Prednosti prehoda z ročne na avtomatizirano obdelavo z orodji SCHUNK

logo

Brušenje, raziglanje, poliranje … Pri zahtevnih in zamudnih nalogah, kot so odstranjevanje materiala ali dodelava obdelovancev, se številna podjetja še vedno zanašajo na ročno obdelavo. Z novimi orodji SCHUNK je zdaj mogoče avtomatizirati širok spekter obdelovalnih korakov, ki so se doslej izvajali ročno. Uporabnik bo hitro opazil spremembo: bistveno večja produktivnost ob dosledno visoki kakovosti obdelave in nižjih stroških na enoto.

Od ročne do avtomatizirane obdelave
Obdelava obdelovancev z ročnim orodjem je pogosto povezana z obremenitvijo zaposlenih na delovnem mestu. Dodatno zdravstveno tveganje pogosto predstavljajo tudi emisije drobnih delcev, kot so abrazivni prah ali ostružki.S prehodom na avtomatizirano obdelavo se ta tveganja zmanjšajo, dosežejo pa se tudi mnoge druge prednosti, kot so:
• dosledna kakovost rezultatov obdelave
• večja varnost zaposlenih in ergonomski delovni pogoji
• krajši čas obdelave
• večja obdelovalna zmogljivost

Širok spekter orodij za vsak postopek obdelave
SCHUNK ponuja širok spekter orodij za različne korake obdelav – bodisi za raziglanje in odstranjevanje ostrih robov bodisi za brušenje in poliranje obdelovancev večjih dimenzij. V MB-NAKLO vam kot zastopniki za SCHUNK poleg ustreznih orodij ponujamo tudi obsežno podporo pri vašem postopku obdelave.

Slika:Robotsko podprta obdelava poveča vašo učinkovitost

Raziglanje
Odstranjevanje srha in posnemanje ostrih robov obdelovancev po končani obdelavi je ena najpogostejših zaključnih operacij v kovinski industriji.Vendar pa to pogosto zelo monotono opravilo lahko vodi tudi do poškodb zaradi ostrih robov. Podjetje SCHUNK ponuja široko paleto orodij za številna opravila raziglenja.

Brušenje
Brušenje obdelovancev se pogosto uporablja za odstranjevanje bolj grobih materialov ali za pripravo površin za nadaljnjo dodelavo površine.S pravilno izbiro orodij in abrazivov lahko različne materiale, kot so kovina, les ali plastika, obdelujete z različnimi postopki za odstranjevanje materiala in izboljšanje kakovosti površine. S tem je obdelovancu zagotovljena enakomerna končna obdelava.
MB-NAKLO vam poleg ustreznih izdelkov ponujamo tudi celovito podporo in nasvete pri izbiri pravih brusnih materialov in optimalnih procesnih parametrov.Tako ste lahko prepričani, da ste dobili pravo rešitev za vaše aplikacije brušenja.

Poliranje
Poliranje površin je običajno zadnji korak obdelave, ki daje obdelovancu popoln končni videz.Za doseganje optimalnih in enotnih rezultatov poliranja je poleg orodja in sredstva za poliranje še posebej pomembna stalna kontaktna sila.Zaradi nastavljive in enakomerne kontaktne sile vam izdelki SCHUNK za avtomatizirano poliranje zagotavljajo izjemno kakovost površine.
Poleg tega vam bomo v MB-NAKLO z veseljem svetovali v zvezi z nadaljnjimi parametri za vašo rešitev za poliranje, da boste dosegli popolne rezultate.

Za tehnično podporo se obrnite na g. Andraž Zupan: Andraz.zupan@mb-naklo.si
Več informacij je na voljo na:
https://schunk.com/de_en/gripping-systems/highlights/robotic-material-removal/

Avtor: Andraž Zupan: Andraz.zupan@mb-naklo.si

2021 / 34

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!