Precizni 3D snapshot senzorji Micro-Epsilon za proizvodne linije

logo

Skupina zmogljivih in natančnih 3D snapshot senzorjev SurfaceCONTROL 3D 3500 je namenjena avtomatiziranim meritvam geometrije in oblike predmetov na proizvodni liniji ter nadzoru kakovosti njihove površine.

Izkoristite visoko ločljivost, ponovljivost meritev, široko merilno območje ter celovita orodja za programsko opremo in povečajte produktivnost svojih aplikacij!

3D snapshot senzorji nove generacije
Zajem 3D slike je doslej temeljil na dolgotrajnem postopku snemanja 2D profilov, kot osnove za obdelavo in ustvarjanje 3D oblaka točk. Svetovno priznani proizvajalec zmogljivih senzorskih rešitev Micro-Epsilon, je s svojimi izjemno natančnimi 3D snapshot merilnimi senzorji stopil korak naprej. Ker vse informacije zajemajo naenkrat, se bistveno skrajša čas pridobivanja in obdelave podatkov. Primerni so za avtomatizirane meritve geometrije in oblike predmetov na proizvodni liniji ter kontrolo kvalitete njihove površine.

SurfaceCONTROL 3D 3500 so 3D snapshot senzorji s kompaktno zasnovo in izjemno visoko resolucijo po Z-osi (od 1,0 µm). S svojo ponovljivostjo (do 0,4 µm) postavljajo nov mejnik v precizni 3D merilni tehnologiji. Zahvaljujoč visoki zmogljivosti, lahko zanesljivo zaznajo celo najmanjša odstopanja nivoja, npr. razliko v višini pinov v integriranih vezjih. Z visoko hitrostjo obdelave podatkov (do 2,2 milijona 3D točk na sekundo) lahko povečajo produktivnost vaših aplikacij.

Način delovanja senzorjev
Senzorji surfaceCONTROL 3D 3500 delujejo po principu optične triangulacije robnih točk, kar omogoča neposredno 3D merjenje objektov. Z matričnim projektorjem se zaporedje vzorcev projicira na površino ciljnega objekta. Svetlobo teh vzorcev posnameta dve kameri na obeh straneh matričnega projektorja. Iz posnetega zaporedja slik se nato ustvari 3D površina ciljnega objekta.
Na voljo sta dva modela surfaceCONTROL 3D 3500 snapshot senzorjev. Pokrivata različno merilno območje in globinsko ostrino. Oba modela omogočata polno integracijo v industrijske aplikacije, saj že s pasivnim hlajenjem dosegata stopnjo zaščite IP67. Za delovanje pri višjih temperaturah je na voljo aktivno hlajenje.

Izkoristite jih v različnih aplikacijah
Senzor surfaceCONTROL 3D 3500 je primeren za širok nabor aplikacij, vključno s:

  • 3D meritvijo zelo preciznih mehanskih delov,
  • merjenjem širine, kota nagiba in položaja zakovic,
  • odkrivanjem napak na površinah,
  • pregledom ravnosti integriranega vezja,
  • pregledom planarnosti PCBja pred vstavljanjem elementov ter preverjanjem kompletnosti elektronskih komponent na PCBjih,
  • odkrivanjem in ocenjevanjem prelomov na diskih sklopke,
  • 3D prepoznavo vtisnjenih tekstov, ki jih zaradi premajhnega kontrasta ni možno zaznati z 2D obdelavo slik,
  • pregledom višine in debeline lepilnih kroglic na ohišjih pametnih telefonov,
  • določanjem napak oz. odstopanja oblike na brizganih delih in še z marsičem.

Enostavnejša integracija programske opreme
3D snapshot senzor surfaceCONTROL 3D podpira najnovejše standarde GigE Vision in GenICam. To vam poenostavi integracijo v programsko opremo za obdelavo slik drugih proizvajalcev. Na voljo vam je tudi celovit komplet za razvoj programske opreme (Software Development Kit; SDK), ki vam omogoča razvoj lastne programske opreme za analizo.
V obseg dobave in ceno opreme je vključena Micro-Epsilon 3D View programska oprema, s priročnim uporabniškim vmesnikom za surfaceCONTROL senzorje. Ta oprema vam omogoča hiter zagon in preverjanje senzorja, nastavitev in optimizacijo parametrov ter pravilno pozicioniranje merilnega objekta in senzorja. 3D View lahko uporabite tudi za zagon pridobivanja podatkov. Omogoči vam vizualizacijo 3D podatkov in jih, v različnih oblikah datotek (ASCII, CSV, STL, PLY), izvozi za nadaljnjo obdelavo. Še posebej koristna je za sistemske integratorje, saj omogoča dostop do vseh parametrov GenICam in poenostavlja integracijo programske opreme. Z grafičnim prikazom trajanja merjenja pridobite časoven nadzor nad procesnim ciklom vaših aplikacij na proizvodni liniji.

Pridobite realne 3D podatke, brez podatkovnih izgub
Programska oprema 3DInspect podjetja Micro-Epsilon je zmogljivo orodje za nastavitev parametrov senzorja in industrijskih merilnih aplikacij z modeli senzorjev SC3510. Ti imajo pripravo 3D podatkov že integrirano v senzor. Programska oprema, vključena v obseg dobave in ceno opreme, posreduje 3D rezultate meritev iz senzorja prek Ethernet-a. Te podatke lahko na osebnem računalniku nadalje obdelate, ovrednotite in ocenite z merilnimi algoritmi v 3DInspect. Po potrebi jih lahko shranite in pošljete prek Etherneta na nadzorno enoto. Poleg hitrega izpisa podatkov prek Gigabit Ethernet-a, senzor ponuja še dodaten digitalni I/O vmesnik. Opcijski 2D/3D prehod (gateway) prenos izmerjenih vrednosti omogoča še s povezavami prek EtherNet/IP, PROFINET in EtherCAT.

Uporabite DefMap3D za posamezno površinsko analizo
DefMap3D je celovita programska rešitev za odkrivanje in analizo napak na površinah, ki ni vključena v standardni obseg dobave in ceno opreme. Zajema vse komponente in procese za postavitev, konfiguracijo in oceno pri inšpekcijskih nalogah. Odlikuje jo široka paleta funkcij, od analize posameznih delov in meritev majhnih serij, do robotsko podprtih pregledov več merilnih polj. Z makro-ukazi lahko avtomatizirate nadzor senzorjev, izračun oblaka 3D točk (point cloud) in odkrivanje napak.

Kot del analize površin vam je na voljo več metod za odkrivanje in objektivno vrednotenje napak na površini. Uporaba različnih vrst filtrov lahko zmanjša učinke površinskih struktur (npr. zrnatost). Programska oprema na koncu ustvari poročilo z rezultati inšpekcijskega pregleda. Na voljo vam je oprema z različnimi funkcijami za obdelavo podatkov, katerih zmogljivost je vezana na tip merilne naloge (npr. različice »Digital shape«, »Digital stone«, »Digital light tunnel«).
Oglejte si webinar

Če želite pridobiti osnovne podatke o senzorjih SurfaceCONTROL 3D: kako delujejo, kaj počno in kje vse jih lahko s pridom uporabite, vam je na voljo 30 minutni webinar. Obiščite spletno stran podjetja Tipteh d.o.o. (https://tipteh.com/si) ali nam pošljite email z zahtevo za webinar.

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23, 1000 Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 200 51 50
E-pošta: info@tipteh.si

https://tipteh.com/si

 

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!