Linearna enota UNIMOTION CTL

logo

Unimotion razvija in izdeluje linearne enote, ki so namenjene vgradnji v različne avtomatizirane naprave. Sestavljene so iz aluminijastega profila v katerega so pritrjena vodila po katerih teče voziček, ki je gnan z zobatim jermenom ali krogličnim vretenom.

Za pogon linearnih enot se običajno uporabljajo koračni ali servo motorji. Povezava se izvede s sklopko in vmesnim kosom, ki togo povezuje oba elementa. Poleg vmesnega kosa lahko motor in linearno enoto povežemo s stranskim pogonom, namen katerega je da motor obrne v drugo stran (proti linearni enoti) poleg tega pa z različnimi tipi dosežemo tudi različna prestavna razmerja.

Nekatere tipe linearnih enot je mogoče prilagoditi za delovanje v čistih okoljih (clean room). Takšne linearne enote imajo vgrajene korozijsko odporne in bolj vzdržljive elemente, ki ob obrabi proizvajajo manj odpadnih delcev, kar pomeni, da se Unimotion linearne enote lahko uporabljajo tako v medicini, kot tudi pri različnih prašnih barvanjih materialov.

Linearne enote Unimotion so pripravljene za modularno gradnjo strojev in naprav. Z različnimi dodatki lahko spajamo med seboj različne tipe linearnih enot v različne večosne sisteme.

Novost: Unimotion linearna enota CTL
CTL linearne enote so najnovejši dodatek k prodajnemu programu Unimotion. CTL je linearna enota z integriranim linearnim motorjem, katero odlikuje visoka natančnost, dosežena z uporabo preciznih (glej spodaj) vodil in visoka dinamika, ki je lastnost linearnega motorja. Lastnost pogona z linearnim motorjem je, da omenjene linearne enote ne vsebujejo zračnosti, kar omogoča natančne premike. Kompaktne dimenzije in različne velikosti motorjev pokrivajo širok spekter uporabe. Opcijsko so lahko opremljeni z energijskimi verigami, primernimi za zelo dinamične in tišje aplikacije. Anodiziran aluminijast profil ima stranske reže za sponke in magnetno stikalo med nosilcem ima vgrajen magnet za aktiviranje stikala. Centralni priključek za mazanje omogoča preprosto ponovno mazanje in poenostavljeno vzdrževanje.

Ključne prednosti:

 • 3 serije različnih velikosti (145, 200, 250), vsaka z opcijo dolgega ali kratkega vozička
 • Hodi do 5970 mm
 • Nominalna sila do 1125 N
 • Maksimalna sila do 2475 N
 • Nizko- in visokohitrostni različici
 • Ponovljivost do 0,001 mm
 • Visokodinamični premiki
 • Visoki pospeški
 • Opcijsko: tiha visokohitrostna energetska veriga z vodilnim kanalom iz nerjavnega jekla

Vizija, da ponudijo ne le najboljše, ampak tudi izdelke odličnega videza, je ekipo Unimotion pripeljala do nagrajenega dizajna. Inovativna linearna enota Unimotion CTL predstavlja simetrično in kompaktno zasnovo, ki jo je nemški oblikovalski svet nagradil s prestižno nagrado German Design Award2022.

Podjetje ponuja široko paleto različnih vgrajenih merilnih sistemov. Kombinacija pogona z linearnim motorjem in merilnega sistema ponuja ponovljivosti do 0,001 mm.
Linearne enote Unimotion CTL so opremljene z možnostjo Univerzalnega Hall senzorja z integrirano analogno in digitalno funkcijo.
Ključne prednosti:

 • Linearni motorji lastnega razvoja
 • Hall senzor (opcijsko)

Posebna zasnova zaščitnega sistema zagotavlja, da je linearna enota obvarovana pred večjimi delci. Linearne enote Unimotion CTL so lahko dobavljene z ali brez zaščitnega traku.

IOT
Najbolj neverjetna stvar je možnost IoT povezljivosti. Uporaba izbirnega modula Unimotion IOT omogoča združljivost z industrijo 4.0.

Kaj je IOT
Internet stvari (IoT) je eden najmočnejših pripomočkov za pospeševanje digitalne preobrazbe. S povezovanjem naprav za zbiranje in izmenjavo podatkov IoT izboljša proizvodne zmogljivosti tovarne in zmanjša vzdrževanje, poveča trajnost in ima številne koristi za podjetja in družbo. IoT ponuja številne načine za povečanje industrijske produktivnosti in znižanje proizvodnih stroškov. Z medsebojnim povezovanjem različnih omrežnih naprav omogoča oddaljen dostop in nadzor, zbiranje in pridobivanje podatkov, izmenjavo analiz in še marsikaj.

Konfigurirajte linearno enoto CTL glede na svoje potrebe
Linearne enote lahko preprosto konfigurirate po korakih preko konfiguracijskega orodja v Unimotion spletni trgovini. Rešitev omogoča takojšen 3D predogled izbrane zasnove linearne enote, končna 3D konfiguracija pa je na voljo za prenos v več kot 50 formatih.

Unimotion v svoji spletni trgovini nudi odlično podporo za izdelke:

 • Enostavno spletno naročanje
 • Konfiguracija in generacija 3D modelov v več kot 50 formatih z možnostjo prenosa
 • Spletne informacije o cenah in razpoložljivosti zaloge
 • Dokumentacija in katalogi izdelkov

Vstopite v Unimotion online shop:
https://hypex.si/category/84901

Spoznajte Unimotion kalkulacijsko orodje
Spletno kalkulacijsko orodje omogoča hitro in enostavno izbiro primerne linearne enote z možnostjo doseganja optimalnega razmerja med dano zmogljivostjo in ceno.

Glavne prednosti kalkulacijskega orodja:

 • izjemno natančna napoved življenjske dobe linearnih enot,
 • povsem splošno definiranje cikla in obremenitvenega stanja linearnih enot,
 • natančna ocena povesov linearnih enot (upoštevanje upogibnih in torzijskih deformacij ter deformacij konstrukcijske izvedbe linearne enote) in
 • celovito ovrednotenje dobljenih rezultatov.

Preizkusite Unimotion kalkulator:
https://hypex.si/calculators

HYPEX d.o.o
Alpska cesta 43, 4248 Lesce
E-pošta: info@hypex.si
Tel.: +386(0)4 53-18-700
Fax.: +386(0)4 53-18-740
https://www.hypex.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!