MB-NAKLO: številne prednosti dozirnika DEPRAG z dvižnim vodilom

logo

Dozirniki z dvižnim vodilom (t.i. segmentni) so dobra alternativa vibracijskim dozirnikom, še zlasti, kadar potrebujemo visoko stopnjo čistosti doziranih vijakov. Dozirniki z dvižnim vodilom so na voljo v dveh izvedbah, s prostornino polnjenja 0,15 ali 1,5 litra.

Razvrščanje v pravilnem položaju

Slika: DEPRAGOVI dozirniki z dvižnim vodilom so odlična rešitev pri zahtevah po zelo visoki stopnji čistosti doziranih vijakov. Nevibracijsko podajanje vijakov povzroča bistveno manj nečistoč na vijakih.

Posebej oblikovano segmentno vodilo z nihajnim gibanjem iz posode pobira material, ki ga želimo dovajati v sistem. Material zaradi težnosti in ob pomoči mehanskih odbojnikov drsi v podajalno vodilo. Material, ki ni urejen pravilno, mehanski odbojniki usmerijo nazaj v posodo.

Samodejno uravnavanje hitrosti podajanja
Tipalo v podajalnem vodilu uravnava število nihajnih premikov. Če uporabnik ne obdela veliko vijakov, jih podajalnik dovede manj.

Usklajenost z delovnim ritmom uporabnika
Kadar z istim vijačnim dozirnikom upravlja več uporabnikov, je hitrost delovnega procesa odvisna od hitrosti dela posameznih delavcev. Podajalnik DEPRAG se prilagaja hitrosti dela posameznega uporabnika. Ko se izmena zamenja, se lahko prikliče parametre za določenega uporabnika (naprava lahko hrani do 10 nizov parametrov). To omogoča, da naprava nobenega uporabnika ne preobremenjuje ali upočasnjuje.
Z dodatnim (opcijskim) sistemom z vmesnikom RFID (radiofrekvenčna identifikacija) se predhodno vnesene osebne nastavitve zlahka prikliče s kartico uporabnika.

Slika: Izjemno nizka hrupnost dvižnega vodila zagotavlja zelo prijazne pogoje dela za uporabnike v proizvodnji.

Nizka raven hrupa
Nizka raven hrupa dvižnega vodila delavcem v proizvodnji omogoča prijazno delovno okolje. Dozirniki DEPRAG z dvižnim vodilom so še zlasti tihi, in sicer zaradi posebne konstrukcije separatorja in krmiljenja s prilagajanjem cikla.

Učinkovito sestavljanje
Velika proizvodna globina, raba proti obrabi odpornih materialov in posebni premazi vibracijskih skled zagotavljajo visoko kakovost izdelkov, visoko razpoložljivost naprave in izredno učinkovitost Depragovih podajalnikov z dvižnim vodilom. Dozirnike DEPRAG z dvižnim vodilom odlikuje visoka hitrost podajanja do 30 vijakov na minuto.

Rešitve, prilagojene potrebam stranke
Če želite dozirnik vključiti v svoj proizvodni sistem in imate prostorske omejitve, bo proizvajalec svoje standardne naprave prilagodil individualnim pogojem vgradnje. Pri tem vam v MB-NAKLO nudimo vso strokovno podporo. Pri naročilu naprave po meri naročnik prejme vse potrebne 3D-podatke za preprosto integracijo v svoj sistem.

Slika: MB-NAKLO je pravi naslov za vse vaše izzive na področju tehnike vijačenja.

Enostaven zagon
Pred dobavo podajalnika vedno opravimo preizkus vzdržljivosti, ki posnema naročnikov postopek dela med serijsko proizvodnjo. Vsaki napravi je priložena celovita dokumentacija z nazorno razlago zagona in upravljanja dozirnika.

PREDNOSTI ZA UPORABNIKA
• Nevibracijsko podajanje vijakov
• Bistveno manj nečistoč na doziranih vijakih
• Bolj učinkovito sestavljanje
• Nizka raven hrupa (izjemno tiho delovanje)
• Enostaven začetek dela
Več informacij: https://www.deprag.com/en/screwdriving-technology/products/feeding-technology/feeding-technologies/sword-feeder.html

Avtor: Andraž Zupan: andraz.zupan@mb-naklo.si; tel: 040 253 500

2021 / 34

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!