 3D-gibanje.

ReBeL za hitro in cenovno ugodno avtomatizacijo
Po dveh letih razvoja novega pogonskega elementa ReBeL lahko zdaj z modularnim sistemom hitro in ugodno izdelate robotske roke. Osrčje ReBeL-a je povsem izboljšan gonilnik iz polimerov. Integrirani BLDC elektromotor je mogoče priključiti na različne krmilnike. Delovanje lahko tudi vnaprej preizkusite. Preprosto prenesite brezplačno programsko opremo s spletne strani igus® in se že v simulacijskem okolju prepričajte o prednostih, ki jih vaši aplikaciji prinaša ReBeL.

Revolucionarna rešitev zaščit za 3D gibanje
Tudi na področju velikih industrijskih robotov ima igus® novo rešitev za preskrbo z energijo. Sistem TRX, ki s
povsem novega zornega kota nadgrajuje področje sklopov zaščitnih cevi za robote. Nova zasnova hrbtenice sistema TRX omogoča raztezek zaščitne cevi za do 40 % lastne dolžine, s čimer lahko nadomestimo natezne sisteme. S tem prihranimo pri ceni, teži (do 83 % manjša teža na 3. osi) in prostoru. Nov revolucionarni koncept si lahko ogledate na spletni strani podjetja igus® ali na njihovem virtualnem sejmu.

Na fotografiji je direktor podjetja igus® Frank Blase z revolucionarnim sistemom TRX za preskrbo robotov z energijo na povsem prenovljenem fizično-virtualnem sejemskem razstavnem prostoru v Kölnu. Razstavni prostor je bil nagrajen z nagrado „iF. Communication Design Award 2021“.

Avtorja:
Klemen Šobak, sobak@hennlich.si
Matic Butja, butja@hennlich.si
Vir: gradivo podjetja igus® GmbH

2021 / 34

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!