Jasno signaliziranje stanja procesa

logo

Sistemi osvetlitve podjetja Murrelektronik predstavljajo optimalno rešitev za signalizacijo in osvetlitev vsakega stroja in naprave.

Digitalna transformacija je s seboj prinesla obsežne spremembe. Proizvodni procesi postajajo hitrejši, fleksibilnejši in bolj ekonomični. Da bi dosegli največje možne prihranke in čim višjo učinkovitost poteka dela, so inteligentne rešitve za upravljanje procesov in proizvodnje nujna naložba.

Signalni stolpi in signalne luči podjetja Murrelektronik predstavljajo optimalne rešitve za jasno signalizacijo strojev in naprav v proizvodnih obratih. Svetilna telesa na strojih omogočajo popolno in kakovostno osvetlitev, enakovredno dnevni svetlobi.

Rešitve podjetja Murrelektronik za te aplikacije ponujajo prvovrstne prednosti:

  • LED tehnologija skrbi za visok svetlobni izkoristek, zagotavlja dolgo življenjsko dobo ter obenem nizko porabo energije.
  • Za vse različice ponuja podjetje Murrelektronik tudi priključne rešitve M8 in M12, ki omogočajo inštalacijo v najkrajšem možnem času.
  • Luči in signalni stolpi so kompaktni in jih tako lahko uporabljamo tudi na utesnjenih mestih. Nenazadnje se v strojih in napravah pogosto soočamo s pomanjkanjem prostora.

Jasni signali s pomočjo optimalnega svetlobnega izkoristka – signalni stolpi LED Modlight Pro
Signalne stolpe LED Modlight Pro odlikuje maksimalna fleksibilnost pri izbiri barve in barvnih kombinacij. Signalne elemente v petih barvah lahko poljubno kombinirate med seboj. Z oddajnikom signalov lahko na signalni stolp priključimo tudi akustični signal. Velika prednost je, da jih med celotnim trajanjem obratovanja ni treba vzdrževati.
Za jasno signaliziranje stanja procesa ponuja podjetje Murrelektronik signalne stolpe Modlight70 Pro z vmesnikom IO-Link. To napravo z IO-Linkom lahko zelo učinkovito in brez posebnega parametriranja priključimo na strojno inštalacijo. Za prepoznavanje signala na kratkih razdaljah se ponuja izdelek Modlight30.

Zmogljiva kompaktna enojna svetila – signalne luči LED Comlight56
Signalne luči nove serije Comlight56 z modernimi visoko učinkovitimi LED lučmi skrbijo v strojih in napravah za jasne signale. Zaradi inovativne prizmatične oblike svetijo kompaktne luči nenavadno svetlo. Sistemi LED so priljubljeni predvsem zaradi nizkih obratovalnih stroškov in dolge življenjske dobe. Različica Comlight56 IO-Link je opremljena z vmesnikom IO-Link. Kompaktne luči nudijo devet različnih vizualnih učinkov. Kombinacija z oddajnikom signalov in osmimi razpoložljivimi toni pritegne še večjo pozornost.

Popolna osvetlitev, enakovredna dnevni svetlobi – luči za stroje LED Modlight Illumix
Luči za stroje serije Modlight Illumix skrbijo za optimalno osvetlitev strojev in naprav. Zaradi LED tehnologije, ki posnema dnevno svetlobo, imajo luči dolgo življenjsko dobo in ne potrebujejo vzdrževanja. Luči lahko zaradi njihove kompaktne oblike odlično uporabljamo tudi na utesnjenih mestih. Vrtljivi montažni kotniki skrbijo za dodatno fleksibilnost pri nameščanju luči. Vtični priključki M8 in M12 zagotavljajo hitro inštalacijo brez napak.

Luči Modlight Illumix so na voljo v treh različicah. Vsaka različica izpolnjuje varnostne parametre za drugo vrsto dejavnosti:
Modlight Illumix Slim Line za uporabo na področju industrijske gradnje in gradnje sistemov.
Modlight Illumix Classic Line za uporabo v situacijah, kjer so prisotne hladilne tekočine in maziva ter nastajajo ostružki ali iskre.
Modlight Illumix Xtreme Line za najtežja področja industrijske gradnje in gradnje sistemov.

Primerno priključno tehniko ter dodatni informacijski material najdete v spletni trgovini!

Murrelektronik GmbH
Concorde Business Park D2/11
A-2320 Schwechat
info@murrelektronik.si
Telefon: +43 1 7064525-0
Fax: +43 1 7064525-300
https://www.murrelektronik.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!