SCHMALZ: Nov pnevmatski vakuumski generator RECB – za čvrst oprijem tudi poroznih predmetov

logo

SCHMALZ je inovativno, v prihodnost usmerjeno podjetje, ki že od leta 1910 razvija in izdeluje vakuumske komponente ter vakuumske prijemalne in vpenjalne sisteme.

Na področju vakuumske tehnike se SCHMALZ brez dvoma uvršča med vodilna svetovna podjetja. Izjemni uspehi SCHMALZ temeljijo na visoki kakovosti produktov, nenehnem inoviranju ter vsestranskem servisu.

V današnji industriji se vedno pogosteje srečujemo z lahkimi ali majhnimi industrijskimi roboti. Večkrat se tu pojavijo izzivi, ko moramo z njimi varno ravnati tudi s poroznimi komponentami. Schmalz je za to področje razvil popolno rešitev! To je nov pnevmatski vakuumski generator RECB.

Robotska roka je pomemben sestavni del lahkih in industrijskih robotov. Še pomembnejši pa je vmesnik med robotsko roko in obdelovancem (vmesniki so npr. prijemala, senzorji in menjalne glave za orodja). Te komponente so ključne za varno ravnanje z obdelovanci. Tu se lahko pojavijo izzivi, kadar so predmeti porozni (npr. kartonska embalaža) ali imajo neravne površine. Ravnanje z neravnimi kosi, kot so napolnjene kartonske škatle v postopkih paletiziranja in depaletiziranja, prav tako predstavlja izziv.

SCHMALZ je za take zahteve razvil vakuumski generator RECB. S tem prijemalom lahko manipulira obdelovance, ki tehtajo do deset kilogramov. Za razliko od svojih sestrskih serij ECBPi in ECBPMi ustvarja vakuum izključno pnevmatsko. Novi RECB je izredno kompakten in izjemno zmogljiv, s sesanjem 59 litrov na minuto. Uporabniku omogoča izvajanje kratkega cikla in evakuacijskega časa v popolnoma avtomatiziranih procesih, hkrati pa ima tudi visoko kompenzacijo pri puščanju. Vzpostavitev mehanske in električne povezave med vakuumskim generatorjem in robotom je zelo preprosta. Poleg tega pa se lahko namesti neposredno na robotsko roko, kadar smo omejeni z višino (prijemalo je nizko). Novi RCEB se krmili s komunikacijo IO-Link.

Za vsa vprašanja glede RECB in ostalega programa SCHMALZ se obrnite na podjetje MB-NAKLO, kjer smo izkušeni inženirji vedno na razpolago.

Pripravil: Janez Draksler

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: janez.draksler@mb-naklo.si
https://www.mb-naklo.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!