Turck TBEC modul – hiter in robusten IP67 RFID vmesnik za EtherCat vodilo

logo

Turck TBEC modul je kompakten daljinski RFID vmesnik za EtherCat vodilo. Izkoristite njegovo hitrost, robustnost in visoko stopnjo zaščite IP67/IP69K in ga uporabite za hitro gibajoče značke tudi v zelo zahtevnih industrijskih aplikacijah. Z možnostjo priklopa kar 128 bralno-pisalnih glav vam omogoča prihranek denarja, z enostavno vgradnjo in priključitvijo pa prihranek časa.

Turck TBEC modul za hitre in prilagodljive aplikacije v zahtevnem okolju
Turck je vrhunski proizvajalec senzorike in krmilne opreme za avtomatizacijo. Svojemu naboru kompaktnih daljinskih vmesnikov dodaja še RFID modul za EtherCat vodilo. Turck TBEC modul je hiter in robusten, saj je popolnoma zalit v plastično ohišje in tako podpira stopnje zaščite IP67/IP69K. Uporabite ga lahko v temperaturnem območju od -40 °C do +70 °C. Na vmesnik lahko priključite HF ali UHF bralno-pisalne glave, ki lahko delujejo hkrati. Izkoristite enotni način priključitve in integracije, ki vam olajša izdelavo aplikacij, zmanjša število potrebnih komponent in poveča prilagodljivost.

Prednosti TBEC modula:
• Cenovno ugodna rešitev, saj lahko na en vmesnik priključite do 128 bralno-pisalnih glav
• Enostavna priključitev in vgradnja
• Prilagodljivost za različne potrebe aplikacij
• Stalno branje preko vodila (Continuous HF bus mode) z možnostjo priključka do 32 HF bralno-pisalnih glav na kanal
• Mešano delovanje HF in UHF bralno-pisalnih glav
• Stopnja zaščite IP65/IP67/IP69K
• U-podatkovni vmesnik za priročno rabo RFID funkcij

Turck TBEC modul enostavno ožičite in zaženite
Kot ostali Turck večprotokolni moduli (ProfiNet, Ethernet IP, Modbus TCP), tudi novi TBEC modul podpira način branja značk preko vodila (HF continuous bus mode), s pomočjo katerega lahko priključite do 32 bralno-pisalnih glav na en kanal vmesnika. V aplikacijah z velikim številom bralno-pisalnih glav tako poenostavite ter znižate stroške ožičenja in zagona.
Dodatne senzorje, signalizacijo in ostale aktuatorje lahko priključite preko osmih dodatnih univerzalnih digitalnih V/I kanalov. Vse priključke izvedete preko M12 konektorjev, M12 L kodirane konektorje po novem uporabite tudi za napajanje.

Turck TBEC modul uporabite za zelo hitre RFID aplikacije
Turck TBEC modul je idealen za vaše zelo hitre RFID aplikacije. Uporabite ga lahko v številnih aplikacijah, predvsem v strojegradnji, avtomobilski industriji in intralogistiki.
Zahvaljujoč vgrajenemu U-podatkovnemu vmesniku s hitrim cikličnim prenosom podatkov, do HF in UHF funkcij (npr. fukcije “Idle”) dostopate hitro in enostavno. EtherCat modul je idealna izbira za vaše RFID aplikacije, v katerih se značke vrstijo v hitrem zaporedju, npr. pri sortiranju blaga na visečih transportih.

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23, 1000 Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 200 51 50
E-pošta: info@tipteh.si
https://tipteh.com/si

2021 / 34

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!