Hitro sestavljivo modularno prijemalo SCHMALZ PXT

logo

Manj je več. Ta izjava velja tudi za novi modularni sistem prijemal SCHMALZ PXT. Uporabniki lahko hitro in enostavno sestavijo prijemalo iz le nekaj standardnih komponent.

Konstrukcijski komplet prijemal PXT je lahek in modularen sistem za lahko robotiko in je združljiv z najpogostejšimi robotskimi sistemi. S tem konstrukcijskim kompletom lahko uporabnik sestavi končne prijemalne enote za številne aplikacije iz premišljene izbire visokokakovostnih standardnih komponent. Za njihovo montažo potrebuje le žago, ključ, vrtalnik in imbus ključ in nič drugega. Po želji MB-NAKLO, kot zastopnik za SCHMALZ, dobavi tudi popolnoma sestavljen sistem.

Samo-konfigurirano prijemalo lahko manipulira z obdelovanci, težkimi do 25 kilogramov. Schmalz tako zapolnjuje vrzel med VEE prijemalom z nosilnostjo do dveh kilogramov in SXT, ki je zasnovan za obremenitve nad 25 kilogramov. Največje območje prijema je 800 x 600 milimetrov. Prijemalo je čisto ravno, tako da ga lahko brez težav uporabimo tudi za odstranjevanje kalupov za brizganje. Zahvaljujoč notranjemu vodenju podtlaka, ki je opcijsko, modularni sistem ne potrebuje zunanjih cevi. Zaradi zmanjšanih motečih kontur je mogoče prijemala uporabljati tudi v najtesnejših prostorih. V primeru spremembe obdelovancev, je posamezne komponente vedno mogoče ponovno kombinirati ali prilagoditi. Povezovalni elementi so zasnovani tako, da lahko uporabniki integrirajo vse Schmalzove komponente, kot so večje sesalke, zglobi, vzmetni nosilci…
Modularni sistem prijemal PXT je primeren za širok nabor nalog, kot so razne manipulacije in paletiranja. Lahko se uporablja v vseh panogah – od prehrambne industrije, avtomobilske industrije in logistike. S prijemalom se lahko pakirajo jogurtovi lončki iz linije v zaboje, za obdelavo delov pločevine ali za paletiranje kartonskih škatel.

Novi modularni sistem PXT vsebuje robotske prirobnice za najpogostejše lahke robote, standardne prečke, profilne cevi, prečne spojnike, povezovalne elemente, pokrovčke za profilne cevi ter zadrževalne in povezovalne elemente za vzmetne batke in sesalne blazinice.

Naročanje je zelo preprosto, tako kot sam sistem. Uporabniki si sami ustvarijo prijemalo v spletnem konfiguratorju Schmalz, MB-NAKLO pa dobavi popolnoma sestavljen sistem ali posamezne dele za samo sestavljanje.

MB-NAKLO d.o.o.
ORODJA – AVTOMATIZACIJA – STROJI
Toma Zupana 16, 4202 Naklo
info@mb-naklo.si
janez.draksler@mb-naklo.si
https://www.mb-naklo.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!