Vsestransko prijemalo FQE za kolaborativne robote

logo

Prijem obdelovancev različnih oblik in velikosti

Podjetje Schmalz GmbH je specialist za vakuumsko tehnologijo, ki nenehno razvija nove in inovativne produkte. Pred kratkim so tržišču predstavili novo, vsestransko prijemalo FQE za avtomatizirano rokovanje.

Slika: Prijemalo FQE izpolnjuje zahteve ISO TS 15066 in omogoča sodelovanje med človekom in robotom.

Nova prijemala FQE se odlično izkažejo pri raznovrstnih nalogah. Idealna so za kolaborativne robote, ki z njihovo pomočjo hitro in zanesljivo prijemajo obdelovance različnih oblik in velikosti. Prav tako so zelo primerna za uporabo pri popolnoma avtomatiziranih aplikacijah, paletizacijo embalaže v notranji logistiki in za prijemanje izdelkov v avtomobilski, steklarski ali elektronski industriji, ki zahtevajo občutljivo rokovanje.

Novo orodje, ki se pritrdi na konec robotske roke, ima integrirane krmilne ventile s funkcijo sesanja in izpihovanja. Poleg tega, da skrajšajo čas posameznega cikla, ti ventili tudi zmanjšajo stopnjo pojavljanja motečih kontur, ki lahko ovirajo nemoteno delovanje procesa. Ta vidik je pomemben tudi za sodelovanje med človekom in robotom. Pri izdelavi novega prijemala je podjetje Schmalz posebno pozornost posvetilo oblikovanju zaobljenih robov, povečanju kontaktne površine in ustvarjanju kar najmanjših udarnih sil. Novo prijemalo tako izpolnjuje zahteve ISO TS 15066 in omogoča sodelovanje med človekom in robotom. Lahka modularna zasnova ohranja nizko težo prijemala FQE, zato ta lahko dvigne in drži do 35 kilogramov težka bremena.

FQE je na voljo v različici M za delovanje z zunanjimi vakuumskimi generatorji in v različici X. Slednja ima integrirano črpalko ecoPump SEP za ustvarjanje potrebnega vakuuma, kar zagotavlja energetsko učinkovito in stroškovno varčno rešitev. Dušilec zvoka poskrbi za nizko raven hrupa. Uporabniki lahko za prijemalni element izbirajo med peno ali priseski. Prijemalo je na voljo v velikostih 120 x 60 mm, 220 x 80 mm in 300 x 130 mm.

PREDNOSTI

– modularen in nastavljiv za širok spekter uporabe
– nosilnost do 35 kg
– uporaba ejektorja ali črpalke
– prijem s peno ali priseski
– lahka zasnova po standardu ISO TS 15066 (za delovanje s kolaborativnimi roboti)
– energijsko učinkovit
– velikosti: 120 x 60 mm, 220 x 80 mm in 300 x 130 mm
– integrirani krmilni ventili zmanjšajo čas cikla in stopnjo pojavljanja motečih kontur
– na voljo tudi kot pripravljeni kompleti za prijemanje skupaj z ustreznimi vmesniki za komunikacijo z roboti

Slika: Nova prijemala FQE se odlično izkažejo pri raznovrstnih nalogah.

APLIKACIJE
– rokovanje z izdelki, ne glede na velikost in obliko
– rokovanje z izdelki v različnih položajih pobiranja
– stacionarno rokovanje s pomočjo kolaborativnih robotov
– popolnoma avtomatizirane aplikacije
– aplikacije Pick & Place in paletizacija embalaže v notranji logistiki
– rokovanje z izdelki v avtomobilski, steklarski ali elektronski industriji

Slika: Lahka modularna zasnova ohranja nizko težo prijemala FQE, zato ta lahko dvigne in drži do 35 kilogramov težka bremena.

V MB-NAKLO si je mogoče prijemala FQE ogledati in testirati. Z veseljem pa demonstracijo opravimo tudi na sedežu vašega podjetja.
Za tehnično podporo se obrnite na g. Andraž Zupan: Andraz.zupan@mb-naklo.si
Več informacijje na voljo naj: https://www.schmalz.com/en/about/news/press-releases/n/tolerance-to-shape-and-size/

Avtor: Andraž Zupan: Andraz.zupan@mb-naklo.si

2021 / 34

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!