FANUC širi linijo sodelujočih robotov CRX

logo

Podjetje FANUC, vodilni svetovni dobavitelj CNC-jev, robotike in tovarniške avtomatizacije, je predstavila nove sodelujoče robote CRX-5iA, CRX-20iA/L in CRX-25iA, najnovejše dodatke k svoji priljubljeni seriji CRX, ki vključuje CRX-10iA in CRX-10iA/L sodelujoče robote. FANUC bo vseh pet modelov CRX demonstriral na IREX-u (Mednarodna razstava robotov), ​​od 9. do 12. marca 2022 na Tokyo Big Sight na razstavnem prostoru E4-04 in na IREX Virtual od 1. do 18. marca 2022.

Vodja globalne avtomatizacije zdaj ponuja 11 različic modela kobot

»Na evropskem trgu vidimo veliko povpraševanja po sodelujočih robotih in želimo ponuditi ustrezne rešitve za široko paleto aplikacij. Naši koboti so zasnovani tako, da podpirajo vse vrste proizvajalcev – majhnih ali velikih – za razširitev njihovih zmogljivosti z najvišjo zanesljivostjo,« je povedal Shinichi Tanzawa, predsednik in izvršni direktor podjetja FANUC Europe.

Najnovejši koboti CRX dopolnjujejo obstoječo linijo FANUC-ovih kobotov CR in CRX, ki zdaj skupaj z 11 različicami modelov kobotov obdelujejo izdelke od 4 do 35 kg. To je najobsežnejša linija kobotov, ki so enostavni za uporabo in danes na voljo na tržišču.

Uvedba novih kobotov CRX-5iA, CRX-20iA/L in CRX-25iA, ki zagotavljajo nosilnost 5 kg, 20 kg in 25 kg ter največji doseg 994 mm, 1418 mm oziroma 1889 mm, sledi modeloma CRX-10iA in CRX-10iA/L. Oba imata nosilnost 10 kg in doseg 1249 mm oziroma 1418 mm. Pet modelov CRX v kombinaciji s FANUC-ovo serijo zelenih kobotov CR razširja sposobnost FANUC-a, da pomaga več podjetjem, ki želijo avtomatizirati proizvodnjo s koboti.

CRX sodelujoči roboti: varni, enostavni za uporabo, zanesljivi in ​​vsestranski

FANUC-ova linija kobotov CRX je varna, enostavna za uporabo, zanesljiva in vsestranska rešitev za široko paleto aplikacij, vključno s pregledovanjem, nalaganjem/razkladanjem strojev, pakiranjem, paletizacijo, brušenjem, varjenjem in še več. Stopnja zaščite IP67, odporna proti prahu in vodoodpornosti, je standardna za vseh pet modelov CRX, tako da jih lahko stranke uporabljajo tudi v težkih okoljskih območjih tovarne. Koboti CRX lahko zaznajo zunanje sile v delovnem prostoru in se varno ustavijo pri stiku z osebo ali predmetom. Ta tehnologija omogoča, da CRX varno deluje skupaj z ljudmi brez potrebe po dragem varovanju.

Večina kobotov ima lahek in kompakten dizajn – vendar koboti FANUC CRX ponujajo veliko več, vključno z njihovo visoko primernostjo za industrijska okolja in brez vzdrževanja do osem let. Poleg tega interaktivno programiranje uporabnikom omogoča definiranje točk z uporabo ročnega vodenja ali vmesnika tablice z ikonami povleci in spusti. CRX se lahko uporablja s standardnim napajalnikom 100 V/240 V, vključuje pa tudi energetsko varčno opremo s porabo energije približno 400 W (s 25 kg nosilnosti). Serija podpira več naprednih funkcij FANUC, vključno z iRVision, in je popolna za vsako podjetje, ki želi doseči večjo učinkovitost – tudi za tista, ki še niso uporabila svojega prvega robota.

“FANUC-ova družina CRX ponuja enake inteligentne funkcije in zanesljivost, na katere so se naše stranke navadile,” je povedal Ralf Völlinger, podpredsednik in generalni direktor oddelka robotov FANUC Europe. “Poleg tega je zaradi svoje majhne teže, enostavne nastavitve in intuitivnega upravljanja zelo primeren predvsem za prve uporabnike robotov.”

FANUC bo začel pošiljati proizvodne enote novega CRX-20iA/L aprila 2022. CRX-25iA in CRX-5iA bosta na voljo junija 2022.

 

O podjetju FANUC

Podjetje FANUC je eno izmed vodilnih v svetu avtomatizacije tovarn za CNC krmilne sisteme, robote in proizvodne stroje (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT in ROBONANO). Od leta 1956 je FANUC pionir v razvoju numerično krmiljenih strojev v industriji avtomatizacije. Z 271 lokacijami FANUC po vsem svetu in več kot 8.000 zaposlenimi ponuja FANUC gosto mrežo na področju prodaje, tehnične podpore, raziskav in razvoja, logistike in storitev za stranke.

 

Sledite nam na LinkedIn-u: FANUC Adria

 

Za več informacij se obrnite na:

FANUC Adria d.o.o.

Ipavčeva 21, 3000 Celje

Telefon: + 386 (0)3 777 41 30

Pišite na sales@fanuc.si

www.fanuc.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Umetna inteligenca in droni izboljšujejo varovanje prostorov in opreme

Dron, ki ga krmili umetna inteligenca (AI) bo pregledoval prostore in iskal potencialne težave v prostorih ter tudi zaznal vlomilce. https://www.youtube.com/watch?v=q4RAmA9v114

Kibernetska varnost OT ni več nišno področje – VIDEO

Podjetja imajo veliko razlogov, da pozorneje spremljajo vprašanja okoli kibernetske varnosti v svojih tovarnah. Digitalizacija in povezave OT/IT poganjajo inovacije in prinašajo številne prednosti, vendar povečujejo tudi ranljivost za kibernetske napade. Drugi del serije o varnosti OT ponazarja posledice: implementacija varnostnih standardov za operativno tehnologijo (OT) še vedno zaostaja za IT.

Kromiranje 3D natisnjenih predmetov

Video pokaže, kako pripraviti 3D natisnjen predmet tako, da bo dovolj gladek in primeren za barvanje najprej s prevodno barvo, nato pa še za...

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!