MB-NAKLO: številne prednosti dozirnika DEPRAG z dvižnim vodilom

logo

Dozirniki z dvižnim vodilom (t.i. segmentni) so dobra alternativa vibracijskim dozirnikom, še zlasti, kadar potrebujemo visoko stopnjo čistosti doziranih vijakov. Dozirniki z dvižnim vodilom so na voljo v dveh izvedbah, s prostornino polnjenja 0,15 ali 1,5 litra.

Razvrščanje v pravilnem položaju

Slika: DEPRAGOVI dozirniki z dvižnim vodilom so odlična rešitev pri zahtevah po zelo visoki stopnji čistosti doziranih vijakov. Nevibracijsko podajanje vijakov povzroča bistveno manj nečistoč na vijakih.

Posebej oblikovano segmentno vodilo z nihajnim gibanjem iz posode pobira material, ki ga želimo dovajati v sistem. Material zaradi težnosti in ob pomoči mehanskih odbojnikov drsi v podajalno vodilo. Material, ki ni urejen pravilno, mehanski odbojniki usmerijo nazaj v posodo.

Samodejno uravnavanje hitrosti podajanja
Tipalo v podajalnem vodilu uravnava število nihajnih premikov. Če uporabnik ne obdela veliko vijakov, jih podajalnik dovede manj.

Usklajenost z delovnim ritmom uporabnika
Kadar z istim vijačnim dozirnikom upravlja več uporabnikov, je hitrost delovnega procesa odvisna od hitrosti dela posameznih delavcev. Podajalnik DEPRAG se prilagaja hitrosti dela posameznega uporabnika. Ko se izmena zamenja, se lahko prikliče parametre za določenega uporabnika (naprava lahko hrani do 10 nizov parametrov). To omogoča, da naprava nobenega uporabnika ne preobremenjuje ali upočasnjuje.
Z dodatnim (opcijskim) sistemom z vmesnikom RFID (radiofrekvenčna identifikacija) se predhodno vnesene osebne nastavitve zlahka prikliče s kartico uporabnika.

Slika: Izjemno nizka hrupnost dvižnega vodila zagotavlja zelo prijazne pogoje dela za uporabnike v proizvodnji.

Nizka raven hrupa
Nizka raven hrupa dvižnega vodila delavcem v proizvodnji omogoča prijazno delovno okolje. Dozirniki DEPRAG z dvižnim vodilom so še zlasti tihi, in sicer zaradi posebne konstrukcije separatorja in krmiljenja s prilagajanjem cikla.

Učinkovito sestavljanje
Velika proizvodna globina, raba proti obrabi odpornih materialov in posebni premazi vibracijskih skled zagotavljajo visoko kakovost izdelkov, visoko razpoložljivost naprave in izredno učinkovitost Depragovih podajalnikov z dvižnim vodilom. Dozirnike DEPRAG z dvižnim vodilom odlikuje visoka hitrost podajanja do 30 vijakov na minuto.

Rešitve, prilagojene potrebam stranke
Če želite dozirnik vključiti v svoj proizvodni sistem in imate prostorske omejitve, bo proizvajalec svoje standardne naprave prilagodil individualnim pogojem vgradnje. Pri tem vam v MB-NAKLO nudimo vso strokovno podporo. Pri naročilu naprave po meri naročnik prejme vse potrebne 3D-podatke za preprosto integracijo v svoj sistem.

Slika: MB-NAKLO je pravi naslov za vse vaše izzive na področju tehnike vijačenja.

Enostaven zagon
Pred dobavo podajalnika vedno opravimo preizkus vzdržljivosti, ki posnema naročnikov postopek dela med serijsko proizvodnjo. Vsaki napravi je priložena celovita dokumentacija z nazorno razlago zagona in upravljanja dozirnika.

PREDNOSTI ZA UPORABNIKA
• Nevibracijsko podajanje vijakov
• Bistveno manj nečistoč na doziranih vijakih
• Bolj učinkovito sestavljanje
• Nizka raven hrupa (izjemno tiho delovanje)
• Enostaven začetek dela
Več informacij: https://www.deprag.com/en/screwdriving-technology/products/feeding-technology/feeding-technologies/sword-feeder.html

Avtor: Andraž Zupan: andraz.zupan@mb-naklo.si; tel: 040 253 500

2021 / 34

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!