Izkoristite celoten potencial naprav IO-Link

logo

IO-Link z novim programom Baumer Sensor Suite.

Senzorji proizvajalca Baumer imajo veliko funkcionalnosti in lastnosti, ki jih ni vedno lahko razumeti ali nastaviti, da bi nam zagotovili optimalno delovanje naših aplikacij.

In tukaj nam je zdaj v pomoč Baumer Senzor Suite (BBS). BBS je PC program za inženiring in pametne senzorske rešitve. Osnovna različica je na voljo brezplačno preko Baumer spletne strani in nam omogoča nastavitve in spremljanje podatkov IO-Link naprav. Progam BBS lahko uporabljamo za vse IO-Link naprave ali IO-Link »master« naprave, ki so na voljo na tržišču.
Osnovna različica BBS zajema tri aplikacije, in sicer: katalog izdelkov, knjižnica naprav in t.i. »Device Cockpit«. Katalog izdelkov nam omogoča iskanje Baumer izdelkov, ki so podprti z IO-Link tehnologijo, njihove tehnične podrobnosti ter povezave za prenos tehnične dokumentacije in navodil za uporabo. V knjižnici naprav najdemo podprte IO-Link naprave in njihove IODD datoteke, tako proizvajalca Baumer, kakor tudi ostalih proizvajalcev. »Device Cockpit« nam omogoča vrednotenje in testiranje IO-Link naprav, enostavno nastavitev parametrov ter vizualizacijo funkcij IO-Link naprav. Vse to nam omogoča enostavno uporabo senzorjev in njihovo nastavitev za doseganje optimalnega delovanja ter spremljanje podatkov.
Inženir z BBS prejme orodje za enostavno rokovanje z IO-Link napravami. Omogoča mu lažjo nastavitev parametrov preko preglednih oken. Številne funkcije in filtri mu omogočajo najti optimalne pogoje za delovanje posamezne naprave. Njihove podatke, rezultate in stanje naprave lahko spremlja neposredno na namizju, ki si ga lahko uredi poljubno. Vse podatke je mogoče shraniti in nato ponovno uporabiti na novi napravi, kar je dobrodošlo tudi v fazi vzdrževanja samih naprav. Pokvarjene naprave lahko hitro in enostavno zamenjamo z novimi in s tem znatno zmanjšamo čas izpadov.

BSS temelji na arhitekturi programske opreme, ki je primerna za prihodnost, in uporablja elemente oblaka Microsoft Azure. Zahvaljujoč dostopu do oblaka je uporabnikom vedno na voljo najnovejša različica programske opreme in funkcionalnosti. Osnovna različica je izhodišče za nadaljnje aplikacije in digitalne storitve proizvajalca Baumer, zato je BSS idealno orodje za izkoriščanje celotnega potenciala naprave IO-Link, tako zdaj kot v prihodnosti.

Za vse dodatne informacije ali testiranje se lahko obrnete na info@proel.si.

ProElektronika d.o.o.
Mariborska cesta 86
SI-3000 Celje
E-pošta: info@proel.si
http://www.proel.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!