Nadgrajeni Bin Picking Studio za “bin picking” aplikacije

logo

Podjetje Photoneo je svoje univerzalno orodje za robotsko inteligenco nadgradilo z verzijo Bin Picking Studio 1.6.0. Z njo lahko izboljšate avtomatizacijo in nadzor svojih industrijskih procesov, ob bistveno udobnejši uporabi.

Izkoristite orodje za še pametnejše, enostavnejše in bolj izpopolnjene “bin picking” aplikacije.

Učinkovito avtomatizirajte “bin picking” procese
Bin Picking Studio (BPS) podjetja Photoneo je eno najuniverzalnejših orodij za industrijsko avtomatizacijo. Vključuje zmogljivo opremo za 3D strojni vid, t.j. Photoneove skenerje PhoXi, in pa inteligentno programsko opremo za “bin picking” (sekvenčno pobiranje naključno pozicioniranih predmetov iz zabojnika).

Sedaj vam je na voljo Bin Picking Studio 1.6.0, pomembna nadgradnja vrhunskega orodja za robotsko inteligenco, namenjenega “bin picking aplikacijam”. To “vse-v-enem” rešitev odlikuje širok nabor novih funkcionalnosti in izboljšav, ki poskrbijo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje.

Delovanje BPS v Ubuntu 18.04, v najnovejši različici Google Chroma ter TeamViewerju je bolj gladko in hitrejše. Začetni čas uvajanja standardne rešitve za “bin picking” traja manj kot 10 sekund, aplikacijo pa lahko ustavite v le eni sekundi. To pomeni, da je sprememba rešitve izbrane iz robotskega krmilnika, neprimerno hitrejša kot v prejšnjih različicah BPS.
Z možnostmi za izboljšanje vaših projektov in večjim udobjem uporabe, vam ta vsestranska programska oprema omogoča še pametnejšo, lažjo in bolj izpopolnjeno avtomatizacijo industrijskih procesov.

Izkoristite vrhunske “bin picking” funkcionalnosti
Bin Picking Studio 1.6.0 odlikujejo naslednje učinkovite funkcionalnosti:

En krmilnik za več vision sistemov
Z BPS lahko zdaj poberete do 4 različne predmete in uporabite do 4 skenerje v istem “bin picking” scenariju.

Več metod prijemanja za različne vision sisteme
BPS vam zdaj omogoča, da določite specifično metodo prijemanja za vsak posamičen vision sistem. Tako lahko zagotovite najprimernejšo strategijo pobiranja glede na: specifike pobiranih predmetov, položaj zabojnika in ostale dejavnike.

Polavtomatska kalibracija
Avtomatizirajte vaš kalibracijski postopek. Po začetku kalibracije v BPS lahko robot poda zahtevo »Dodaj kalibracijsko točko«. Napisati morate le zelo preprost robotski program, počakati, da se kalibracija zaključi, nato pa preveriti in shraniti rezultate v BPS. Robotski modul je že opremljen z vzorčnim programom za kalibracijo za vsako blagovno znamko robotov.

Nadzor časa cikla
Nadzorna plošča BPS vam zdaj ponuja spremljanje osnovne “bin picking” statistike. Tako lahko npr. opazujete čas cikla na podlagi dohodnih zahtev trajektorij gibanja robotske roke ali zahtev za skeniranje (incoming trajectory requests or scan requests), kot tudi povprečni čas cikla.

Simulacija
“Bin picking” rešitve so vam zdaj na voljo tudi v simulacijskem načinu. Osnovne zahteve lahko določite neposredno na uvodni strani programskega okolja in si zagotovite preprosto in hitro oceno ter nastavitev zmogljivosti aplikacije, ne da bi se povezali z robotom.

Vizualizacija delovnega prostora robota
Vizualizator na strani “Okolje” (Environment) vam ponuja možnost vizualizacije delovnega prostora robota na podlagi trenutnih omejitev robotskih sklepov. Informacije lahko uporabite za boljše določanje mej gibanja sklepov, da dosežete kar največjo učinkovitost načrtovanja poti.

Odaljeni dostop iz drugega računalnika
Upravljajte svoj “bin picking” na daljavo prek spletnega brskalnika z uporabo lokalnega omrežja. Sistem lahko uporabljate tudi brez monitorja, z uporabo spletnega brskalnika in VNC iz drugega računalnika prek lokalnega omrežja ali TeamViewerja. Poleg tega izboljšano upravljanje omrežnih nastavitev preprečuje konfliktne nastavitve med BPS in gostiteljskim sistemom.

Najsodobnejša programska oprema za strojni vid
Bin Picking Studio 1.6.0 premore najnovejšo PhoXiControl programsko opremo za PhoXi 3D skenerje.

Na voljo so vam izboljšave in spremembe

  • Photoneo je uporabil naslednje popravke, da izboljša vašo uporabniško izkušnjo:
  • Možnost podvajanja obstoječega sistema strojnega vida (vision system)
  • Sposobnost vizualizacije volumetričnega modela prijemala na strani “Inspector”
  • Vizualizacija okvirja lokalizacije na strani “Deployment”
  • Vizualizacija možnega trka delov robota in okolja na strani “Inspector”
  • Podvajanje obstoječega okoljskega objekta (environment object) in zamenjava CAD modela obstoječega okoljskega objekta

Spremenjena ali izboljšana je postavitev nekaterih strani:

  • Postavitev strani “Picked object” je sedaj enaka kot pri strani “Gripper”
  • Postavitev strani “Vision system” je predelana in izboljšana
  • Nova je postavitev panela “Help”
  • Vmesnik “Robot” in krmilni zavihki “Robot” na strani “Network” so združeni v enoten zavihek “Robot”

Popolna rešitev za vaše “bin picking” projekte

V robotskih proizvodnih linijah je BPS sposoben sprocesirati predmete iz različnih materialov in pa naključno razporejen material v zabojnikih, in jih dostaviti na proizvodno linijo.

Vse to omogoča kombinacija natančnega 3D strojnega vida, ki je sposoben zaznati različne vrste predmetov, in pa robotskega inteligentnega sistema, ki je sposoben usmerjati robote, da varno poberejo predmete. Zahvaljujoč vsestranski prilagodljivosti Phtoneo 3D skenerjev in možnosti integracije z različnimi roboti, si lahko omislite širok nabor rešitev po meri.

Photoneo Bin Picking odlikujejo:

Vrhunski sistem 3D strojnega vida
Družina PhoXi 3D skenerjev se ponaša s širokim naborom obsega skeniranja in z dokazano učinkovito uporabo v najzahtevnejših industrijskih okoljih.

Zmogljivi algoritmi za lociranje
Pristop, ki temelji na CAD, je testiran in odobren s strani strank v avtomobilski industriji, z visokimi zahtevami po robustnosti in natančnosti.

Popolno načrtovanje poti in izogiba trkom
Zagotovljen vam je edinstven nadzor robota s hitrim izračunom poti gibanja, hkrati pa so ohranjeni najvišji varnostni standardi.

Predpripravljena kinematika robotske roke
Na voljo vam je baza podatkov na stotine robotskih modelov vodilnih proizvajalcev robotov.

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23, 1000 Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 200 51 50
E-pošta: info@tipteh.si
www.tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!