Izkoristite celoten potencial naprav IO-Link

logo

IO-Link z novim programom Baumer Sensor Suite.

Senzorji proizvajalca Baumer imajo veliko funkcionalnosti in lastnosti, ki jih ni vedno lahko razumeti ali nastaviti, da bi nam zagotovili optimalno delovanje naših aplikacij.

In tukaj nam je zdaj v pomoč Baumer Senzor Suite (BBS). BBS je PC program za inženiring in pametne senzorske rešitve. Osnovna različica je na voljo brezplačno preko Baumer spletne strani in nam omogoča nastavitve in spremljanje podatkov IO-Link naprav. Progam BBS lahko uporabljamo za vse IO-Link naprave ali IO-Link »master« naprave, ki so na voljo na tržišču.
Osnovna različica BBS zajema tri aplikacije, in sicer: katalog izdelkov, knjižnica naprav in t.i. »Device Cockpit«. Katalog izdelkov nam omogoča iskanje Baumer izdelkov, ki so podprti z IO-Link tehnologijo, njihove tehnične podrobnosti ter povezave za prenos tehnične dokumentacije in navodil za uporabo. V knjižnici naprav najdemo podprte IO-Link naprave in njihove IODD datoteke, tako proizvajalca Baumer, kakor tudi ostalih proizvajalcev. »Device Cockpit« nam omogoča vrednotenje in testiranje IO-Link naprav, enostavno nastavitev parametrov ter vizualizacijo funkcij IO-Link naprav. Vse to nam omogoča enostavno uporabo senzorjev in njihovo nastavitev za doseganje optimalnega delovanja ter spremljanje podatkov.
Inženir z BBS prejme orodje za enostavno rokovanje z IO-Link napravami. Omogoča mu lažjo nastavitev parametrov preko preglednih oken. Številne funkcije in filtri mu omogočajo najti optimalne pogoje za delovanje posamezne naprave. Njihove podatke, rezultate in stanje naprave lahko spremlja neposredno na namizju, ki si ga lahko uredi poljubno. Vse podatke je mogoče shraniti in nato ponovno uporabiti na novi napravi, kar je dobrodošlo tudi v fazi vzdrževanja samih naprav. Pokvarjene naprave lahko hitro in enostavno zamenjamo z novimi in s tem znatno zmanjšamo čas izpadov.

BSS temelji na arhitekturi programske opreme, ki je primerna za prihodnost, in uporablja elemente oblaka Microsoft Azure. Zahvaljujoč dostopu do oblaka je uporabnikom vedno na voljo najnovejša različica programske opreme in funkcionalnosti. Osnovna različica je izhodišče za nadaljnje aplikacije in digitalne storitve proizvajalca Baumer, zato je BSS idealno orodje za izkoriščanje celotnega potenciala naprave IO-Link, tako zdaj kot v prihodnosti.

Za vse dodatne informacije ali testiranje se lahko obrnete na info@proel.si.

ProElektronika d.o.o.
Mariborska cesta 86
SI-3000 Celje
E-pošta: info@proel.si
http://www.proel.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

3D natisnjeni notranji organi

3D natisnjeni človeški organi so natisnjeni tako, da jih lahko uporabljajo študenti medicine. Organe so natisnili s posebnim poudarkom na ustreznih barvah posameznega organa....

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!