VRD Dankon d.o.o. – SIEMENS – Simatic CPU 150xD TF

logo

Družina krmilnikov SIMATIC S7-1500 T se je že pred časom okrepila z dvema novima krmilnikoma, ki sta posebna po svoji obliki in namembnosti. Predstavljamo vam krmilnika Simatic Drive Controller, ki sta konstruirana kot Sinamics S120 kontrolna enota CU320-2 – booksize.


Krmilnika z opisom CPU 1504D TF IN CPU 1507D TF sta krmilnika z integrirano varnostjo in tehnologijo za nadzor gibanja – za prvih 6 osi (PLC – Simatic S7-1500T). Varnostni krmilnik s tehnološkimi funkcijami v eni strojni opremi združuje kontrolno enoto CU320-2 Sinamics 120 in tehnološke vhode/izhode.

Krmilnik CPU 150xD TF se uporablja za:
– modularne stroje
– stroje s srednje do velikim številom osi
– podpira široko paleto motorjev (sinhroni servo motorji, asinhroni indukcijski motorji, momentni motorji, linearni motorji,…)

Simatic Drive Controller združuje nadzor gibanja stroja z dvema varnima tehnološkima krmilnikoma in z zanesljivim pogonskim sistemom.

Pregled strojne konfiguracije – v angleškem jeziku
Z večanjem števila tehnoloških objektov se povečuje tudi čas kalkulacije krmilnika, ki je potreben za procesiranje tehnoloških objektov. Cikel kontrole gibanja postaja daljši.
Pri izbiri imamo na voljo dve orodji: SIZER in TIA Selection Tool. Obe orodji sta na voljo brezplačno in na spletnih straneh Siemens Slovenija. Seveda pa smo vam na voljo tudi zaposleni pri VRD Dankon. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri opreme za vašo aplikacijo, vašem naročilu ter vam svetovali pri zagonu sistema. Na nas se lahko obrnete preko elektronskega naslova info@dankon.si ali spletne strani www.dankon.si.

NOVI TERMINI IZOBRAŽEVANJA ZA SIEMENS TIA PORTAL
Programiranje 2 – 24.- 28. Maj 2021
Programiranje 1 – 21. – 25. Junij 2021

VRD Dankon d.o.o., Aleš Kovačec

2021 / 34

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!